Podtlak u sání 3s-ge
- Yokohama
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Podtlak u sání 3s-ge
Mám problém s podtlakem co řídí délku sání, je to takovej ten soudek.. v servisu mi svařovali výfuk a pak jak sem odjel se mi něco zdálo divný, při středních otáčkách něco cvakalo v motoru a vůbec motor byl o dost hlučnější než normálně. Tak sem se pak díval a mám furt ten soudek otevřenej což znamená asi dlouhou dráhu sání ne? je tam i na volnoběh velkej podtlak což nechápu, nevíte co by to mohlo být? jestli ten jouda v servisu něco odpojil, elektriku nebo podtlak od jinud?
- MichalS
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Zapojení hadic zásobníku podtlaku ve workshopu pod názvem "vacuum tank" je následující (nemám fotku, je to podle manuálu, před měsícem jsem to potřeboval taky).
Pozn.: Platí to pro 3SGE 115kW, podtlakový zásobník má 2 trubičky. Jedna je rovnoběžná s osou zásobníku a druhá je rovnoběžná cca 1cm a pak je zalomená.
Mezi distribučními kovovými trubičkami (zorientuješ se podle pdotlakové hadice od MAP senzoru) je trubička se stálým podtlakem (menší průměr cca 4mm). Od této trubičky vede hadička do podtlakového zásobníku kde je připojena na zalomenou přípojku "A". Od podtlakového zásobníku z přímé přípojky "B" vede hadička (je to pod sáním) do elektromagnetického ventilu kde je napojena na jeho přímou přípojku "a1". Od elektromagnetického ventilu z jeho zalomené přípojky "b1" vede hadička k ovládacímu podtlakovému ventylu který ovládá ACIS.
^^^ Pozor na správné zapojení přípojek na vacuum tanku - fotka z workshopu klame. Ve skutečnosti je přímá přípojka B a zalomená je A. Podle workshopu to vypadá naopak.
^^^ Zapojení ovládacího elektroventylu.
^^^ Takto to vypadá ve skutečnosti.
Pozn.: Platí to pro 3SGE 115kW, podtlakový zásobník má 2 trubičky. Jedna je rovnoběžná s osou zásobníku a druhá je rovnoběžná cca 1cm a pak je zalomená.
Mezi distribučními kovovými trubičkami (zorientuješ se podle pdotlakové hadice od MAP senzoru) je trubička se stálým podtlakem (menší průměr cca 4mm). Od této trubičky vede hadička do podtlakového zásobníku kde je připojena na zalomenou přípojku "A". Od podtlakového zásobníku z přímé přípojky "B" vede hadička (je to pod sáním) do elektromagnetického ventilu kde je napojena na jeho přímou přípojku "a1". Od elektromagnetického ventilu z jeho zalomené přípojky "b1" vede hadička k ovládacímu podtlakovému ventylu který ovládá ACIS.
^^^ Pozor na správné zapojení přípojek na vacuum tanku - fotka z workshopu klame. Ve skutečnosti je přímá přípojka B a zalomená je A. Podle workshopu to vypadá naopak.
^^^ Zapojení ovládacího elektroventylu.
^^^ Takto to vypadá ve skutečnosti.
Po 5ti letech jsem obnovil web s Celicama - schemata, linky, navody, fotodokumentace - http://www.t18.wz.cz
- MichalS
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Pokud by jsi rozpojil jakoukoliv hadičku z tohoto okruhu tak se ti zvýší lehce volnoběh cca z 900 na 1200 a podtlakový mechanizmus ACISU by byl stále ve stejné poloze v jaké je když je motor vypnutý. Takže si myslím že závada bude mimo tento okruh ale zkontroluj to. Lambda má konektory na motorů více k řemenici - tohle je přímo pod sáním za vzpěrou která sání přidržuje k bloku.Yokohama píše:jo dík půjdu to omrknout jen tak zeshora jak to vypadá, když si vzpomínám tak sme tama táhly kolem toho zásobníku lambdu tak možná někdo něco vyzul
Po 5ti letech jsem obnovil web s Celicama - schemata, linky, navody, fotodokumentace - http://www.t18.wz.cz
- votecc
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Re: Podtlak u sání 3s-ge
TO:Yokohama koukam,ze jsem asi neco zaspal,tobe svarovali vyfuk?Copak Japspeed uz je k.o.? Nebo jsi nevydrzel ten "sportovni zvuk" a poridil jsi si jiny tichy vyfuk ?Yokohama píše:Mám problém s podtlakem co řídí délku sání, je to takovej ten soudek.. v servisu mi svařovali výfuk a pak jak sem odjel se mi něco zdálo divný, při středních otáčkách něco cvakalo v motoru a vůbec motor byl o dost hlučnější než normálně. Tak sem se pak díval a mám furt ten soudek otevřenej což znamená asi dlouhou dráhu sání ne? je tam i na volnoběh velkej podtlak což nechápu, nevíte co by to mohlo být? jestli ten jouda v servisu něco odpojil, elektriku nebo podtlak od jinud?
-----------------
Celica T23 2000 - Sold
MR2 MKII 91 rev1 - Sold
MR2 MKII 95 rev3 - Sold
Honda CRX - Sold
Mazda MX3 V6 - Sold
BMW 320i e36 vanos coupe - Sold
BMW 520i e39 2002 - Sold
BMW 330i e46 - in use
Mitsu 3000GT - in use
Celica T23 2000 - Sold
MR2 MKII 91 rev1 - Sold
MR2 MKII 95 rev3 - Sold
Honda CRX - Sold
Mazda MX3 V6 - Sold
BMW 320i e36 vanos coupe - Sold
BMW 520i e39 2002 - Sold
BMW 330i e46 - in use
Mitsu 3000GT - in use
- Yokohama
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
no dobrá otázka sportovní zvuk to já mám rád, jak se netřepou tabule v oknech tak je to nuda ale koupil sem si konečně ty svody, sehnal sem je za docela dobrou cenu tak sem to hnedka omotal jak sem uměl akorát měl blbě navařenej držák a neseděl, musel sem to dát do servisu protože nerez každej nevaří a v tom spěchu sem JÁ osobně blbě utěsnil lambdu a dělalo to paseku bo tam táhnul docela větr tak už to mám komplet konečněvotecc píše:TO:Yokohama koukam,ze jsem asi neco zaspal,tobe svarovali vyfuk?Copak Japspeed uz je k.o.? Nebo jsi nevydrzel ten "sportovni zvuk" a poridil jsi si jiny tichy vyfuk ?Yokohama píše:Mám problém s podtlakem co řídí délku sání, je to takovej ten soudek.. v servisu mi svařovali výfuk a pak jak sem odjel se mi něco zdálo divný, při středních otáčkách něco cvakalo v motoru a vůbec motor byl o dost hlučnější než normálně. Tak sem se pak díval a mám furt ten soudek otevřenej což znamená asi dlouhou dráhu sání ne? je tam i na volnoběh velkej podtlak což nechápu, nevíte co by to mohlo být? jestli ten jouda v servisu něco odpojil, elektriku nebo podtlak od jinud?
Jako jede mi to teďka o dost líp, ale asi týden před tím sem měnil ty Pulstary tak těžko říct kvůli čemu to teďka tak letí, každopádně jak se dal větší průměr svodů tak hle...a výfuk už tak neřve, což mě osobně mrzí, mám rád řev až tuhne krev a běhá mráz po zádech teď je to spíš takovej duňák víc sportovní ale už to neřve na nízký otáčky, to origo svody a koncák Japspeed to kvůli většímu tlaku asi řvalo neskutečně i na volnoběh, vždycky se mi třepali plechový vrata od garáže. Ale sousedi sou asi rádi...
muze se odstranit katalyzator? nebude to delat neplechu?