Nežhaví?

vše ohledně modelové řady Avensis
kadel
Věčnej rejpal

Nežhaví?

Příspěvek od kadel »

Zdravím, mám Avensis 2,0 diesel T25, r.v. 03, 85 kW. Už jsem tu někde psal, že mám problémy se startováním, ale zimu jsem nějak přečkal a mimo zimu jsem to nějak neřešil a v posledních dnech, kdy u nás začíná mrznout, mám zase problémy se startováním. Tak dvě vteřiny musím točit, až bude kolem -10, budu točit o hodně dýl, a když bude -13, tak nenastartuju, to už mám vyzkoušený. Dneska jsem zkoušel voltmetrem, jestli jde do svíček při žhavení štáva (jeden kontakt na mínus baterky, druhej na odizolovaný liště ke svíčkám - je to tak měřený dobře, ne?). Kontrolka se rozsvítí, ale šťáva tam nejde. Vůbec nevím, jak maj nebo nemaj tyhle motory žhavit, ale při -2 už by to žhavit mělo, ne? Svíčky jsem zkoušel přes nabíječku a během 3 vteřin jsou všechny rozžhavený. Kdyby někdo měl, mužu poprosit o nějaký schema, abych to mohl dát servisákovi, aby nemusel dlouho bádat. Pokud někoho napadá, kde je problém, budu rád za každé postřehy. Díky
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

Zkontroluj pojistku a rele zhaveni.
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

Je to vyřešeno, byla to pojistka, tak snad to bude startovat i v mrazech. Takže auto 2 roky nežhavilo kvůli pojistce za 40 Kč.
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

kadel píše:Je to vyřešeno, byla to pojistka, tak snad to bude startovat i v mrazech. Takže auto 2 roky nežhavilo kvůli pojistce za 40 Kč.
Hehe, takovyhle zavady jsou ty nejlepsi;)
trca
Manager Týmu

Příspěvek od trca »

čau.kde se nachází ta pojistka a jak ji poznám?
T25 85kw
ex.corolla ts 141kw
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

trca: je v motorovém prostoru. Jsou tam 2 skřínky s pojistkama. Jedna je taková podlouhlá (úplně v pravé části vedle blatníku - když stojíš před autem čelem) a druhá je v pravé části jakoby u čelního skla. Jsou tam 2 velké pojistky, jedna je 140A a druhá 80A. Je to právě ta 80A (levá když stojíš zase před autem čelem. Když jí budeš vyndavat, tak bacha, nejde vytáhnout ven. Musíš sundat bílej kryt svorek kabelu, co vedou na pojistky, odšroubovat svorky kabelů a pak jde vytáhnout. Než jsem na to přišel, tak jsem tu pojistku úplně rozmačkal kleštěma.
trca
Manager Týmu

Příspěvek od trca »

dík.a ted ti to startuje líp po ránu?mi to ted startuje kolem nuly docela dlouho
T25 85kw
ex.corolla ts 141kw
janco1
Člen Týmu

Příspěvek od janco1 »

ako dlho vam svieti kontrolka zhavenia
toyota corolla verso 2,2 D-4D 100kw
trca
Manager Týmu

Příspěvek od trca »

záleží podle počasí,ale ted mi svítí asi tak 3-4 sek.docela krátce mi to připadá
T25 85kw
ex.corolla ts 141kw
janco1
Člen Týmu

Příspěvek od janco1 »

ja som si ju ani nevsimol zajtra pozriem lebo dnes pri -6 c ako dlho a cudne startoval musim pozriet tu poistku ci nie je vybita
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

trca: v nedeli kdyz bylo -4 to chytlo lip nez v sobotu,kdy bylo -2.cekam az bude tak -10,aby se mi potvrdilo,ze uz problem se startovanim je vyresen.

Jinak kontrolka pri zhaveni sviti tak z vteriny,ale podle meraku to zhavi dal,je slyset i rele jak scakne a kontrolka davno je zhasnuta.
janco1
Člen Týmu

Příspěvek od janco1 »

to rele je pri poistke alebo kde by som ho mohol pocut
žafla
Navigátor

Příspěvek od žafla »

kadel píše:trca: je v motorovém prostoru. Jsou tam 2 skřínky s pojistkama. Jedna je taková podlouhlá (úplně v pravé části vedle blatníku - když stojíš před autem čelem) a druhá je v pravé části jakoby u čelního skla. Jsou tam 2 velké pojistky, jedna je 140A a druhá 80A. Je to právě ta 80A (levá když stojíš zase před autem čelem. Když jí budeš vyndavat, tak bacha, nejde vytáhnout ven. Musíš sundat bílej kryt svorek kabelu, co vedou na pojistky, odšroubovat svorky kabelů a pak jde vytáhnout. Než jsem na to přišel, tak jsem tu pojistku úplně rozmačkal kleštěma.
Jestli je to ta skříňka u skla,tak tam je těch pojistek víc.Nevim jestli to nemám jiný ,mam rok 2000.A ty pojistky jsou v neprůhlednejch krabičkách,jak poznám že je špatná?Našel jsem v návodu pojistku předehřívání paliva 25 A,je vedle pedálů v autě na levé straně nad podlahou.Neni to tahle u mýho roku 2000?
žafla
Navigátor

Příspěvek od žafla »

janco1 píše:to rele je pri poistke alebo kde by som ho mohol pocut
Relé je slyšet málo,ale když se vypne rádio a větrák tak je slyšet na levé straně přístrojovky.Mam Ave 2000 nevim jak jiný typy.
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

Jinak kontrolka pri zhaveni sviti tak z vteriny,ale podle meraku to zhavi dal,je slyset i rele jak scakne a kontrolka davno je zhasnuta.

Psal jsem to z mobilu, tak jeste jednou a lepe: Jinak kontrolka pri zhaveni sviti tak 3 vteriny,ale podle meraku to zhavi dal,je slyset i rele jak cvakne a kontrolka davno je zhasnuta.

žafla: To ti bohužel neporadím, mám rok 2003, můj předchozí Avensis byl 99, ale byl to benzín, takže jsem v tom nějak nebádal. Každopádně tyhle pojistky jsou průhledný, takže krásně poznám, jestli je přerušená.

janco1: Přesně, jak píše žafla, relé je slyšet uvnitř auta při vypnutém větráku a rádia, ale kde přesně je, netuším.

Jestli budete tu pojistku vyndavat a budete líní přišroubovat zpátky ty šrouby, co drží pojistku a dráty, tak se přiravte, že přestane fungovat ABS, ventilátor a stahování oken. Ješte mám imobilizér od Sherloga, kterej mi taky přestal fungovat, takže jsem nenastartoval. :-) Docela mě to vyplašilo, človek by řek, že vyndáním pojistky nic nezkazí, ale mají to asi nějak divně zaopojený.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“