swap 3sge za 3sgte

vše ohledně modelové řady MR2
Odpovědět
Coufi
Člen Týmu

swap 3sge za 3sgte

Příspěvek od Coufi »

Dobrý den,

už dlouho mám na mušce toto forum respektive mr2 mkII.
Samozrejmě bych chtěl turbínu na víkendy, ale jak jsem koukal na cenu těch turbín(mimo Uk), tak se mi zatočila hlava. A tak mě napadlo kolik by stál swap 3sgte za 3sge, protože jsem si tu přečet, že předělání volantu je pomalu nemožné. Prostě se vším všudy s prevodovkou s lsd a pod. A taky jestli by to tady byl někdo schopnej udělat. Bylo by dobrý vědět tak nástřel celkový ceny, protože jestli by to byla velká raketa, tak bych bohužel musel jít do něčeho jinýho...

Díky :(
M.a.R.i
Řidič

Příspěvek od M.a.R.i »

Podle mě se to nevyplatí, protože motor nebude zrovna nejlevnější, navíc budeš muset určitě vyměnit převodovku, poloosy, spojku a možná dát výkonější chladič.
Toyota MR2 SW20, rv91, rev.2, 2.0 16V 115kW - SOLD
Lexus LS400, rv98, UCF20, 4.0 V8 223kW
ToyoCarE

Příspěvek od ToyoCarE »

a preco to nechces z UK? ja teraz dost vela obchodujem s UK,, nieje problem,, kamarat z Prahy tam byva,, vydrazi to,, aj dovvezie,, tak v com je problem? Tam su ceny uplne ine ako v EU
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

protoze ma volant na druhe strane :idea:

kdyz by clovek sehnal pravostranou s T motorem za slusny peniz , tak proc nejit do prestavby , jeden clovek to tu delal , nebo si to postavit od piky ale to vyjde urcite draz
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Yokohama
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yokohama »

Tak raketa za přestavbu to bude určitě ale furt to bude levnější než kupovat original turbo, motor jde sehnat za 50-80 litrů podle dopravy ta bude dělat dost, co sem se tak díval tak beams se dá taky sehnat bez dopravy za 50 což není uplně vzdálený ceně repasu starýho, je to tak dvakrát tolik 8)
Pepamoto ti poví víc ten už to dělal, ale turbo má jinou zadní nápravu ne? a bude mít nejspíš i větší brzdy takže k přestavbě připočítat ještě věci okolo, a má taky jinou kapotu motorovýho prostoru, hezčí :evil: ...mám na ni taky spadeno ale s dopravou vychází 4-5 litrů,těžko říct kolik tě to vyjde pak komplet
ToyoCarE

Příspěvek od ToyoCarE »

ja som myslel len motor, prevodovku atd,, nie cele auto,, prerabat RHD na LHD je blbost,,

edit: moj nazor je,, doviezt z UK cele auto,, ktore by sa pouzilo ako donor car.. vybrat z neho vsetko co treba,, a prehodit do nasho evropskeho,, ked si to vezmete,, tak emera z UK ma zadok na 99,9% zhodny s EU.
Coufi
Člen Týmu

Příspěvek od Coufi »

No právě tohle mě napadlo, koupit mr 3sgte v uk a tady nebo v rajchu koupit normál treba 1 či 2 revizi NA s ko motorem, ale dobrou karoserií a interierem a celý to překopat, záleží mi na konečné ceně. Abych tak věděl na kolik to může vyjít...
ToyoCarE

Příspěvek od ToyoCarE »

pozri,, chalani ak vezu cele auto,, tak za ten dovoz si uctuju 15 000Kc,,, + cena auta,, aspon ak si dobre pamatam... najdi si tam nieco,, len to musi mat STK a poistku. Prehodenie,, napis clenovi Kenny,, ten by ti to mohol prehodit,, aj cenu by tu poivedal
marcelus
Věčnej rejpal

Příspěvek od marcelus »

takže podle mě levnější varianta, jak to udělal Pepamoto, koupit tady nějakou zachovalou atmosféru-pár jich zrovna na prodej je-alespoň revizi 2, aby měla větší brzdy(další omyl-mr2 turbo má stejně velký brzdy jako atmo od revize 2 výše-to znamená 275mm předek a 281mm zadek) a dále sehnat z němecek přes ebay bouranou turbínu na předek, sem přesvědčenej, že jak auto tak dovoz tě příjde levnějc, než turbína z uk, jedinou výhodu, kterou by mohla mít mr2 z uk, že už by mohla mít pár drahejch tjůningovejch dílů ala greddy, hks atd., ale i z toho bych měl trochu strach, protože jsem minule při přestavbě kámošova nissanu poslouchal jeho technika, podle kterýho jsou auta z anglie většinou spíš bastlený než tuněný, třeba tam pár dobrejch vyměnenejch dílů je, ale pár dalších, který měli s tím bejt vyměněný, aby to při tý přestavbě bylo v pořádku, buď vyměněný nejsou a nebo jsou ale ne už v požadovaný kvalitě-toť jenom názor a ještě né můj :lol:
ještě k tý ceně od Yokohamy-bouračku z němecek určitě seženeš levněji než za 80.000,- a hlavně bude tam vše co potřebuješ, motor, spojka, převodovka s LSD atd...
další věc je, že pokud si to nechceš dělat sám, tak ti to někdo bude muset dělat a dotyčnej to určitě nebude dělat zadarmo-tohle bude určitě velká položka
Odpovědět

Zpět na „MR2“