Relé nebo vstřiky?
Relé nebo vstřiky?
Zdravim.Mám D4D 2000 a dnes jsem přes den startoval,teplota +14 stupňů.Naskočilo to až na popátý,ale když je teplý tak v naprostý pohodě.Startér točí v pohodě,ale motor nechytne.Myslím relé nebo vstřiky.Dělá to někomu nebo to někdo opravoval?Nechá se to zjistit na diagnostice?Díky
Re: Relé nebo vstřiky?
Zdravím do Veselí!!! Já byl v sobotu u Doláka a na diagnostice mi zjistili, že mám špatné vstřiky. Takže vstřiky na diagnostice zjistit jdou. Jel jsem tam proto, že mi z motoru šel ještě jeden divný zvuk, což asi není váš případ, ale co mě vyděsilo, že jsem Av nechal minulý víkend stát vyjímečně 3 dny (jinak jezdím denně) a chytnul až napodruhé. Mám Av 2006 D4D najeto cca 130tis., vstřiky měněny již ve 30tis. a už je to tu zas. Prý je to tou naftou... Jezdím výhradně ke značkové ČS Sh..., výjimečně (asi 5x za čtyři roky) k Be..... a 1x k O..žafla píše:Zdravim.Mám D4D 2000 a dnes jsem přes den startoval,teplota +14 stupňů.Naskočilo to až na popátý,ale když je teplý tak v naprostý pohodě.Startér točí v pohodě,ale motor nechytne.Myslím relé nebo vstřiky.Dělá to někomu nebo to někdo opravoval?Nechá se to zjistit na diagnostice?Díky
Kristoff
Re: Relé nebo vstřiky?
Zdravím do Veselí!!! Já byl v sobotu u Doláka a na diagnostice mi zjistili, že mám špatné vstřiky. Takže vstřiky na diagnostice zjistit jdou. Jel jsem tam proto, že mi z motoru šel ještě jeden divný zvuk, což asi není váš případ, ale co mě vyděsilo, že jsem Av nechal minulý víkend stát vyjímečně 3 dny (jinak jezdím denně) a chytnul až napodruhé. Mám Av 2006 D4D najeto cca 130tis., vstřiky měněny již ve 30tis. a už je to tu zas. Prý je to tou naftou... Jezdím výhradně ke značkové ČS Sh..., výjimečně (asi 5x za čtyři roky) k Be..... a 1x k O..[/quoteKristoff píše:žafla píše:Zdravim.Mám D4D 2000 a dnes jsem přes den startoval,teplota +14 stupňů.Naskočilo to až na popátý,ale když je teplý tak v naprostý pohodě.Startér točí v pohodě,ale motor nechytne.Myslím relé nebo vstřiky.Dělá to někomu nebo to někdo opravoval?Nechá se to zjistit na diagnostice?Díky
Naposledy upravil(a) žafla dne pon 15.11.2010, 16:52, celkem upraveno 1 x.
Relé nebo vstřiky?
Žhavičky jsem měnil před 15000 km,ty si myslím že to nebudou.Ve středu jedu ke známému do servisu snad něco zjistí.Díky za tipy určitě se ozvu jak to dopadlo.
vstřiky nikdy neodejdou všechny!!!!!,je to jen blbej kec od autorizovanejch dealerů,může odejít většinou jeden max. dva vstřiky,pokud je to zanesená špička vstřiku,tak auto bude při jízdě vynechávat popř. poškubávat a diagnostika zjistí dle korekcí,další možností je unavenej selnoid a nafta teče přepadem zpět,to už ale většinou diagnostika nepozná,dělá se na to test samostatnýho vyndanýho vstřikovače,udělají vám to v Bosch servisech nebo i jinym dieselservisu, ono stačí aby jeden vstřik propuštěl do přepadu nebo byl přidřenej či ucpanej a tlak v railu bude nízkej a ŘJ tudíž nedá pokyn ke startu,většinou se to projevuje v zimním období.
dost obvyklou poruchou je vysokotlaký čerpadlo který díky opotřebení a vzniklým netěsnostem nevyvine požadovaný tlak nafty,což se dá diagnostikou taktéž zjistit,jenomže každej autorizák raději nejdřív vymění všechny vstřikovače(za pěkný kačky a svede to na špatnou natu),potom po jejich výměně i opotřebenější čerpadlo postačující tlak opět vyvine a motor bude cca 1-2roky opět startovat dokud čerpadlo neklekne úplně a pak ho budete muset vyměnit.
žhaviče většinou nemají velký vliv na start commonrailu,Alfa 156 JTD mi startovala i při -8 stupních se 3 špatnými žhavičemi.
pokud diagnostika ukázala opravdu na špatné vstřik/y,tak chtějte protokol abyste věděli kterej vstřik je nejhorší a ten případně vyměnili nebo většinou stačí i ho nechat vyčistit ultrazvukem.
ještě jedna rada,často se doporučuje kvůli sníženej mazivosti u nás prodávané nafty (nafta z ruska s větším osahem síry)nechat vstřiky promazat olejem do dvoutaktů,tzn. před čerpáním nafty nalejt do nádrže olej do dvoutaktů (nějakej lepší) v poměru 1:250 s naftou.
vstřiky by se tím měli promazat a popř. rozhýbat.

dost obvyklou poruchou je vysokotlaký čerpadlo který díky opotřebení a vzniklým netěsnostem nevyvine požadovaný tlak nafty,což se dá diagnostikou taktéž zjistit,jenomže každej autorizák raději nejdřív vymění všechny vstřikovače(za pěkný kačky a svede to na špatnou natu),potom po jejich výměně i opotřebenější čerpadlo postačující tlak opět vyvine a motor bude cca 1-2roky opět startovat dokud čerpadlo neklekne úplně a pak ho budete muset vyměnit.
žhaviče většinou nemají velký vliv na start commonrailu,Alfa 156 JTD mi startovala i při -8 stupních se 3 špatnými žhavičemi.
pokud diagnostika ukázala opravdu na špatné vstřik/y,tak chtějte protokol abyste věděli kterej vstřik je nejhorší a ten případně vyměnili nebo většinou stačí i ho nechat vyčistit ultrazvukem.
ještě jedna rada,často se doporučuje kvůli sníženej mazivosti u nás prodávané nafty (nafta z ruska s větším osahem síry)nechat vstřiky promazat olejem do dvoutaktů,tzn. před čerpáním nafty nalejt do nádrže olej do dvoutaktů (nějakej lepší) v poměru 1:250 s naftou.
vstřiky by se tím měli promazat a popř. rozhýbat.

- JapanForever
- Řidič
Až zjištíš, čím to je, dej mi vědět. Dělá mi úplně to samé. Než jsem vyměnil rozvody a pal. filtr, vše bylo ok. Možná je to ale taky tím, že auto bylo týden v servisu a mezitím trochu přituhlo počasí, takže jsem to nezjistil.žafla píše:Závada nezjištěna,ale když při studeným startu počkám až vypne relé tak to chytne.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D4D (2008)
Mazda 6 GH 2,2 92kW Kombi (2009)
EX - Toyota Avensis 2.0 D4D, Mazda 3 1.6 Di (2005), Nissan Almera 2.0D (1996), Nissan Almera 1.8i 16V (2002), Honda CR-V 2.0i (1998), Nissan Almera 1.4 16V (1996)
Mazda 6 GH 2,2 92kW Kombi (2009)
EX - Toyota Avensis 2.0 D4D, Mazda 3 1.6 Di (2005), Nissan Almera 2.0D (1996), Nissan Almera 1.8i 16V (2002), Honda CR-V 2.0i (1998), Nissan Almera 1.4 16V (1996)
ZDÁREK TOHLE UŽ MÁM ZA SEBOU ODEŠEL MI VSTŘIKOVAČ PROPOUŠTĚL DO PŘEPADU NEJDŘÍVE TO DĚLAL ZA STUDENA A PAK I ZA TEPLA.NEŽ JSEM NA TO PŘIŠEL TAK JSEM ODDĚLAL ŽHAVÍCÍ SVÍČKU SPÍNACÍ SKŘÍNKU A STARTÉR.TAKŽE MĚ TO PŘIŠLO PO OPRAVÁCH A VÝMĚNÁCH NA 14 000 KČ.BACHA NA SPÍNACI SKŘÍNKU KDYŽ JI BUDEŠ DRŽET PŘI STARTU NA DORAZ A DLOUHO TAK SI JÍ ODROVNÁŠ JDOU TAM VELKÝ PROUDY A VYHŘEJE SE.MĚ VSTŘIK PROPOUŠTĚL .NECH SI JE ZKONTROLOVAT I ČERPADLO ASPON BUDEŠ VĚDĚT TLAKY.JÁ TO MĚL V PODĚBRADECH SERVI DENSO MYSLÍM FIRMA BENECO.DRŽÍM PĚSTI.
Niní mi přibyly další věci.Když ráno startuju musím dvakrát počkat na rozepnutí relé a stejně to točí dlouho.Jak je ohřátý jde na otočení.Občas se po nastartování motoru rozsvítí kontrolka špatné funkce motoru ,která zhasne až když startuju na další cestu a motor je teplý.A dál se mi stává že když jedu nejde auto přes 2100 otáček(netáhne),ale když zastavím a přišlápnu plyn na volnoběh,motor jde za plynem normálně a už to funguje i za jízdy.Myslím ,že je to jedna věc která tohle všechno způsobuje.Že by třeba nafta.Mám tam pořád stejnou od chvíle co to začalo dělat.varan píše:ZDÁREK TOHLE UŽ MÁM ZA SEBOU ODEŠEL MI VSTŘIKOVAČ PROPOUŠTĚL DO PŘEPADU NEJDŘÍVE TO DĚLAL ZA STUDENA A PAK I ZA TEPLA.NEŽ JSEM NA TO PŘIŠEL TAK JSEM ODDĚLAL ŽHAVÍCÍ SVÍČKU SPÍNACÍ SKŘÍNKU A STARTÉR.TAKŽE MĚ TO PŘIŠLO PO OPRAVÁCH A VÝMĚNÁCH NA 14 000 KČ.BACHA NA SPÍNACI SKŘÍNKU KDYŽ JI BUDEŠ DRŽET PŘI STARTU NA DORAZ A DLOUHO TAK SI JÍ ODROVNÁŠ JDOU TAM VELKÝ PROUDY A VYHŘEJE SE.MĚ VSTŘIK PROPOUŠTĚL .NECH SI JE ZKONTROLOVAT I ČERPADLO ASPON BUDEŠ VĚDĚT TLAKY.JÁ TO MĚL V PODĚBRADECH SERVI DENSO MYSLÍM FIRMA BENECO.DRŽÍM PĚSTI.
Tak přesně tohle se mi stalo taky a jsem si 100% jistej,že je to naftou.Tenkrát jsem natankoval 58 litrů,2 dny to bylo dobrý a pak to začalo..Dlouhé starty,občas to chytlo až na podruhý no a pak se rozsvítila kontrolka motoru a auto přestalo tahnout přesně jak říkáš ty.Vyjel jsem tu sračku do prázdna,vyměnil filtr,natankoval jinde a auto je v pohodě,od tý doby už to neudělalo...
Toyota Avensis combi 2002 2.0 D4-D
Jestli je to ta nafta tak by to bylo perfektní.Ještě tam mam asi na 300 km a nafta je od schelu.pheliss píše:Tak přesně tohle se mi stalo taky a jsem si 100% jistej,že je to naftou.Tenkrát jsem natankoval 58 litrů,2 dny to bylo dobrý a pak to začalo..Dlouhé starty,občas to chytlo až na podruhý no a pak se rozsvítila kontrolka motoru a auto přestalo tahnout přesně jak říkáš ty.Vyjel jsem tu sračku do prázdna,vyměnil filtr,natankoval jinde a auto je v pohodě,od tý doby už to neudělalo...
shelka, jo?
jestli sledujete tu divocinu ohledne cerpacich stanic, shelka zacina dosti ztracet na kvalite..udelala si obrovske reklamni jmeno, ale palivove ble..myslim ze berou od velkyho dodavatele levne z polska?! ale des a hruza..
naopak benzina si polepsila a nektere mensi benzinky..chce to jen hlidat od koho berou, staci se optat tam
chce to hlidat, od te doby co ti tam nahore schvalili, ze se nafta muze jeste vice nez driv redit s tim hnusem, uz to neni legrace a aditiva to jakstaks zachranej...na tom asi neni dobre setrit, pro auto ani pro penezenku, bohuzel..
jestli sledujete tu divocinu ohledne cerpacich stanic, shelka zacina dosti ztracet na kvalite..udelala si obrovske reklamni jmeno, ale palivove ble..myslim ze berou od velkyho dodavatele levne z polska?! ale des a hruza..
naopak benzina si polepsila a nektere mensi benzinky..chce to jen hlidat od koho berou, staci se optat tam

chce to hlidat, od te doby co ti tam nahore schvalili, ze se nafta muze jeste vice nez driv redit s tim hnusem, uz to neni legrace a aditiva to jakstaks zachranej...na tom asi neni dobre setrit, pro auto ani pro penezenku, bohuzel..