V zimě se neotáčejte přes tramvajové koleje!
V zimě se neotáčejte přes tramvajové koleje!
Viděl jsem včera kuriozní dopravní nehodu. Jedu kolem trmvajových kolejí a tam tramvaj s puštěnými blikačkami. Koukám, co se děje, a před trmvají škodovka, která se v asi dost velké rychlosti pokoušela otočit přes lehce zasněžený tramvajový pás. Problém byl v tom, že to bylo v Hloubětíně, a tam před půl rokem udělali koleje na pražcích. Takže si asi dovedete představit, jak ta škodárna dopadla
Něco podobného se mi stalo loni v zimě s Yarískem ale nebyli to koleje tramvajové, ale ujetého sněhu od aut. Totiž na parkovišti kde byly tyhle ujeté koleje a okolní sníh ne. A jak jsem se chtěl otočit na místě, tak si Yarísek sedl břichem na ty ujeté koleje sněhu a kola zůstaly ve vzduchu (v prašanu). Za svoji momentální neinteligenci jsem zaplatil asi hodinovým dobýváním auta pomocí lopaty a chodníkových dlaždic, které jsem pokládal pod kola. Ono totiž pod podvozkem ten sníh moc vyhrabat nešel, takže jsem se otáčel přes ty dlaždice, které jsem postupně překládal a občas ještě někde odhrabával sníh, zejména pod předním a zadním nárazníkem. Naštěstí jsem s autem nic neudělal, postupně se takhle otočil a až jsem najel již otočený na ty ujeté koleje sněhu, tak jsem pak už odjel. Ale byla to dobrá komedie pro případného pozorovatele. Takže na koleje pozor i ty sněhové, pač auto je dělané na silnici a né na koleje.
Toyota Celica 1,8/85kW (7A-FE) r.v.1999
Ford Focus kombi 1,6/85kw r.v.2010
Toyota Yaris 1,3/66kW r.v.2007
ex:Škoda Felicia kombi 1,3 Lxi/50kW r.v.1996
ex:Toyota Corolla E11 kombi 4WD 1,8/81kw (7A-FE) r.v.2000
Ford Focus kombi 1,6/85kw r.v.2010
Toyota Yaris 1,3/66kW r.v.2007
ex:Škoda Felicia kombi 1,3 Lxi/50kW r.v.1996
ex:Toyota Corolla E11 kombi 4WD 1,8/81kw (7A-FE) r.v.2000