starter toci ale velmi pomaly - Vyriesene
starter toci ale velmi pomaly - Vyriesene
Zdravim,
posledny tyzden riesim startovanie. Minulu stredu som sadol do auta a po pretoceni kluca spravilo asi 1 otacku a potom cvakanie.
Myslel som ze to je baterka, tak som ju dal dobit.
Na druhy den, ked som ju tam nabitu vlozil, tak to robilo to iste.
Napadlo ma ze je nieco z cievkou, tak som starter vytiahol, cievku preskusal (ci spina napajanie motora startera) a nerobila spravny kontakt.
Takze som ju vymenil.
Problem je teraz to, ze starter z motorom otoci veelmi pomaly a motor nenastartuje. Teraz uz nezacne cvakat.
Skusal som aj kontakt na tom orechu pod spinacou skrinkou a to funguje spravne.
Napadlo ma, ze to este moze byt nejakym sposobom odidene napajanie startera, ale netusim kde moze byt chyba.
Pri meneni cievky, som pozeral na uhliky a tie este maju minimalne 3/4 velkosti.
Preco mi to netoci poriadne?
Ked startujem, kontrolky nezhasinaju, takze baterka by mala byt ok. Ale kde mam hladat chybu v startery?
posledny tyzden riesim startovanie. Minulu stredu som sadol do auta a po pretoceni kluca spravilo asi 1 otacku a potom cvakanie.
Myslel som ze to je baterka, tak som ju dal dobit.
Na druhy den, ked som ju tam nabitu vlozil, tak to robilo to iste.
Napadlo ma ze je nieco z cievkou, tak som starter vytiahol, cievku preskusal (ci spina napajanie motora startera) a nerobila spravny kontakt.
Takze som ju vymenil.
Problem je teraz to, ze starter z motorom otoci veelmi pomaly a motor nenastartuje. Teraz uz nezacne cvakat.
Skusal som aj kontakt na tom orechu pod spinacou skrinkou a to funguje spravne.
Napadlo ma, ze to este moze byt nejakym sposobom odidene napajanie startera, ale netusim kde moze byt chyba.
Pri meneni cievky, som pozeral na uhliky a tie este maju minimalne 3/4 velkosti.
Preco mi to netoci poriadne?
Ked startujem, kontrolky nezhasinaju, takze baterka by mala byt ok. Ale kde mam hladat chybu v startery?
Naposledy upravil(a) rasto dne čtv 25.11.2010, 23:13, celkem upraveno 1 x.
Toyota Avensis 2.0 D4-D '02
- Ivan.66
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Muze byt spatna prevodka,loziska....na corolle me to taky cvakalo, nekdy to vyskocilo z vence, pak jsem nechal udelat repas a byl jsem z toho prekvapeny ,jak rychle to tim dieselem tocilo
Rav4, 2,0VVti, 110 kW, LPG, automat r.v. 02,
Mitsubishi Colt 1,3, 70kW, Cleartec, r.v. 10
ex Corolla E 11, 1,4. 63kW- r.v. 98
ex Mitsubishi Colt, 1,3, r.v. 89
ex Corolla E12, 2,0 D4d,66kW.combi r.v.03
ex Corolla E9,1,8Dxl 49kW,r.v.90
Mitsubishi Colt 1,3, 70kW, Cleartec, r.v. 10
ex Corolla E 11, 1,4. 63kW- r.v. 98
ex Mitsubishi Colt, 1,3, r.v. 89
ex Corolla E12, 2,0 D4d,66kW.combi r.v.03
ex Corolla E9,1,8Dxl 49kW,r.v.90
zabudol som napisat, ze som tu vidlicku a tu volnobezku menil takisto pokial myslis to.Ivan.66 píše:Muze byt spatna prevodka,loziska....na corolle me to taky cvakalo, nekdy to vyskocilo z vence, pak jsem nechal udelat repas a byl jsem z toho prekvapeny ,jak rychle to tim dieselem tocilo
Co som nemenil su uhliky a rotor a tie klzne loziska v ktorych to beha. Prislo mi ze to ide celkom lahko, tak som to neriesil.
Skusim tam zajtra napojit druhu baterku.Elcar píše:Je to vadným akumulátorom, kontrolky nepohasnú lebo majú malý odber prúdu alebo sú LED. Vadný akumulátor sa nedá nabiť, kvôli skratovaným doskám , ináč by dobijaním, bol večný.
Tazko ale uverit ze by odisla zlta Optima po 2 rokoch.
mam take stastie na "odborny servis" ze si objednam rotor a namontujem ho tam sam. Pocitam ze to bude stat menej.kar202 píše:...nabízí se mezizávitový zkrat na vinutí. Doporučuji repas startéru v odborné elektrodílně.rasto píše:Baterkou to nieje, druha baterka motor nenastartovala takisto.
meral som vinutia, a vsetky su nejak prepojene dokopy. Myslite ze vyhorel rotor?
Medzizavitový skrat sa prejavuje tiež zjavným opálením niektorej medenej lamely komutátora! To už potrebuje vidieť, merať, skúšať. Cez písané indície sa nadá všetko opraviť. Daj to odborníkovy ale zaplať len za to čo opraví. ináč vinutie rotora je prepojené, a má len malý odpor medzi lamelami.Rotor sa skúša magnetizovaním kotvy a meraním napätia na lamelách. Prvé čo by som urobil ja, je premostenie najprv mínusového kábla priamo z baterie na teleso štartéra a potom plusového na stykač štartéra.
Toyota Avensis Combi T25,2.0D4-d, 85kw
Nerozumiem viacerim pojmom, tak prosim o vysvetlenie.Elcar píše:Medzizavitový skrat sa prejavuje tiež zjavným opálením niektorej medenej lamely komutátora! To už potrebuje vidieť, merať, skúšať. Cez písané indície sa nadá všetko opraviť. Daj to odborníkovy ale zaplať len za to čo opraví. ináč vinutie rotora je prepojené, a má len malý odpor medzi lamelami.Rotor sa skúša magnetizovaním kotvy a meraním napätia na lamelách. Prvé čo by som urobil ja, je premostenie najprv mínusového kábla priamo z baterie na teleso štartéra a potom plusového na stykač štartéra.
Komutator = na to dosadaju uhliky? (opalene nieje, vyzera uplne v poriadku)
Magnetizovanie kotvy by sa dalo simulovat asi otacanim, pretoze ten rotor sa toci medzi 6 magnetmi, meral by som tym padom napatie na uhlikoch. Problem je ze sa s tym da tocit dost tazko.
Kebyze ho napojim ako v aute, tak sa nic nebude diat, kym nepripojim plus na stykac, cim stykac vysunie tu volnobezku a pripoji napajanie do startera. Ked som to robil provizorne, tak to dost opalilo kontakty na baterke, skoro by sa dalo povedat ze to islo do skratu.
Predpokladam, ze prave zlikvidovany rotor mi odpalil kontakty v stykaci.
Myslim ze su tieto moznosti preco starter nestartuje:
1 - Napajanie (prechodovy odpor)
nejaky kabel preoxidoval, zly kontakt uhlika. Starter nedostava potrebnu
stavu a nevladze tocit z motorom.
Toto sa mi zda najviac pravdepodobne, kupil riadny kabel a pripojim - priamo k starteru, ked to bude tocit, budem hladat ukostrenie motora.
+ je v poriadku, ten som uz kontroloval.
2 - Trenie v startery (skor nie, rotor je pekny, vobec nedral o nic)
loziska su malinko opotrebovane takze tam je 0.5mm vola
Da sa to odzkusat pripojenim na baterku ked to mam vonku z auta?
Co mam cakat? Ked som to provizorne polozil na baterku, tak to nemalo dobry kontakt a ked sa to spojil, trhlo to s celym starterom tak, ze sa ani nestihol roztocit alebo to trhlo kvoli tomu ze je ten rotor v (_._)
3 - Medzizavitovy odpor
nemam sajn ako toto vylucit, aby som isiel a kupil novy za 100Eur
1 - Napajanie (prechodovy odpor)
nejaky kabel preoxidoval, zly kontakt uhlika. Starter nedostava potrebnu
stavu a nevladze tocit z motorom.
Toto sa mi zda najviac pravdepodobne, kupil riadny kabel a pripojim - priamo k starteru, ked to bude tocit, budem hladat ukostrenie motora.
+ je v poriadku, ten som uz kontroloval.
2 - Trenie v startery (skor nie, rotor je pekny, vobec nedral o nic)
loziska su malinko opotrebovane takze tam je 0.5mm vola
Da sa to odzkusat pripojenim na baterku ked to mam vonku z auta?
Co mam cakat? Ked som to provizorne polozil na baterku, tak to nemalo dobry kontakt a ked sa to spojil, trhlo to s celym starterom tak, ze sa ani nestihol roztocit alebo to trhlo kvoli tomu ze je ten rotor v (_._)
3 - Medzizavitovy odpor
nemam sajn ako toto vylucit, aby som isiel a kupil novy za 100Eur
Komutator je to na čo dosadajú uhliky, to si odhadol, rotor sa skúša vložením medzi jadra elektromagnetu ,čo spôsobí nabudenie vinutia určitým napätím. Doma to asi laik neodskúša, spomenul som to len preto, aby si vedel že sa dá skúšať rotor.ale tiež že sa to prejavuje opálenim lamely.Ďalšia z možností je meranie odberu prúdu pri štartovaní kliešťovým ampérmetrom, ale musíš vedieť aký ma byť správny odber. Preto je lepšie ak to dáš opraviť serióznemu odborníkovy -(autoelektroservis).Veľa štastia pri hľadaní 

Toyota Avensis Combi T25,2.0D4-d, 85kw
LONI JSEM ŘEŠIL STEJNÝ PROBLÉM,ALE MĚ TO ZAČLO U VSTŘIKU TO JE ALE JINÁ ZÁVADA.JAK JSEM DRŽEL KLÍČEK V POLOZE STARTU TAK JSEM SI ODROVNAL SPÍNACÍ SKŘÍNKU A STARTÉR.DAL JSEM HO DO SERVISU A VÝSLEDEK BYL NAKOPNUTÝ PASTOREK A OPRAVA SPÍNAČE AVYČIŠTĚNÍ KONTAKTŮ VYŠLO MĚ TO NA 2800 KČ.TAKÉ MĚ TOČIL MÁLO.
Takze uz mi to startuje ako ma.
Prva oprava kedy som vymenil cievku, ktora vytlaca volnobezku do zotrvacnika bol spravny krok a vyriesil cvakanie.
Problem bol, ze pri vyberani startera, som povolil srubku, ktora drzi hadicu od intercoolera a pod nou je ukostreny motor, tym som si vyrobil dalsi problem = prechodovy odpor.
Odvtedy uz nemohlo tiect dostatok prudu do startera a tym padom ani tocit motorom!!!
Odhalil som to tak, ze mi prislo divne, ze po pretoceni klucika skoro vobec netocilo starterom a po chvilke sa rozsvietili svetla, ktore sa automaticky rozsvietia, ked je 12V na alternatore. (To sa aj naozaj stalo, kedze strata na tom spoji bola tak velka, ze motor mal cez alternator potencial 12V)
Takze bacha na to ktore srubky povolujete...
Prva oprava kedy som vymenil cievku, ktora vytlaca volnobezku do zotrvacnika bol spravny krok a vyriesil cvakanie.
Problem bol, ze pri vyberani startera, som povolil srubku, ktora drzi hadicu od intercoolera a pod nou je ukostreny motor, tym som si vyrobil dalsi problem = prechodovy odpor.
Odvtedy uz nemohlo tiect dostatok prudu do startera a tym padom ani tocit motorom!!!
Odhalil som to tak, ze mi prislo divne, ze po pretoceni klucika skoro vobec netocilo starterom a po chvilke sa rozsvietili svetla, ktore sa automaticky rozsvietia, ked je 12V na alternatore. (To sa aj naozaj stalo, kedze strata na tom spoji bola tak velka, ze motor mal cez alternator potencial 12V)
Takze bacha na to ktore srubky povolujete...