E10: závady brzd
-
Lounovice73
- Člen Týmu
E10: závady brzd
Dobrý den, prosím o radu. Mám Toyotu Corollu r.v. 1995. Po výměně brzdové kapaliny v servisu mi auto začalo špatně brzdit. Brzdový pedál bere až na podlaze. Když jsem se do servisu vrátila, řekli mi, že je nutno vyměnit brzdový válec za cca 4000,- Kč. Zkusila jsem dát dotaz na jiné fórum, kde mi radili, že se nemusí měnit celý válec, ale opravit ho opravnou sadou, příp. koupit válec na vrakovišti. V servisu mi to ale nedoporučili a opravu opravnou sadou mi prý nikdo dělat nebude. Zkusila jsem jiný servis, kde mi brzdy znovu odvzdušnili a řekli mi v podstatě totéž. Ještě se divili, proč jsem měnila brzdovou kapalinu. Prý to není nutné a poruší se pak nějaké těsnění u pístu, nebo co. Jsem žena a samozřejmě tomu vůbec nerozumín, Protože chci auto na jaře prodat, nechce se mi do něj moc investovat. Poradí mi někdo servis v Praze, kde by mi válec opravili opravnou sadou? Díky
Pokud by bylo možné uvést jména těch servisů, bylo by to přínosem pro ostatní uživatele.
Opravná sada existuje, napřiklad zde, opravit to samozřejmě lze, snad někdo z Pražských doporučí nějaký důvěryhodný servis.
Stále více se utvrzuji v názoru, že dát auto někam do servisu začíná být čím dál větší riziko. Brzdová kapalina se samozřejmě měnit má, je to provozní kapalina jako každá jiná, hlavně pohlcuje vzdušnou vlhkost, která snižuje její bod varu a následky můžou být i fatální.
Opravná sada existuje, napřiklad zde, opravit to samozřejmě lze, snad někdo z Pražských doporučí nějaký důvěryhodný servis.
Stále více se utvrzuji v názoru, že dát auto někam do servisu začíná být čím dál větší riziko. Brzdová kapalina se samozřejmě měnit má, je to provozní kapalina jako každá jiná, hlavně pohlcuje vzdušnou vlhkost, která snižuje její bod varu a následky můžou být i fatální.
Holomek!
Jak píše Rampa, měnit se má, doporučuje se to pravidelně po dvou až třech letech. Hlavně kvůli té vlhkosti, která může způsobovat lehkou korozi a zvyšuje také riziko "uvaření" brzd při větším zatížení.
Servisy poslat všechny někam, protože zničit brzdový válec při rutinní výměně kapaliny zavání buď těžkou neschopností, nebo podvodem.
Jinak opravit brzdový válec opravnou sadou (v zásadě sada kroužků a gumiček) by bylo obtížné pouze v připadě poškození té kovové části - těžká koroze, poškrábání. To je ale věc málo pravděpodobná a když to tvrdí bez demontáže, tak lžou.
Servisy poslat všechny někam, protože zničit brzdový válec při rutinní výměně kapaliny zavání buď těžkou neschopností, nebo podvodem.
Jinak opravit brzdový válec opravnou sadou (v zásadě sada kroužků a gumiček) by bylo obtížné pouze v připadě poškození té kovové části - těžká koroze, poškrábání. To je ale věc málo pravděpodobná a když to tvrdí bez demontáže, tak lžou.
- radys03
- Věčnej rejpal
kdyby něco tak se mi doma jeden válec válí
je to z z corolly E10 1.6 (r.v. 95
) nechal bych ho rozumně...
aktuálně
Auris E18 TS - 1.6 valvematic
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
Auris E18 TS - 1.6 valvematic
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
-
Lounovice73
- Člen Týmu
Děkuji za opovědi, ptala jsem se ještě v jednom servisu, kde se specializují na brzdy, ale řekli mi, že to opravnou sadou opravit jde, ale že by mi nemohli poskytnout plnou záruku, Takže pochybují, že mi to v nějakém servisu udělají. Zkusím to ještě jinde, ale nemám moc času obvolávat servisy, tak to asi vzdám a nechám si vyměnit celý válec. Potřebuji, abych měla brzdy v pořádku, zvlášť v tomhle počasí. Ještě jednou díky.
Podle mě záleží, co si danej servis za výměnu naúčtuje, zručnější mechanik to má za hodinu, dvě, vyměněný i s odvzdušněním a pokud to nebude dělat dobrotu tak se brzdovej válec dá vyměnit vždy. Nemluvě o dost podstatným finančním rozdílu mezi opravnou sadou a, předpokládám novým, brzdovým válcem.
Ale každého věc. Obavy chápu.
Ale každého věc. Obavy chápu.
Holomek!
R18A2
4AFE