Relé nebo vstřiky?

vše ohledně modelové řady Avensis
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

...nevíte někdo jaká je nafta v Makru?
Toyota Avensis 2.2 D CAT Lux 130kw
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

vintrc píše:shelka, jo?
jestli sledujete tu divocinu ohledne cerpacich stanic, shelka zacina dosti ztracet na kvalite..udelala si obrovske reklamni jmeno, ale palivove ble..myslim ze berou od velkyho dodavatele levne z polska?! ale des a hruza..

naopak benzina si polepsila a nektere mensi benzinky..chce to jen hlidat od koho berou, staci se optat tam :)

chce to hlidat, od te doby co ti tam nahore schvalili, ze se nafta muze jeste vice nez driv redit s tim hnusem, uz to neni legrace a aditiva to jakstaks zachranej...na tom asi neni dobre setrit, pro auto ani pro penezenku, bohuzel..
Benzina patří polskému koncernu PKN Orlen a za rok se může jmenovat Star, a včil babo raď :?
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
Kristoff
Člen Týmu

vstřiky

Příspěvek od Kristoff »

jirkal píše:vstřiky nikdy neodejdou všechny!!!!!,je to jen blbej kec od autorizovanejch dealerů,může odejít většinou jeden max. dva vstřiky,pokud je to zanesená špička vstřiku,tak auto bude při jízdě vynechávat popř. poškubávat a diagnostika zjistí dle korekcí,další možností je unavenej selnoid a nafta teče přepadem zpět,to už ale většinou diagnostika nepozná,dělá se na to test samostatnýho vyndanýho vstřikovače,udělají vám to v Bosch servisech nebo i jinym dieselservisu, ono stačí aby jeden vstřik propuštěl do přepadu nebo byl přidřenej či ucpanej a tlak v railu bude nízkej a ŘJ tudíž nedá pokyn ke startu,většinou se to projevuje v zimním období.
dost obvyklou poruchou je vysokotlaký čerpadlo který díky opotřebení a vzniklým netěsnostem nevyvine požadovaný tlak nafty,což se dá diagnostikou taktéž zjistit,jenomže každej autorizák raději nejdřív vymění všechny vstřikovače(za pěkný kačky a svede to na špatnou natu),potom po jejich výměně i opotřebenější čerpadlo postačující tlak opět vyvine a motor bude cca 1-2roky opět startovat dokud čerpadlo neklekne úplně a pak ho budete muset vyměnit.

žhaviče většinou nemají velký vliv na start commonrailu,Alfa 156 JTD mi startovala i při -8 stupních se 3 špatnými žhavičemi.

pokud diagnostika ukázala opravdu na špatné vstřik/y,tak chtějte protokol abyste věděli kterej vstřik je nejhorší a ten případně vyměnili nebo většinou stačí i ho nechat vyčistit ultrazvukem.

ještě jedna rada,často se doporučuje kvůli sníženej mazivosti u nás prodávané nafty (nafta z ruska s větším osahem síry)nechat vstřiky promazat olejem do dvoutaktů,tzn. před čerpáním nafty nalejt do nádrže olej do dvoutaktů (nějakej lepší) v poměru 1:250 s naftou.
vstřiky by se tím měli promazat a popř. rozhýbat.

:wink:
Jestli je to s těma autorizákama opravdu tak, jak píšeš, tak je roztrhnu :-( I když oni nejspíš budou svázaný předpisama od Toyoty, asi i proto neopravujou, ale vyměňujou. Něco na těch žhavičkách asi bude, když jsem si loni stěžoval, že mi to v zimě špatně startuje, tak mi vyměnili žhavičky a ... Startovalo to úplně stejně blbě. Kdo může udělat to vyčištění ultrazvukem? Nemáš prosím tě nějaký tip? Díky
Kristoff
žafla
Navigátor

Re: vstřiky

Příspěvek od žafla »

Kristoff píše:
jirkal píše:vstřiky nikdy neodejdou všechny!!!!!,je to jen blbej kec od autorizovanejch dealerů,může odejít většinou jeden max. dva vstřiky,pokud je to zanesená špička vstřiku,tak auto bude při jízdě vynechávat popř. poškubávat a diagnostika zjistí dle korekcí,další možností je unavenej selnoid a nafta teče přepadem zpět,to už ale většinou diagnostika nepozná,dělá se na to test samostatnýho vyndanýho vstřikovače,udělají vám to v Bosch servisech nebo i jinym dieselservisu, ono stačí aby jeden vstřik propuštěl do přepadu nebo byl přidřenej či ucpanej a tlak v railu bude nízkej a ŘJ tudíž nedá pokyn ke startu,většinou se to projevuje v zimním období.
dost obvyklou poruchou je vysokotlaký čerpadlo který díky opotřebení a vzniklým netěsnostem nevyvine požadovaný tlak nafty,což se dá diagnostikou taktéž zjistit,jenomže každej autorizák raději nejdřív vymění všechny vstřikovače(za pěkný kačky a svede to na špatnou natu),potom po jejich výměně i opotřebenější čerpadlo postačující tlak opět vyvine a motor bude cca 1-2roky opět startovat dokud čerpadlo neklekne úplně a pak ho budete muset vyměnit.

žhaviče většinou nemají velký vliv na start commonrailu,Alfa 156 JTD mi startovala i při -8 stupních se 3 špatnými žhavičemi.

pokud diagnostika ukázala opravdu na špatné vstřik/y,tak chtějte protokol abyste věděli kterej vstřik je nejhorší a ten případně vyměnili nebo většinou stačí i ho nechat vyčistit ultrazvukem.

ještě jedna rada,často se doporučuje kvůli sníženej mazivosti u nás prodávané nafty (nafta z ruska s větším osahem síry)nechat vstřiky promazat olejem do dvoutaktů,tzn. před čerpáním nafty nalejt do nádrže olej do dvoutaktů (nějakej lepší) v poměru 1:250 s naftou.
vstřiky by se tím měli promazat a popř. rozhýbat.

:wink:
Jestli je to s těma autorizákama opravdu tak, jak píšeš, tak je roztrhnu :-( I když oni nejspíš budou svázaný předpisama od Toyoty, asi i proto neopravujou, ale vyměňujou. Něco na těch žhavičkách asi bude, když jsem si loni stěžoval, že mi to v zimě špatně startuje, tak mi vyměnili žhavičky a ... Startovalo to úplně stejně blbě. Kdo může udělat to vyčištění ultrazvukem? Nemáš prosím tě nějaký tip? Díky
Tak sem byl na diagnostice.Zjistili,že jeden vstřik je přicpaný.Taky bych potřeboval zjistit jestli se nechá vyčistit jinak než ultrazvukem?
danr
Navigátor

Příspěvek od danr »

Mi dělali v servise (neznačkovém) proplach vstřiků. Nevím, jestli to pomůže na přiucpaném vstřiku, snad jo. Zkus se poptat.
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Pročti si třeba tohle, ale je to asi jen pro benzín:
http://www.neptun-harfa.cz/Ultrazvuk/3051.html
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Kristoff
Člen Týmu

Re: vstřiky

Příspěvek od Kristoff »

Tak sem byl na diagnostice.Zjistili,že jeden vstřik je přicpaný.Taky bych potřeboval zjistit jestli se nechá vyčistit jinak než ultrazvukem?[/quote]

Já jsem dostal tip na
http://www.tec2000.eu/Shop/5656_benzin_ ... stavy.aspx

Ale pozor!!! Nemám to vyzkoušené, nejsem distributor a nevím o tom produktu vůbec nic víc, než se píše na shora uvedené stránce, nevím, jestli opravdu funguje a nevím, jestli nemá nějaké "vedlejší účinky". Ale zdá se mi docela logické, že by takový přípravek měl fungovat v co největší koncentraci, ti ostatní doporučují lít na plnou nádrž, tenhle do "vyjeté". Já mám teď vstřiky v BDS servisu, asi se zítra dozvím, jestli se podařilo vyčistit nebo jestli budu muset měnit.
Kristoff
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

TEC2000 je opět stejná věc jako jiné. Obsahuje většinové množství lehkých ropných frakcí, xylen, benzen, trimethylbenzen a barnaté soli a azo soli, takže jakékoliv nadšení je z kategorie "wow".
Back in Czech.
žafla
Navigátor

Příspěvek od žafla »

aczasa píše:TEC2000 je opět stejná věc jako jiné. Obsahuje většinové množství lehkých ropných frakcí, xylen, benzen, trimethylbenzen a barnaté soli a azo soli, takže jakékoliv nadšení je z kategorie "wow".
Zdravim.Mám opraveno.Vstřiky byly propláchnuty neředěným přípravkem(název bohužel nevím) a na hadičky u filtru byly dány šroubovací spony(originál jsou pouze nacvakávací).Byly docela volné a mohly přisávat vzduch.Motor se hodně zklidnil a startuje jako dřív,akorát mi servisák říkal v zimě vždy počkat na cvaknutí relé(lepší start).Každopádně s naftou zůstávám u Benziny(verva), schel už ne a každý rok dám přípravek na pročištění vstřiků.
Kristoff
Člen Týmu

Příspěvek od Kristoff »

žafla píše:
aczasa píše:TEC2000 je opět stejná věc jako jiné. Obsahuje většinové množství lehkých ropných frakcí, xylen, benzen, trimethylbenzen a barnaté soli a azo soli, takže jakékoliv nadšení je z kategorie "wow".
Zdravim.Mám opraveno.Vstřiky byly propláchnuty neředěným přípravkem(název bohužel nevím) a na hadičky u filtru byly dány šroubovací spony(originál jsou pouze nacvakávací).Byly docela volné a mohly přisávat vzduch.Motor se hodně zklidnil a startuje jako dřív,akorát mi servisák říkal v zimě vždy počkat na cvaknutí relé(lepší start).Každopádně s naftou zůstávám u Benziny(verva), schel už ne a každý rok dám přípravek na pročištění vstřiků.
No jo, já už mám taky propláchnuto, vyčištěno, tak snad už to zase bude nějakou dobu jen jezdit. Díky všem za pomoc.K.
Kristoff
kar202
Věčnej rejpal

Příspěvek od kar202 »

...teť už do toho raději tankuj jen opravdovou naftu :lol: Poznáš to pak jak na životnosti soustavy, ale i na spotřebě.
Toyota Avensis 2.2 D CAT Lux 130kw
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

Kristoff, žafla: Můžete zjistit jméno toho sajrajtu na pročištění? Nebo je to ten TEC2000? Taky mi to nestartuje tak, jak bych si přál. Předem díky
JapanForever
Řidič

Příspěvek od JapanForever »

Tak při výměně těsnění pod hlavou mi vyčistily vstřiky, zjistili že je prasklý O-kroužek u vstriku, použil jsem TEC2000 a auto startuje na první nažhavení (dřív na 3. nebo 4...anebo 2x zasebou nažhavit)
Toyota Avensis Kombi 2.0 D4D (2008)
Mazda 6 GH 2,2 92kW Kombi (2009)
EX - Toyota Avensis 2.0 D4D, Mazda 3 1.6 Di (2005), Nissan Almera 2.0D (1996), Nissan Almera 1.8i 16V (2002), Honda CR-V 2.0i (1998), Nissan Almera 1.4 16V (1996)
die.catana
Řidič

Příspěvek od die.catana »

Tohle je ten správný sajrajt na čištění? Můžu ho dát do D4D 2,2?
http://www.az-autodily.cz/Shop/21_benzi ... stavy.aspx

Jak se dají poznat načnuté vstřiky? Projevují se zvukem? Nebo jenom chodem motoru?
Toyota Avensis 2,2 D4D 110KW T25
die.catana
Řidič

Příspěvek od die.catana »

Nikdo nic?
Toyota Avensis 2,2 D4D 110KW T25
Odpovědět

Zpět na „Avensis“