Křídlo z páté revize

vše ohledně modelové řady MR2
M.a.R.i
Řidič

Křídlo z páté revize

Příspěvek od M.a.R.i »

Jelikož plánuju menší facelift MR v podobě zadních Kouki světel, tak mě rovnou napadlo zadek dotáhnout do finiše a nasadit křídlo z páté revize,ale jak si furt dokola projíždím fotky,tak si nejsem 100% jistej, jestli je hezčí křídlo z 1. nebo z 5. revize. Navíc mám blbý tušení že křídlo bude stát ranec, tak bych klidně šel cestou kopie, pokud tedy nějaká firma tohle křídlo vyrábí. Ale co jsem zkoumal fotky,tak mi přijde, že na spoustě tuningovejch aut tohle křídlo je taky.

Potřebuju se rozhodnout co nejdřív, neboť víko zadního kufru mi kvete kolem písmene O. Sehnal jsem tady na klubu víko ve stejný barvě s křídlem z 1.revize, tak se potřebuju rozhodnout, jestli ho vzít a nebo na jaře stříknout moje víko a nasadit křídlo z pátý revize.

Díky za každou radu :).
Toyota MR2 SW20, rv91, rev.2, 2.0 16V 115kW - SOLD
Lexus LS400, rv98, UCF20, 4.0 V8 223kW
marcelus
Věčnej rejpal

Příspěvek od marcelus »

ahoj Lukáši-prodat ho nechci, když jsem ho sháněl přes dva roky-na orginál zapomeň-v toyotě stojí přes 40.000,- a kopie se vyráběj-bohužel většinou na taiwanu a poblíž, tudíž sehnatelný jen přes americkej ebay-já jsem za něj dal cca 4500,- i s poštou, což je super cena, jen při výběru si musíš dát pozor aby to byla přesná kopie-jako mám já, to znamená i se šroubama aby jsi ho mohl jednoduše přimontovat na stávající díry, některý horší kopie jsou bez šroubů a pak to musíš lepit, což bych nechtěl. Jinak na většině tuningovejch mr není kopie křídla z 5. revize, ale kopie křídla z wide bodykitu od TRD-vypadá skoro stejně jen je o dalších deset cm vyšší-na mě je to už moc a na mr už to vypadá že se auto musí vznášet-někdo na foru ho tady má na červený mr2, ale už si nepamatuju kdo. Křídlo z 5.revize je nižší a protáhlejší víc dozadu a není ani tak hranatý, jako křídlo od TRD
M.a.R.i
Řidič

Příspěvek od M.a.R.i »

To TRD jsem viděl někde na youtube a to už vypadá tragicky. Sám o sobě ten originál bych překousnul jentaktak, takže vyšší nepřipadá v úvahu.
Pokud stojí tolik i kopie, tak se na to rovnou vykašlu, stejně třeba nakonec Toyotu prodám, tak nechci do ní cpát peníze navíc. Díky za info

to TRD je strašná divočina :D http://membres.multimania.fr/mr2/TRD.htm . Možná kdyby mi bylo znovu 18 :D
M.a.R.i
Řidič

Příspěvek od M.a.R.i »

marcelus: Už jsem se tady na to ptal, ale chci se ujistit. Když bych nakonec na auto prdnul křídlo z pátý revize, tak by mi na zadních blatnících zůstali pozůstatky po starým křídle. Nejspíš ty boky jsou taky navrtaný což? Takže by se museli blatníky zavařit a přestříkat? A jak je řešená anténa u křídla z páte revize? Prostě jenom trčí z blatníku?
M.a.R.i
Řidič

Příspěvek od M.a.R.i »

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/NEW-91-9 ... 2c57593713

230USD - 4400Kč s poštovným, jestli mi MR zůstane přes sezónu, tak do něj nejspíš půjdu.

Marcelus:
píšeš, že když bude mít křídlo šrouby, tak to pásne na původní víko, to znamená,že se pak nemusí ve víku nic vrtat, stříkat? Původní křídlo je tedy jenom přišroubovaný na krajích, lepený není? To znamená,že sundám původní křídlo, nasadím nový a s víkem nemusím nic dělat?
Yokohama
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yokohama »

jako zavařit díry po bočních kusech budeš muset tak jak tak a to křídlo bude nejspíš taky chycený jinak než na první revizi :?: ona kastle je stejná ale tyhle věci budou jiný. Třeba ten panel ze světel rev4 tam se zpátečkama taky nepásne, já sem si třeba myslel že to bude výměna kus za kus ale pak sem pochopil proč mr2anglan nemá zpátečky :lol: holt i šasí je u pozdější revize truchu jinak vyhlé ale nic co by nešlo řešit :twisted:
M.a.R.i
Řidič

Příspěvek od M.a.R.i »

ty voe, tak to mě vůbec nenapadlo,že tam ten středovej panel nepůjde, do kastle nechci 100%řezat, tak se to snad nějak vykutí.

Zadní blatníky budu muset 100%zavařit, to mi je jasný. Ono stejně asi to křídlo z 1.revize bude uchycený uprostřed či nějak přilepený,takže se stejně asi bez lakování víka neobejdu...
marcelus
Věčnej rejpal

Příspěvek od marcelus »

to M.a.R.i-souhlas, to křídlo TRD je už moc-nevypadá to ještě tak strašně k tomu mohutnýmu bodykitu ale na klasickou mr2 je to moc
myslím si že boky jsou navrtávaný, tudíž bys to musel nechat zavařit, ale nejsem si jistej, protože já jsem to řešit nemusel, jelikož mám revizi 4, a ta na bokách už nic nemá, tudíž u mě to bylo plug and play. Anténa opět to samé, jelikož revize4 na bokách nic nemá, tak to bylo stejné jako u revize5, anténa je přichycena v takovým chromovaným pouzdře přímo na boku karoserie-tudíž jsem opět nic nepředělával, ty bys musel v toyotě koupit-doufám jen to pouzdro(počítám, že to bude stát přes litr a jinde než v toyotě neseženeš)-anténa by měla být stejná(jestli ne-tak ta stojí 9.000,-). to jsou podle mě jedinný rozdíly-počítám že díry na kapotě by měli bejt stejně, ale to se dá jednoduše zjistit někde na srazu, když vedle sebe zastavíme a votevřeme kufry, tak uvidíme, jesli sou šrouby na stejnejch místech.
a závěrem k tvýmu poslednímu dotazu-ano, sundáš původní křídlo-není lepený, je jen na gumovejch podložkách, aby nebyl plast přímo na plechu, ty nebudeš mít-v toyotě za ně chtěj 600,-, ale můžeš si je vystříhnout z jakýkoliv tenký gumy(duše) podle podstavce novýho křídla a teď to nejlepší-ten odkaz, co jsi mi poslal, tak to je přímo od toho prodejce, od kterého jsem to kupoval já a na fotkách je i vidět, že má šrouby a mnou je ozkoušeno, že to pásne na původní díry :D
marcelus
Věčnej rejpal

Příspěvek od marcelus »

to Yokohama-ty woe-to se mi nechce věřit, že by ten plech u předešlejch revizí byl jinak vyhlej než u 4. a 5., zámek na otevírání kufru je taky na stejným místě, tudíž jsem si do teď myslel, že když chceš dát na revizi 2 světla z revize 4, tak jednoduše sundáš a nandáš nový-pouze že je problém s přepojováním elektriky?
marcelus
Věčnej rejpal

Příspěvek od marcelus »

M.a.R.i píše:ty voe, tak to mě vůbec nenapadlo,že tam ten středovej panel nepůjde, do kastle nechci 100%řezat, tak se to snad nějak vykutí.

Zadní blatníky budu muset 100%zavařit, to mi je jasný. Ono stejně asi to křídlo z 1.revize bude uchycený uprostřed či nějak přilepený,takže se stejně asi bez lakování víka neobejdu...
to si fakt nemyslím-se jednoduše podívej do kufru, že i na revizi 1 máš pouze tři šrouby na každým kraji-uprostřed nijak přichyceno není
M.a.R.i
Řidič

Příspěvek od M.a.R.i »

Díky moc za odpovědi, tak víko koupím určitě, když už pak s ním nebudu muset nic dělat.

Marcelus: akorát,že se s tím křídlem nevejdu do 230USD, aby se nemuselo platit clo. Ale číňani to stejně nejspíš označí jako gift nebo se mýlím?

edit: chtěl jsem napsat do 200 USD
Naposledy upravil(a) M.a.R.i dne čtv 09.12.2010, 17:28, celkem upraveno 1 x.
Yokohama
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yokohama »

marcelus píše:to Yokohama-ty woe-to se mi nechce věřit, že by ten plech u předešlejch revizí byl jinak vyhlej než u 4. a 5., zámek na otevírání kufru je taky na stejným místě, tudíž jsem si do teď myslel, že když chceš dát na revizi 2 světla z revize 4, tak jednoduše sundáš a nandáš nový-pouze že je problém s přepojováním elektriky?
S těma světlama sem si to myslel taky no, všechno zprvu nadsvědčuje tomu, že to tak je ale ten středovej panel tam fakt nesedne. Jde o ty zpátečkový světla jestli si je někdy viděl venku, jsou takový docela široký do hloubky, takže se opřou o plech a nesedí to o několik cm. Přesně to nevím ale rozhodně to není o nějakej centimetr nebo tak.Kámoš navrhoval vyřezat do kastle díry ale to sem odmítl hnedka :lol: :lol:
Udělal sem to tak, že se jich půlku zezadu uřezal(odděláš odrazovou plochu) a nalepil zezadu plech. Nějak sem se s tím nepáral 8) A protože sem chtěl zachovat původní žárovky(byla neděle :lol: ) tak už to víc uřezat nešlo a chyběly třeba 1-2cm no a tak se vzala palice a trochu se pomohlo kastli. Sice mi to rvalo srdce :roll:
Ještě je možnost experimentovat s vysocesvítivejma diodama, asi by to šlo taky. Ale dělal sem to o víkendu a navíc bych měl strach že to nebude svítit tak jak bych chtěl.
Jinak elektrika nesedí - jinej konektor na elektrice v autě a tudíž se musí přepájet on nebo všechny patice. No a když se veme jedna patice z těch starejch která tam jde narvat byť blbě tak se můžou zapojit na svícení všechny 4...

Obrázek
marcelus
Věčnej rejpal

Příspěvek od marcelus »

clo a dph se platí tuším od ekvivalentu 150eur a počítá se z samotný ceny zboží(ne zboží plus doprava), tudíž pokud ti to s dopravou vychází na 4400,-, tak se tam ještě vejdeš. mě to šlo taky přes celnici-do balíku vlezli, ale z tohoto důvodu sem neplatil ani DPH ani clo. ne-balík klidně můžou označit jako gift-ale pokud celník chce tak dovnitř vleze a pokud tam najde fakturu, tak se s tebou o nějakým dárku vůbec nebaví-ale vtomto případě je to jedno, jelikož v této částce se to ještě nedaní ani neclí
Yokohama
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yokohama »

M.a.R.i píše:Díky moc za odpovědi, tak víko koupím určitě, když už pak s ním nebudu muset nic dělat.

Marcelus: akorát,že se s tím křídlem nevejdu do 230USD, aby se nemuselo platit clo. Ale číňani to stejně nejspíš označí jako gift nebo se mýlím?
tak to si pohni protože asi od novýho roku myslím se má platit clo ze vše nad asi 300 nebo tak nějak. Nejsou prachy a Kalousek ví kde je vzít :lol:
Teďka je to 3800. Já sem japoncovi řekl ať to označí a nakonec se na to vys.al takže sem platil litr na nezaměstnaný :wink: doporučuju důrazněji...
marcelus
Věčnej rejpal

Příspěvek od marcelus »

to Yokohama-tohle přesně napadlo mě, že bych v tomto případě ty vypoukliny na zpátečkový světla seříznul, jelikož jsou opravdu hluboký a popřípadě tam dal míň hluboký žárovky, aby se nemuselo zasahovat do karoserie-to by podle mě mělo jít. Nechci zase někoho zbytečně nasrat-ale alespoň vidíte kolik Vám odpadne pikačovin, když si rovnou koupíte revizi 4, jelikož na tý už je vše jako na revizi 5 :lol:
Odpovědět

Zpět na „MR2“