Tempomat a spotřeba
Mam Ave po faceliftu. Odchylka -0,2 litru.
Presne otestovano a prepocitano na 4 plnych nadrzich po sobe.
Rekl bych ze tech 0,2 litru je tam min protoze pri zastaveni auta to nemeri nicmene chlemta benzin dal.
Presne otestovano a prepocitano na 4 plnych nadrzich po sobe.
Rekl bych ze tech 0,2 litru je tam min protoze pri zastaveni auta to nemeri nicmene chlemta benzin dal.
CarinaE Sedan '97 1,6 16V (78kW) prvni laska
Avensis Combi '07 1,8 16V (95kW) + MR2 '03 (103kW) soucasnost
Avensis Combi '07 1,8 16V (95kW) + MR2 '03 (103kW) soucasnost
Pokud máš vestavěnou navigaci, tak se to kalibruje přes ní. Je tam na to tlačítko. Jinak nevím.Craken píše:a nie je mozne tie palubaky nejako nastavit... udajne na Aurisoch to ide....
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=16437
Toyota Avensis 2.2 D CAT Lux 130kw
...u mého to tak nedělá. Při jízdě na neutrál po celou dobu ukazuje nulu. Teprve těsně před zastavením skočí na 30 l/100, ale to je samozřejmě nekorektní hodnota. To se totíž již přepíná na STÁNÍ a to je popsáno v manuálu, že tato hodnota je zavádějící.... Já mám odzkoušeno, že můj avik prostě při jízdě na neutrál neregistruje žádnou spotřebu, má to nastaveno jako bys brzdil motorem a tam je opravdu nula. Prostě tyto dva stavy nerozlišuje. Věřím, že u jiných modelů je to jinak.ztnext píše:10. 2004
Při neutrálu a větší rychlosti ukazuje PP 0.0L momentální spotřebu stále. Spotřeba volnoběhu je v porovnání k velké rychlosti zanedbatelná, ale jak zpomalíš na asi 10 až 15 km/h, tak při tak malé rychlosti se začne aktuální spotřeba pohybovat v číslech. Chce to pár sekund pomalé plynulé jízdy. Při jízdě krokem, dá se říct těsně před zastavením jsou ty hodnoty momentální spotřeby docela veké.
Podle toho PP měří i v neutrálu a bude to započítané i do průměru na 100 km.
Tak to funguje na tvém. Já mám jiný model, kde je společný displej s touto navigacíztnext píše:Na stání se přepne teprve vteřinu, nebo dvě po úplném zastavení a místo čísel se zobrazí --/--.
http://www.toyotanavi.hu/eu_gen1_.html
je to ta spodní, spolupracuje to všecho dohromady - PP, tempomat, navi, servisní intervaly, kalendář a já nevím co všechno.... a tady to pracuje tak, jak jsem již popsal. Hlavní je to, že to vše fachá spolehlivě a rozdíl v uváděné spotřebě PP/manuální přepočet je 0 (slovy nula), za předpokladu, že dodržím to, co jsem již mnohoktáte uváděl. Připomínám všem, komu PP měří blbě, že se to dá kalibrovat.

Pánové, v tomhle článku je pod čarou psáno, zda nám zbude na nového avika...
http://www.novinky.cz/domaci/218008-ter ... rnach.html
http://www.novinky.cz/domaci/218008-ter ... rnach.html
...tak jsem se zaměřil na to kouření, jak se zmiňuješ. Sleduju to celý týden, žádný kouř v zrcátku nevidím, ani přes den ani v noci - při max zátahu 130 kw. Dnes ráno mrzlo, nastartoval jsem a šel se mrknout na výfuk. Vůbec žádný kouř. To u benzínové Cariny je kouř vidět, mám na ní najeto 335000. Fakt to má ta Toy na D-CAT vymakané. Asi bys to měl reklamovat, dokud to máš v záruce. Hodně záleží co tankuješ... Pokud to bude naftou, asi ti to neuznají.vospi píše:Ahoj, u mě je to následovně. Když jezdím většinu po městě, tak PP ukazuje o 0,5l méně. Realita je horší (studený motor, často běží a čekám např. na semafor atd.), když jezdím dálky, včetně dálnic, tak je to naopak, cca. 0,3-0,5méně. Ale průměr mám tak 0,2-0,3, o které ukazuje PP méně než je relalita. Tankuji u jedné pumpy vždy po hrdlo. Průměr mám cca 6,2-6,5 litrů. Ale v zásadě spotřebu neřeším, spíše hlídám ten rozdíl v PP. Vyšší spotřebu přisuzuji najetým km na vzduchový a naftový filtr (53tkm). Dříve jsem se vešel do 6,1 vždy. Ale je zima, více po městě. Hlavně že auto jezdí bez problémů, tiché, rychlé krásné. Jen, pozorovali jste, a když tak po kolika km, si motor sednul (spotřeba, výkon)? A kouří vám při plném plynu černý kouř? Ne že by nebylo za mě vidět ale večer ten kouř vidím ve světlech za mnou. Tak zda to řešit v rámci reklamace nebo zda je to normální. Mám ještě rok záruku ale raději dříve než později, tak se prosím podělte o zkušenosti. Ten kouř mne dostal, pravda dostával avík do těla ale kámoš v BMW 525 D mi to s radostí vpálil, že už taky kouřím jak kamna. Jen pro pořádek, černý dým, při normální jízdě nic. Olej se neztrácí.kar202 píše:Kolegové, setkáváme se často s názorem, že palubní počítač (PP) a jeho hodnoty o spotřebě nesouhlasí s klasickým přepočtem. Osobně jsem jezdil se dvěma Aviky s PP a kupodivu vše pasovalo. U mého na chlup!! u náhradního byl rozdíl 0,1 l/100. V obou případech byly předepsané pneukar202 píše:Ještě mě napadá, máš tam správná kola a gumy? Pokud máš jiný než předepsaný rozměr, bude ti to zkreslovat. V navigaci (pokud máš vestavěnou) je možnost kalibrace. PP s ní spolupracuje. Ale pokud máš velký rozdíl oproti předepsaným, nemusí to pasovat.
205/55 R16. Pojďme zjistit, jaké jsou vaše zkušenosti![]()
Díky Vospi
- krchovman
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
tak mě ten nový avik ukazuje uplné nesmysly. měl jsem dojez na pp 75km ale rezerva mi ještě nesvítila, tak jsem jel dotankovat, plná nádrž má 60l a dobral jsem po první cvaknutí pistole 43litrů to znamená , že v nádrži bylo ještě cca17 litrů a když ukazuje průměrnou spotřebu 5,5 tak nemůže zároveň ukazovat dojezd 75km. starý avík 01 mi ukazoval o lirt míň než byla skutečnost. takže doporučuji vysr..se na počítače a tankovat podle potřeby a pak si to spočítat na dk(domací kalkulačce)-)))) 

Avensis T27 2.0 D4D 93kw 2009 sol sedan,
EX Avensis 2.0 D4D 2001, Mazda 323 1999 ,Opel astra 1996, Š.Favorit 1991,Š120,Fiat 125p 1,5, Š 100
EX Avensis 2.0 D4D 2001, Mazda 323 1999 ,Opel astra 1996, Š.Favorit 1991,Š120,Fiat 125p 1,5, Š 100
No já tě zdravím brachu. Já už myslel, že jsi z nového auta tak roztěšený, že se neobjevíš. Ten dojezd není na prázdnou nádrž, ale do rozsvícení kontrolky rezervy .... a je to orientační. Mi to neustále dopočítává. Když dotankuji, tak ukáže dojezd třeba jen 650 Km, ale postupně, jak v nádrži ubývá, tak zpřesňuje. Nakonec je to docela přesně .... najedu kolem 900 km na nádrž když začne svítit rezerva .... dojezd na PP kolem nuly a natankuji asi 50 l. Což znamená, že bylo ještě k dispozici 10 l.krchovman píše:tak mě ten nový avik ukazuje uplné nesmysly. měl jsem dojez na pp 75km ale rezerva mi ještě nesvítila, tak jsem jel dotankovat, plná nádrž má 60l a dobral jsem po první cvaknutí pistole 43litrů to znamená , že v nádrži bylo ještě cca17 litrů a když ukazuje průměrnou spotřebu 5,5 tak nemůže zároveň ukazovat dojezd 75km. starý avík 01 mi ukazoval o lirt míň než byla skutečnost. takže doporučuji vysr..se na počítače a tankovat podle potřeby a pak si to spočítat na dk(domací kalkulačce)-))))
Můžu potvrdit,že dojezd ukazuje abys snad dojel za jakékoliv situace,čili jako údaj na prd. Moje praxe je když se rozsvítí rezerva tak tomu dám ještě +- 50Km a tankuji max 50 litrů,čili na rezervu jde vpoho dát i 150Km.krchovman píše:tak mě ten nový avik ukazuje uplné nesmysly.............
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
Dokud nebyl sníh, a dával jsem si pozor na spotřebu, jezdil jsem plus/nínus za krásných 5,5 l/100. Docela jsem příjemně překvapen, teď na sněhu spotřeba 6 L/100. Jezdím s D CAT první zimu, myslel jsem, že to bude výrazně horší. Tempomat využívám maximálně i když pravda, o něco méně než před nasněžením.Roberto79 píše:Tak ja mam s tempomatom len tie najlepsie skusenosti. Jazdim dost casto praha - banska bystrica a obcas pokracujem skoro az do salzburgu a s5 a so spotrebou sa dostanem na krasnych 5,6l (po dialnici max. 140km/h) na to som sa nedostal ani so svojou corollkou 1,3...