startování teplého motoru

vše ohledně modelové řady Celica
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Kdyby tam byla alespoň originální elektrika která tam dle vin má být. Možná už u majitele předtím byl nějaký problém kvůli kterému je vyměněna ecu která podle čísla patří do us coupé. Všechny čidla podle manuálu ukazují správné hodnoty,ecu žádnou chybu nehlásí. Jediné co je původní je palivové čerpadlo. Podle mě je to někde v tom kabelovém svazku. Ten zkrat co byl prvotně na baterce musel někde nechat následky. Byla špatná kostra,tak se dodělávala dodatečně ke svazku,nikde žádný měřitelný zkrat není ale třeba to stačí na nějakou chybu - zkreslení čidla. Tak mě napadlo. Nech příště třeba tak 15s zapnuté klíčky a pak startuj. Možná to dělá vyhřivaní lambda sondy.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Dawe24
Řidič

Příspěvek od Dawe24 »

s tím klíčkem to zkusím pak ještě jedině vyměnit čerpadlo v nádrži
Dawe24
Řidič

Příspěvek od Dawe24 »

ale co nechápu že za studena startuje po otočení klíčku napoprvé a když tankuji max.5.min. tak taky naskočí okamžitě jen když jí nechám odpočinout tak 20.min. tak to trvá osmkrát na první otočení než chytne,už jen palivová pumpa v nádrži a nebo má vliv vstřiky na startování teplého motoru ale jsou rok po čištění ultrazvukem a měření a každý má přes 90 procent
Dawe24
Řidič

Příspěvek od Dawe24 »

Tak jsem byl nakoupit nechal klíček 15s v pozici startu a pak startoval a pořád to samé tak nevím a na krčku to čidlo třetí zleva první je teplotní čidlo,druhé by měl být sytič a třetí si myslím že má něco spojeného s teplotou neudává jednotce taky informace při startu?
Dawe24
Řidič

Příspěvek od Dawe24 »

Takže se vymění motorový svazek a uvidíme jak bude startovat a podle toho se bude odvíjet další hledání chyby je možné že by tohle mohly dělat vstřiky po vyčištění ultrazvukem?
MichalS
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichalS »

Dawe24 píše:Tak jsem byl nakoupit nechal klíček 15s v pozici startu a pak startoval a pořád to samé tak nevím a na krčku to čidlo třetí zleva první je teplotní čidlo,druhé by měl být sytič a třetí si myslím že má něco spojeného s teplotou neudává jednotce taky informace při startu?
Čidla celkem:
Na chladiči - spíná hlavní ventilátor
Na hliníkovém krčku smerem od motorové stěny - spíná přídavný ventilátor
Na hliníkovém krčku čelní pohled 1. zleva - signál pro ukazatel v kapličce (1x drát)
Na hliníkovém krčku čelní pohled 2. zleva - thermo time switch - snímač studeného startu - ČERNÉ (je napojen přes pátý "studený" vstřik) (2x drát)
Na hliníkovém krčku čelní pohled 3. zleva - snímač teploty pro ECM - ZELENÉ (2x drát)
Po 5ti letech jsem obnovil web s Celicama - schemata, linky, navody, fotodokumentace - http://www.t18.wz.cz
Dawe24
Řidič

Příspěvek od Dawe24 »

a ten snímač teploty pro ECM ten má nějaký vliv na start za tepla?
MichalS
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichalS »

Dawe24 píše:a ten snímač teploty pro ECM ten má nějaký vliv na start za tepla?
Když jsem psal přízpěvek o dva výše, šel jsem do garáže, snímač odpojil (motor vypnutý cca hodinu takže ještě teplý) a nastartovat šlo bez problémů. Pouze svítila kontrolka motoru.

Zato na Sti je podobný možná stejný snímač a ten když se odpojí tak už se mě nastartovat nepovedlo - v létě jsem něco dělal a snímač jsem zapoměl připojit... už si ale přesně nepamatuju který to byl ale myslím že ten pro jednotku.
Po 5ti letech jsem obnovil web s Celicama - schemata, linky, navody, fotodokumentace - http://www.t18.wz.cz
Dawe24
Řidič

Příspěvek od Dawe24 »

tak nevím jedině ještě ty vstřiky?
MichalS
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichalS »

Dawe24 píše:tak nevím jedině ještě ty vstřiky?
No to nevím, se vstřikama jsem já toho moc neudělal, ale řekl bych že kdyby s něma něco bylo tak by to třeba nejelo nebo tak. Já bych si prvně dal dohromady celou elektriku kolem motoru jak tu radí Libor12. Jestli jsis sehnal svazek je to super ale vymněnit ho to bude docela sranda.
Dawe24
Řidič

Příspěvek od Dawe24 »

Už jsem z Liborem domluvený na výměnu celého motorového svazku a pak se uvidí
Odpovědět

Zpět na „Celica“