Koupe noveho vozu Toyota Yaris 2010

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
PT
Navigátor

Příspěvek od PT »

josuk píše:
muco píše: Obrázek
No...Zaujímal by ma váš názor. ..
Len ma zaujíma to, akými očami sa pozerate na to vy.
uplně to samý mi minulý týden přišlo, říkal jsem si jestli mám chtít ty pneumatiky a litý kola zadarmo - ostatní at si nechají.. :D no už jsem to vyhodil.

Pořád tady píšem tu o kvalitě atd. tak přece se nenecháš ulovit takhle snadno.. ?? :D Neblbni! to je muj pohled na to! 8)[/quot

no tuto skvelu ponuku som dostal uz aj ja s bratom
Yaris 1,0 r.v. 2006
Bobešek
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bobešek »

Muco to je ale stará klasika. Prostě člověka odrbat a přitom ještě vydělat! Uvidíme jak se bude Toyota chovat od jara. Mám od známého informace že má přijít další prodejní krize na auta. Dělá v automobilovém průmyslu a bylo jim řečeno že od jara jdou kšefty do řiti a bude se propouštět. Tak to tipuju že Yarda bude pod 200000Kč. Já teď chvíli dělám taky do aut ale naše firma je živená Čínou. Číňani zbohatli a nakupují evropská auta vyšších tříd. Dokud budou nakupovat Audiny, Porsche, Bentley a VW tak budu mít práci...... :?
Nemám rád TMCZ :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Obrázek
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Bývalý kolega(už nebohý-33 ročný spadol min.r. zo skaly) hovoril jednu zaujímavú vec,že čítal jednu knihu (ja neviem akú),že kam je namierená Europa do budúcna...Okrem iných zaujímavých vecí hovoril,že bude Europa pomaly ovplyvnená čínskou ekonomikou a postupne nás číňania "pohltia".
My sme sa mu sice vtedy "smiali",no podla jeho slov to docela do seba spadá. :cry:

No a včera som počul v správach,že ak bude naša-slovenská ekonomika prosperovať,tak českú republiku dobehneme "už" o 6 rokov......Takže tešte sa bratia - šlapeme vám na päty.... :blink: :blink: :blink: :woot: :woot:
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Henry33
Věčnej rejpal

Příspěvek od Henry33 »

pozrite co mi prislo teraz ked uz som kupil Yarda

Obrázek

no nedrblo by vas ?
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Smola... ale môžeš predať tohoto starého a 50/50 vyskúšať...
A oni mi ponukli len 400€ zlavu... :lol: :lol: :lol:
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Henry33
Věčnej rejpal

Příspěvek od Henry33 »

no vsak toto mi ponukol zamestnavatel nie toyota :D
hehe
ja uz nic menit nebudem nech si nechaju aj ich skarede alu kolesa a na nic zimne gumy ;)
shallowhal
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od shallowhal »

Jestli můžu taky něco dodat, tak pokud si Yarise kupuje osoba ženského pohlaví, navíc pokud není žádná závodnice, doporučil bych jí tříválec 1.0. Těch 130 na dálnici vytáhne taky a ona bude mít dobrý pocit, že jezdí "na spotřebu".

Ovšem motorem 1.33 jsem naprosto překvapen a unešen (mám ho 14 dní) a jsem původní "Hondař". Musím uznat, že 1.33 jezdí stejně pružně jako starší Civic 1.5, zřejmě díky relativně malé hmotnosti. Navíc tady nikdo nezmiňuje, že 1.33 je Dual VVTi, což je zase něco navíc oproti 1.0. Pro chlapa s duší hravýho dítěte je 1.33 super, jede jak drak, má velice slušný moment (132Nm oproti 93Nm u 1.0), takže ač to nechápu, ale dokáže celkem pružně jet i při 2000 otáčkách. Kdo má rád řazení, dá se vytáčet až k 7000 a hladiny dual VVT jsou poznat. Kdyby tomu dali lepší výfuk, mohlo to mít malinko lepší zvuk (např. jako má Honda).

Tohle asi ke srovnání těch dvou motorů. Osobně si myslím, že se svojí těžkou nohou bych neměl menší spotřebu na 1.0l, ty papírový spotřeby to se rovná nuda - neutrál - nuda...

A kdo ještě váhá, tak moje největší překvapení ve srovnání s Hondou Civic (ty jsem měl posledních skoro 20 let) je neuvěřitelná stabilita a jízdní vlastnosti na auto, které vypadá vyšší než širší. Sedí jako přibitý, v zatáčkách velmi neutrální, a to i na sněhu - zřejmě díky tomu, že je krátký. Takže umožňuje stejně razantní jízdu jako se "sportovnějším" autem. A těžkým bavorákům i audinám to na okreskách a v točkách s přehledem nandáte...
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

shallowhal píše:
Tohle asi ke srovnání těch dvou motorů. Osobně si myslím, že se svojí těžkou nohou bych neměl menší spotřebu na 1.0l, ty papírový spotřeby to se rovná nuda - neutrál - nuda...
.
Asi si nevyskúšal poriadne v praxi najazdiť pár 100km na 1.0 a na 1.33 a potom napísať , aký je rozdiel medzi nimi.
Ak ano,takúto somarinu by si určite nenapísal-sorry!
Ja by som malinko oponoval k tej spotrebe: "nula - neutral - nula..." :
To by som tak presvedčivo netvrdil,ale prosím...(nie preto,že mám zrovna 1.0)
Ta akcelerácia musí byť samozrejme poznať s porovnaním 1.33 vs. 1.0 ,ale nie tak, že 1.0 je vhodné pre ženy a 1.33 je skôr pre mužov...Teda tým asi narážaš na pružnosť a silu motora.
Nie! S tým už vôbec nesúhlasím...A prečo,to si už lahko domyslia všetci tu prítomní...
Hlavný rozdiel medzi tými 2 motormi je podla mňa vo zvuku a v ťahu motora s naloženými ludmi - a hlavne dokopca !Hlavnú úlohu pri rozhodovaní sa ,či kupiť 1.0 alebo 1.33 hrá to,či jazdíš často naložený a či viac po meste alebo mimo (Ak nerátam Start-stom,protismykovy systém ,a tak..)
S 1.0 motorom sa dá tak isto zabiť ako s 1.33 motorom.
shallowhal
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od shallowhal »

to:muco

Psal jsem "nuda - neutrál - nuda" coby styl jízdy "na spotřebu". Myšleno tak, že pokud člověk chce dosáhnout nízké spotřeby, musí jezdit s lehkou nohou a dojíždět na neutrál - což je z hlediska řízení NUDA. Pokud se na to šlape, a vytáčí tak, aby to opravdu jelo, pak jsou ty papírový spotřeby nedostižný, a to ani na litrovým motoru. Toť vše...
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Ok -v pohode.
Ale spotrebu múžeš znížiť jedine tak,že nebudeš dochádzať na križovatku tým,že daš neutral a dokotulaš sa "zotrvačnosťou".Naopak.Mal by si ísť do križovatky postupným podraďovaním.Vtedy sa šetrí - no toto je ale myslím si známa vec medzi vodičmi... Na PP máš v tom momente ako momentalnu spotrebu 0.0 L 8)
A inak ja mám spotrebu -dá sa povedať na 95% absolutne zhodnú s uvádzanými hodnotami v techničáku 8) .A ja mu teda doprajem aj trochu "pohybu" na cestách práve (už teraz) častejším vytáčaním "do otáčok".
Napríklad práve v týchto mrazoch mám po meste ( s častým vypínaním a opätovným nastartovavaním) na 6.2L -podla palubného PC a teda v praxi je to tých reálnych 6,5-6,7 L).Nakoniec su to samá studené štarty a napr. včera som vrčal vkuse nejakých 30 min. na mieste ,lebo som čakal na manželku a zima bola ako v rusku :? :?
Takže sorry-ekologisti-ekologia,neekologia- zima je sviňa ,tak som vrčal a kúril som si ... V robote som premrzol a vo svojom aute mám mrznúť tiež??-to teda nie 8)
A spotreba išla po tých 30 min.vrčania na mieste hore asi o 0,2 dcl. Takže ja som absolutne spokojný.
bigjoe
Navigátor

Příspěvek od bigjoe »

Jazda "nuda- neutrál-nuda" je podla mňa normálna jazda do a z práce, na výlety a podobne, takto jazdí prevažná vetšina normálnych vodičov. Jazdiť "plné gule-neutrál-plné gule" patrí na pretekársky okruh, a lahko ich poznáme na cestách podla bezohladnej jazdy, predbiehania cez plnú a pod. A keď tu čítam, že Yarísek znesie aj 7000 otáčok, tak sa mi nôž vo vrecku otáča, lebo - radšej to nebudem ďalej komentovať lebo sa neviem slušne vyjadriť.
TOYOTA Yaris 1.0 VVTi, r.v. 2009, spotreba 4.7l.
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

No s tými otáčkami (7000) si myslím,že ten človek by nemal mať nárok na záruku !!! A okrem ničenia motora- je spotreba či už je 1.0 alebo 1.33 alebo u inej kategorii motorov pri takom štýle jazdy značne vysoká.A je to jedno,či je to Jaguar alebo Passat...Proste ak niekto chce jazdiť ako "drak" a ked si odmyslím IQ toho daného vodiča ,tak predovšetkým sa v takom prípade o spotrebe nedá polemizovať !!!! :? Teda aspoň si myslím,že ak chcem,aby auto "rýchlejšie pracovalo",tak mu musím dať asi aj napapať.
:lol:
Henry33
Věčnej rejpal

Příspěvek od Henry33 »

plne suhlasim s mucom ja si nemyslim ze jazdit ekonomicky znamena automaticky aj pomaly . a v meste aj tak viac ako 50 nejazdim takze nuda neutral nuda jazdi kazdy a hlavne ked je zapcha .
a predsa yaris je auto stavane na ekonomiku a nie na zavodenie :) nato su ine auta. ja mam uz 11 000 km a viac ako 140 som este nesiel a vobec nemam potrebu skusat co to da ja som spokojny ze to zerie tak malo a zer ma niekto obehne alebo take nieco mam uplne na haku ja sa nikam neponahlam, mam cas ! :lol:
Bobešek
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bobešek »

A Yarda vás na 7000 otáček pustí???? Nemá omezovač na 6250???? :shock:
Nemám rád TMCZ :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Obrázek
RX450h
Navigátor

Příspěvek od RX450h »

Henry33 píše:plne suhlasim s mucom ja si nemyslim ze jazdit ekonomicky znamena automaticky aj pomaly . a v meste aj tak viac ako 50 nejazdim takze nuda neutral nuda jazdi kazdy a hlavne ked je zapcha .
a predsa yaris je auto stavane na ekonomiku a nie na zavodenie :) nato su ine auta. ja mam uz 11 000 km a viac ako 140 som este nesiel a vobec nemam potrebu skusat co to da ja som spokojny ze to zerie tak malo a zer ma niekto obehne alebo take nieco mam uplne na haku ja sa nikam neponahlam, mam cas ! :lol:
Musím souhlasit, taky sem zatím nejel víc než cca 135km/h, stejně na trasách co občas jezdím po dálnici (60-150km) člověk ušetří vyšší rychlostí zanedbatelných pár minut. Když opravdu nespěchám jedu klidně na šestku 95-105 a motor by v takovém režimu mohl jet třeba týden v kuse :-)
Odpovědět

Zpět na „Yaris“