Ostřikovače předních světel u 6.g

vše ohledně modelové řady Celica
Myfune
Věčnej rejpal

Ostřikovače předních světel u 6.g

Příspěvek od Myfune »

Zdarec lidi. Kvůli nehodě viz. "REBORN 2"( http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=14752 ) mám na autě novej přední nárazník kterej má zabudované ostřikovače předních světel. Problém je v tom, že hadice k těmhle ostřikovačům má vnitřní průměr 10 mm. Čerpadlo ostřikovačů má ale dva vývody hadiček, kde na přední a na zadní sklo jsou vnitřní průměry hadiček 5 mm. Jak se tu dá vyřešit napojení té hadičky ostřikovačů světel? Rozbočkou do jedné z těch dvou menších hadiček na čerpadle? Nerozhodí to tlak v hadičkách? Nebo jiným čerpadlem co má tři vývody hadiček?
Když jiným čerpadlem, tak se to napojí do té zástrčky co má čtyři dráty? A je pak v autě i nějaké ovládání těch ostřikovačů světel a nebo se musí dodělat nějakej čudlík na zapnutí?

Jestli jste to někdo řešil nebo víte, nebo máte auto co to má z výroby, tak prosím poraďte.
Toyota Celica 1,8/85kW (7A-FE) r.v.1999
Ford Focus kombi 1,6/85kw r.v.2010
Toyota Yaris 1,3/66kW r.v.2007
ex:Škoda Felicia kombi 1,3 Lxi/50kW r.v.1996
ex:Toyota Corolla E11 kombi 4WD 1,8/81kw (7A-FE) r.v.2000
ToyoCarE

Příspěvek od ToyoCarE »

prave toto som riesil na nasej celice 5-gen,, nepomoze ak urobis rozbocivac,, pretoze to nebude stihat striekat na obe.. takze, ,jedine ak si zizenies z Celiky kde boli od vyroby v prednom narazniku ostrekovace nadobku na vodu,, na nej bude o jeden motrocek viac,, a z neho origo vyvod na predok,, akurat budes musiet vymysliet nejaky spinac, ktorym to budes ovladat,, nemam ponatia ako to riesili na tych celdach, kde to bolo od vyroby. Takze zhanaj nadobku ktora ma o jeden motorcek viac ako mas teraz.
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Nevím jak na celicách, ale co vím, tak třeba corolly měly extra nádobku na světla zvlášť, spínač byl na středovým tunelu...
Holomek!
ToyoCarE

Příspěvek od ToyoCarE »

u celdach je to tak ako som pisal,, pretoze tu nadobku mam doma,, pojde na nasu celicu,, treba zhanat tusim zo Svajciarskych CElic a samozrejme vsetky z UK maju ostrekovace svetiel. Takze ak niekto rozpredava,, tak treba mu napisat. Mozno ak by sedela z 5-gen,, tak tych moze byt viacej
Myfune
Věčnej rejpal

Příspěvek od Myfune »

Když sem kouk na to čerpadlo, tak jsem o rozbočce taky začal silně pochybovat. Pak jsem si vzpoměl, že tu někdo dával odkaz na ToyoDIY a našel jsem odkaz. http://www.toyodiy.com/parts/p_E_199811 ... 503.2.html

Takže pro případné další hledající v budoucnu vhodný odkaz dokud bude fungovat.

Nárazník co jsem kupoval má ostřiky a hadice se vším až k chybějícímu motůrku. Jak jsem tedy srozuměn, tak musím sehnat jinou nádobku se vstupy pro dvě čerpadla a to čerpadlo. Ještě mi není jasné jak vyřešit tlačítko, protože napájecí kabely na druhé čerpadlo tam jsou už z výroby, takže by se zapojovalo až někde v palubovce u řidiče?
ToyoCarE

Příspěvek od ToyoCarE »

toto je ten motorcek na predne svetla, ,on je naspodu vodorovne ulozeny na narobke. Ja to dnes odfotim doma,, a hodim to tu.

http://www.toyodiy.com/parts/p_E_1996_T ... _8505.html
Kk
Manager Týmu

Příspěvek od Kk »

Nevím jak u Celdy (já to na Celde nemám), ale bývá to zapojeno tak, že když máš zapnutá světla tak při ostříknutí předního skla se současně ostříknou světlomety. Praktický to zrovna není, páč ostřik světel má odběr kapaliny jak kráva, takže máš nádobku raz dva prázdnou. Navíc často potřebuješ ostříknout jen sklo. (Pak se to řeší tak, že před ostříknutím skla zhasneš světla, očistíš sklo a pak zas rožneš = pakárna). > Asi bych se vykašlal na hledání origo zapojení a dal si někde na palubku šikovně samostatnej spinač. Motorek bude určitě samostatnej, protože musí dávat větší tlak než ten na okno.
Celica 7g TS
kracken
Řidič

Příspěvek od kracken »

Kk píše:Nevím jak u Celdy (já to na Celde nemám), ale bývá to zapojeno tak, že když máš zapnutá světla tak při ostříknutí předního skla se současně ostříknou světlomety. Praktický to zrovna není, páč ostřik světel má odběr kapaliny jak kráva, takže máš nádobku raz dva prázdnou. Navíc často potřebuješ ostříknout jen sklo. (Pak se to řeší tak, že před ostříknutím skla zhasneš světla, očistíš sklo a pak zas rožneš = pakárna). > Asi bych se vykašlal na hledání origo zapojení a dal si někde na palubku šikovně samostatnej spinač. Motorek bude určitě samostatnej, protože musí dávat větší tlak než ten na okno.
Je to tak, na acco to mam riesene presne tak isto, pred ostrekom okna vypinam svetla, pretoze spotreba ostrekovacej kvapaliny ma na 500 km ceste vysla na 1/4 ceny benzinu. Na Celice mam ostrekovace svetiel, ale nefungovali mi. Este som nepatral po pricine, nejako som sa k tomu nedostal, ci to je poistkou alebo nefunkcnym motorcekom. Ale maju samostatny spinac, ktory je pod volantom, tam kde som cakal nastavovanie svetiel.... na pravej strane pod volantom. neviem to teraz odfotit, auto je u Libora...
„ıɯɐɥou ǝɹoɥ ǝɾ ʇoʍız ɾoɯ ʎlǝɔ ǝz ʇıɔod ɯɐɯ ʎpǝʞǝıu”
Myfune
Věčnej rejpal

Příspěvek od Myfune »

Co jsem našel v manuálu Celici, tak na ostřik předních světel je samostatné tlačítko umístěné na pravé straně volantu hned pod zapalováním. Jestli je moje znalost angličtiny správná tak se jedná o "Headlight cleaner".
http://myfune007.rajce.idnes.cz/Ostriko ... usvtel.jpg
Takže se zejtra kouknu, jestli tam v tom místě je třeba nějakej náznak (prohlubeň), že by tam nějaké tlačítko být mohlo. Pak je otázka kam to tlačítko zapojit a aby to nestříkalo spolu s ostřikem na přední sklo. U nádobky s kapalinou je totiž el zástrček víc, takže dráty určo natažené jsou, jen není zapojené tlačítko, aby spínalo obvod s čerpadlem.

Nevíte někdo kam se to zapojuje?
kracken
Řidič

Příspěvek od kracken »

... presne, tam to tlacitko je. :) na 100%. Ked nebude, tak tam bude zaslepka...
Myfune
Věčnej rejpal

Příspěvek od Myfune »

Tak v mojí Celice byl asi nějakej šprýmař-montážník (kdysi). Na pravé straně pod zapalováním, mám zamontované ovládací kolečko pro naklápění potkávacích světel a na levé straně, kde by to naklápění mělo být dle manuálu (i logicky dle ovladačů na pádlech volantu) je ploška v plastu palubky.
kracken
Řidič

Příspěvek od kracken »

a ja to naklapanie svetiel nemam... neviem preco....
Myfune
Věčnej rejpal

Příspěvek od Myfune »

Co jsem pochopil, tak jsou dva tipy potkávacích světel. Ty co se seřídí mechanicky na jednu polohu a ty co mají naklápění přes motůrky a pak by jsi měl uvnitř kolečko na ovládání. Bohužel v tomhle jsem neměl jasno když jsem v Toyotě kupoval potkávačku na straně řidiče a tak u řidiče to mám bez motůrku a u spolujezdce to můžu ovládat :cry: . V servisu se mě tehdy ptal jestli chci světlo s gyroskopem a nebo bez a já byl v omylu, že gyroskop je nějaká 3 varianta co ty světla naklápí automaticky podle polohy vozidla. Ale motůrek mám z původního světla vpořádku, tak se na to někdy zkusím kouknout jestli by to šlo zabudovat do toho světla co mám.
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

Myfune píše: Ale motůrek mám z původního světla vpořádku, tak se na to někdy zkusím kouknout jestli by to šlo zabudovat do toho světla co mám.
U 5 gen to jde prendat :wink:
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
vendys
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vendys »

Myfune píše:Tak v mojí Celice byl asi nějakej šprýmař-montážník (kdysi). Na pravé straně pod zapalováním, mám zamontované ovládací kolečko pro naklápění potkávacích světel a na levé straně, kde by to naklápění mělo být dle manuálu (i logicky dle ovladačů na pádlech volantu) je ploška v plastu palubky.
Můžeš být klidný. Právě jsem byl v autě (pro sichr změřit jak mi to dobíjí) tak sem se kouknul a mám to úplně stejně jako ty.

Jinak to samozřejmě dobíjí dobře :-)
Toyota Celica 6.gen (ST202), 3S-GE 125kW
Odpovědět

Zpět na „Celica“