e10 spojka
e10 spojka
Zaujima ma, ako dlho vydrzi spojka na Corolle e10 ? Podla tachometra mam 252 tisic km, kupili sme ju, ked mala 150 tisic. A stale zabera dobre, nevyzera, ze by bola zrela na vymenu. Nepresmykuje. Je teda mozne, ze tachometer bol pretoceny a je tam uz druha spojka? Vdaka za rady, nazory.
Toyota Auris TS Hybrid 2016
- radys03
- Věčnej rejpal
ja jsem ji na E10 měnil ve 180tkm a fungovala pořád dobře jen to ložisko dělalo kravál
jinak věřím že by ještě dlouho posloužila
aktuálně
Auris E18 TS - 1.6 valvematic
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
Auris E18 TS - 1.6 valvematic
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
Na naší E10 je dle tacho skoro 210 tisíc a určitě to není poctivej údaj a spojka zabírá taky v pohodě. 
Corolla E10 1.3 16V 3D 97
4E-FE 55Kw
Ronal 6Jx16 ET38
195/45 R16
Trocha úprav ještě nikomu neublížila
http://database.mangacars.fr/data/media ... llae10.PNG
4E-FE 55Kw
Ronal 6Jx16 ET38
195/45 R16
Trocha úprav ještě nikomu neublížila
http://database.mangacars.fr/data/media ... llae10.PNG
Já jsem na té stříbrné, co měli rodiče od novoty a co se mi pak pořadilo zlikvidovat, tak tam bylo hlučný ložisko asi od 170 tkm a spojka začala od takových 215 cukat, i když se člověk snažil pouštět pedál hodně pomalu a plynule. Ve 230 jsem ji nechal vyměnit a za 975 km jsem tu novou, bohužel už z vraku, zase vyndával.
Zajímavostí je, že tam byl od výroby Sachs, teď mi ta nová spojka (tehdy jsem chtěl zase sachs a neznal jsem Idaha - nebyla levná) slouží v té mojí černé E10 (předtím byl tam poškozený automat) a mám na ní asi 50 tkm.
Jo a ta původní lamela byla ve 230 tisících ještě v hodně slušným stavu, ale byla vymlácená okolo těch pružinek, proto to cukalo.
Zajímavostí je, že tam byl od výroby Sachs, teď mi ta nová spojka (tehdy jsem chtěl zase sachs a neznal jsem Idaha - nebyla levná) slouží v té mojí černé E10 (předtím byl tam poškozený automat) a mám na ní asi 50 tkm.
Jo a ta původní lamela byla ve 230 tisících ještě v hodně slušným stavu, ale byla vymlácená okolo těch pružinek, proto to cukalo.
Holomek!
ondra310> No já zatím žil v domění, že pokud zabírá dole, tak je to dobrý, problémem je, až když zabírá nahoře, případně začne klouzat.
S tím ložiskem, to jsem si myslel, že je neškodný, ale nedávno jsem tu četl, že se může vysypat a poškodit ovládání přítlačáku. Za mě bych to možná risknul, a výměnu řešil až by se začly projevovat nějaký další problémy.
S tím ložiskem, to jsem si myslel, že je neškodný, ale nedávno jsem tu četl, že se může vysypat a poškodit ovládání přítlačáku. Za mě bych to možná risknul, a výměnu řešil až by se začly projevovat nějaký další problémy.
Holomek!
Ja jsem si taky myslel, ze je to dobry, kdyz zabira dole. Ted jsem ji mel v servise k vuli vymene rozvodu (dle predchoziho majitele vydrzely 130tis) a servisak mi hned hlasil, ze me ceka spojka, protoze zabira moc dole. Pry ma idealne zabirat v polovine, krajni polohy znaci koncici zivotnost. Tak zkousim sondovat, jak je to doopravdy. Nebyt toho loziska, tak to neresim. Taky jsem tu nekde cetl, ze se muze rozletet. Na predchozi E9 mi spojka zabirala tesna nahore a trochu klouze a uz jsem ji mel menit pred 40tis, ale porad jezdi...Rampa89 píše:ondra310> No já zatím žil v domění, že pokud zabírá dole, tak je to dobrý, problémem je, až když zabírá nahoře, případně začne klouzat.