jak rychle se vam ohreje motor?

vše ohledně modelové řady Celica
honzism@n
Manager Týmu

Příspěvek od honzism@n »

zdarec jek rychle se Vam ohřeje GT 6g???? mě přijde že to trva fakt dlouho a navíc ,když ručička stoupne a ja se rozjedu tak zase klesne a o dost nevíte v čem je problem????čidlo teploty:??????
díkkkk
EX........ Celica sti 16V (1993).
Celica GT 125kw (1998)
Avensis T25 combi 130kw :) (2007)
kracken
Řidič

Příspěvek od kracken »

klesne, ked sa ti otvori termostat.... ak sa dlho nahrieva, skontroloval by som v akom stave je... mozno je permanentne otvoreny...
„ıɯɐɥou ǝɹoɥ ǝɾ ʇoʍız ɾoɯ ʎlǝɔ ǝz ʇıɔod ɯɐɯ ʎpǝʞǝıu”
honzism@n
Manager Týmu

Příspěvek od honzism@n »

cca 5 min. škrabu okna a ručička je pořád skoro na nule pak jedu do prace tak 15min.a jetě neni v provozní teplotě spiš ani v 1/3
EX........ Celica sti 16V (1993).
Celica GT 125kw (1998)
Avensis T25 combi 130kw :) (2007)
Myfune
Věčnej rejpal

Příspěvek od Myfune »

Mám Celicu 6.g 1,8 7A-FE. Nevím teda jak teplota vody rychle stoupne v těchto mrazech po nastartování k provozní teplotě, ale cca před měsícem když bylo kolem +4C° tak jsem pozoroval první pokles otáček po cca 7 minutách. Ale jinak Celica co se týká topení ve vnitř auta je dle mého subjektivního pozorování nejrychlejší oproti Yarisovi 1,3 a Felicii 1,3Mpi kombi.
Toyota Celica 1,8/85kW (7A-FE) r.v.1999
Ford Focus kombi 1,6/85kw r.v.2010
Toyota Yaris 1,3/66kW r.v.2007
ex:Škoda Felicia kombi 1,3 Lxi/50kW r.v.1996
ex:Toyota Corolla E11 kombi 4WD 1,8/81kw (7A-FE) r.v.2000
Maci
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maci »

Tak nez odsnezim auto to je tak cca 5 minut tak sem tak cca v 1/3 idealni teploty....pak vyjedu do kolony takze jako bych porad stal a tak jeste 5 minut a sem na idealni teplote....
Dawe24
Řidič

Příspěvek od Dawe24 »

auto zahřáté tak kolem osmi min. ale mám od Libora sportovní termostat který otevírá dříve takže je to rychlejší
zejdy
Manager Týmu

Příspěvek od zejdy »

No není to náhodou obráceně?Čím dříve otevře termostat, tím déle trvá motoru, než se ohřeje.
V těchto mrazech jízda 12 km a na konci se dostanu na druhou polohu ručičky, čili zdaleka ne na pracovní teplotu. Termostat vloni nový Wahler. Jestli budou mrazy pokračovat, půjde před chladič clona. Zlaté staré oktávky s roletkou na lanko do kabiny - sice primitivní, ale vysoce účinné.
Vazli
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vazli »

zejdy píše:No není to náhodou obráceně?Čím dříve otevře termostat, tím déle trvá motoru, než se ohřeje.
V těchto mrazech jízda 12 km a na konci se dostanu na druhou polohu ručičky, čili zdaleka ne na pracovní teplotu. Termostat vloni nový Wahler. Jestli budou mrazy pokračovat, půjde před chladič clona. Zlaté staré oktávky s roletkou na lanko do kabiny - sice primitivní, ale vysoce účinné.
taky uvazuju o nakym kartonu pred chladic
Toyota Celica TS (2003) Obrázek
Vše pro auto na jednom místě
zejdy
Manager Týmu

Příspěvek od zejdy »

Zkusíme ještě trochu ujasnit pojmy?Termostat s topením nemá nic společného. Chlazení (píšu o 7G, ale vsadím se, že to bude všude stejné) má dva okruhy - krátký - voda se točí pouze v motoru a v topení - a dlouhý - otevře termostat a voda jde přes chladič. Tzn. jak se ohřívá voda v motoru, topení začíná hřát, z toho vyplývá, že když vypnete topení, rychleji se ohřeje motor a dříve otevře termostat.
A k rozdílu teplot vody a oleje: ten samozřejmě bude, ale odhadl bych to tak max. na 10 - 15 °C. Takže pokud bude teplota vody např. 60 °C, olej bude minimálně na 45 °C. Záleží na mnoha faktorech, jako jsou koeficienty přestupu tepla, teplosměnná plocha a její znečištění, rychlosti proudění kapalin, apod.
A nedělám si sebemenší iluze o přesnosti různých čidel a ukazatelů. Zkuste si vzít 3 - 4 obyčejné teploměry a položte je vedle sebe. Rozdíl bude i víc jak 5°C!!!
Pokud by čidla měla být přesná, musela by se kalibrovat, výrobci odporových snímačů teploty dávají většinou intervaly kolem 4 - 6 let. A protože čidla v našich motorech se kalibrovat nedají, museli bychom je vyhodit a koupit nová. Vždyť sebemenší vrstvička kalu nebo kamene významně zkresluje výsledek.
Ale to jen tak pro zajímavost, kdo nechce, ať nečte.
vendys
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vendys »

Maci píše:Tak nez odsnezim auto to je tak cca 5 minut tak sem tak cca v 1/3 idealni teploty....pak vyjedu do kolony takze jako bych porad stal a tak jeste 5 minut a sem na idealni teplote....
¨

Tak nějak i u mně, 5 minut ometání auta - ručička vyleze nad C (cold) a tak po 10 minutách jízdy už úplně ohřáto a pak už se nesmí hnout ani dolu ani nahoru ať s autem děláš cokoliv.
Pokud ti po rozjetí v mrazu padá ručička dolů je to jasnej termostat.
Toyota Celica 6.gen (ST202), 3S-GE 125kW
gabko24
Věčnej rejpal

Příspěvek od gabko24 »

presne vendys, ani mne sa nepohne rucicka, ani o milimeter .-) to sa mi paci, ci je minus 20, alebo plus 40 :-)
ex: celica 5gen 3S-GE cervena
ex: celica 5gen 3S-GE cierna facelift
ex: 6gen 3s-ge 3gen :-)
IS 300
TomasGT20
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasGT20 »

vodu mam zahratou tak za 8 km, rucicka je v pulce. Olej se mi ohreje pozdej, tak za 15km na optim.teplotu.
Toyota Celica ST202, SS, LSD
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

V pátek mi přišel termostat od trd otevírající při 76st. Podobný má Dawe. Jeho výhoda je v tom že neotevírá pozvolna jako oem termostat ale drží zhruba do 70st stále zavřeny a pak otevře na plný průtok. OEM už zhruba od 40st začíná trochu propouštět. Dnes bylo ráno -20 a na provozní teplotě vody jsem byl po 4min.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Hanisek
Řidič

Příspěvek od Hanisek »

V -20 najeto 2,7 km a celda zacala topit. pohoda
Toyota Celica 1,8VVT-i
7.gen
Petan-7g
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petan-7g »

libor12 píše:V pátek mi přišel termostat od trd otevírající při 76st. Podobný má Dawe. Jeho výhoda je v tom že neotevírá pozvolna jako oem termostat ale drží zhruba do 70st stále zavřeny a pak otevře na plný průtok. OEM už zhruba od 40st začíná trochu propouštět. Dnes bylo ráno -20 a na provozní teplotě vody jsem byl po 4min.
Ahoj, k tomuto termostatu bych mel dotaz, klasicky termostat se privira a otevira i behem jizdy, kdyz je treba venku velkej mraz a pri plne cirkulaci vody pres chladic by motoru klesla provozni teplota, jak je to delany u tohoto termostatu, aby se mohl privrit a zpomalit tak cirkulaci pres vnejsi okruh a provozni teplota se udrzela konstatni?
Odpovědět

Zpět na „Celica“