porad'te disky???
porad'te disky???
Ahoj zdravím všechny, mám dotaz ohledně disků. Mám na Yarinovi 14" ,ale chci dát 13" zkoušel jsem disky z feldy ,ale i kdyz má nižší ET 38 přesto mi tam nešly? Yarin má předepsaný ET39? Nemáte někdo žkušennost? Díky za radu
Yaris r.v.2001 1.0,50kW
A proč tam chceš dávat ty 13"? Máš na nich "zánovní" zimní, co?
Proč tam nešly nevím, ale ET o jedno číslo by nemělo mít vliv...hlavně když čím menší ET, tím víc kolo leze ven. To spíše jiný tvar disku...že by narážel o brzdiče, nebo jiná rozteč šroubů, jiná středová díra....a nebo že by felda měla 4 díry a Yarda 5ti díry?

Proč tam nešly nevím, ale ET o jedno číslo by nemělo mít vliv...hlavně když čím menší ET, tím víc kolo leze ven. To spíše jiný tvar disku...že by narážel o brzdiče, nebo jiná rozteč šroubů, jiná středová díra....a nebo že by felda měla 4 díry a Yarda 5ti díry?

Camry XV30 3,0 V6 automat - na prodej
Corolla Verso 2005 1,8 beňo
Yarda Verso 1,3 po FL - prodáno
Corolla Verso 2005 1,8 beňo
Yarda Verso 1,3 po FL - prodáno
Re: disky
Určite by ti napísali chalani,ak by mal niekto skusenosti-ale ešte počkaj...Otázku si položil len včera...
No a máš v techničáku 13" povolené?
Ak nie,-ja osobne by som iné rozmery pneu -hlavne v zime nedával-min.kvoli poisťovni nedajbože pri nejakej kolízii...

No a máš v techničáku 13" povolené?
Ak nie,-ja osobne by som iné rozmery pneu -hlavne v zime nedával-min.kvoli poisťovni nedajbože pri nejakej kolízii...

Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Re: porad'te disky???
nepíšeš proč ti tam nešly.luk.zou píše: zkoušel jsem disky z feldy ,ale i kdyz má nižší ET 38 přesto mi tam nešly?
disky aby vůbec seděly a šly přišroubovat jsou určené velikostí středové díry (yaris 54mm) počtem a roztečí děr pro šrouby (yaris 4x100mm)
někdy se liší tvar dosedací plochy šroubů (půlkulatá, kuželová apod.) Nevím, ale pochybuju, že disky ze škodovek budou použitelné
Ráfek z Feldy má určitě jinou středovou díru (asi větší) a jiné ET. Rozteč by měla být stejná (4x100), je shodná s VW Golf apod. Šíře ráfku u Yarisu je tuším také stejná a to kolem 5" (palců). Vcelku by tam jít měl, co ale může vadit a to podstatně je nevhodný tvar pro brzdiče na Yarisu. Takže hodně opatrně a nedoporučuji to. Radši originální ráfky od Toyoty.
disky
Bude to v tom tvaru vnitřku disku. Z feldy by šli středová díra je větší ,ale to není problém. Nedostal jsem je tam přez třmen,muselo by ET být alespoň 35 pak už by to šlo ,ale asi by se už v plném rejdu odíraly o podběh. Koupím tedy origo Toy. Nemáte náhodou někdo na prodej 13" 5J H2 ET 39?
Yaris r.v.2001 1.0,50kW
- 213
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
... to se radeji jukni do sekce koupe - prodej ND,
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewforum.php?f=69
Treba budes mit kliku, nebo si tam dej poptavku, preji brzkou koupi.
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewforum.php?f=69
Treba budes mit kliku, nebo si tam dej poptavku, preji brzkou koupi.
Yaris_1.33_CVT_ 6/2015
Verso_1.8_CVT_2016
Verso_1.8_CVT_2016