akcelerace

vše ohledně modelové řady Carina
Jan Kešelák
Člen Týmu

akcelerace

Příspěvek od Jan Kešelák »

Zdravím, tak mám další dotaz. Ve zkratce - loňský rok generálka motoru, vodní pumpa nová, takřka vše nové, závěs kol atd. - před 2 měsíci jsem byl na technické. Před ní jsem měl pocit, že když šlápnu na plynový pedál, tak mě to přilepí do sedadla, po technické mám ale takový pocit nemám - zrychluje, ale postupně - lepší je tedy podřadit, což jsem před tím neznal. I když jsem měl 5 a jel do mírného kopce, ještě to slušně zrychlovalo - naní když nedám 4 tak se to hodně dusí, ale nezrychlí. (1.6, 16 V, 73 kW)
69..patrik
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 69..patrik »

Co startování, to je ok? Svíčky? Je to Lean Burn (tzv. spalování chudé směsi)? Jinak motor šlape v pohodě, nekuckne si?
Jan Kešelák
Člen Týmu

Startování absolutně v poho. Kucne si tak jednou za 500 km. Není to žádná hrůza, ale když vím, jak to předtím fičelo, tak mi to teď chybí. Svíčky? nevím, kabely jsou nové, ikdyž občas mám pocit, jako bych jel na 3 válce, ale při podřazení, nebo když se dostanu do vyšších otáček, tak to přestane. Už to tolik netočím, takže nyní jezdím na 5 skoro všude.
69..patrik
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 69..patrik »

Kolik máš najeto po té GO? Já nevím, pokud nesvítí kontrolka motoru, nebo se aspoň občas nerožne (myslím že lambda sonda by měla svítit, pokud ne tak mě opravte...? ), bude to spíš nějaká blbost - mě se jednou za cca půl roku rožne kontrolka motoru při jízdě po dálnici, rychlostí zhruba 110-120. Vyblikání ukázalo čidlo klepání, ale protože to nesvítí furt tak to neřeším. U Tebe podle mě půjde spíš o nějakou prkotinu, osobně bych to tipl na ty svíčky. V jakým sou stavu?
toyotak
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

akcelerace

Příspěvek od toyotak »

jaky jsou svicka musi byt denso nebo ngk a nebo jaky tam presne patri platinky nebo iridiovy kdys tam das jiny tak zhruby po 2000km to zacne skubat a mozna i na ten vykon to bude mit vliv, mam spolech kdyz si koupis ty svicky u znackoveho servisu mam to vyzkouseny neni s tim problem ale kdyz je koupis jinde tak zhruba po 2000km problem proste na tech svickach dost zalezi,dej vedet jaky tam mas svicky?Take by bylo potreby zmerit kompresni tlaky ty mohou taky dost rict.
Jan Kešelák
Člen Týmu

[quote="69..patrik"]Kolik máš najeto po té GO? Já nevím, pokud nesvítí kontrolka motoru, nebo se aspoň občas nerožne (myslím že lambda sonda by měla svítit, pokud ne tak mě opravte...? ), bude to spíš nějaká blbost - mě se jednou za cca půl roku rožne kontrolka motoru při jízdě po dálnici, rychlostí zhruba 110-120. Vyblikání ukázalo čidlo klepání, ale protože to nesvítí furt tak to neřeším. U Tebe podle mě půjde spíš o nějakou prkotinu, osobně bych to tipl na ty svíčky. V jakým sou stavu?

Po GO jezdím asi rok a půl - a nalítal jsem tak 15000 km. ty svíčky musím prubnou - ani nevím, jaké tam jsou. jen vím, že po GO jsem si koupil i nové kabely. Nejhorší je, že soudruzi, co dělali GO - mi dali nějaké vitnamské těsnění, protože jsem po 2 týdnech měl fouklé těsnění pod hlavou - naštěstí to uznali jako reklamačku a ten borec říkal, že tam dal těsnění 3x dražší, než jaké tam dávali nějací borci předtím
rennoair
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rennoair »

Mám Carinu 1.6 SW a zhruba o prázdniných mi to začalo děla neplechu v tom že jakmile se motor zahřál začal jet jakoby na 3 válce při akceleraci to začne škubat. Vyměnil jsem svíčky byly tam Brisk dal jsem DENSO a je to o něco lepší, ale škube vesele dál. Dneska jsem vše očistil kabely , rozdělovač vyměnil vduchový filtr a zkusil sundat ten rozvod a kouknul na tu klapku byl tam karbon tak jsem to hadříkem očistil a uvidíme co bude dále.
Jinak sháním ještě kabely ke zvíčkám a cívce ten mezi cívkou a rozdělovačem mi hází jiskřičky ve tmě sem to zjistil tak jestli to nebude kabelama ještě ale musím je sehnat, zatím co jsem objednal nebyly ty pravé pokaždé jiné konektory. Tak uvidíme tady na fóru jsem četl že buď svíčky, kabely, nebo ta klapka. Tak postupně zkouším.
Trixx
Člen Týmu

Re: akcelerace

Příspěvek od Trixx »

Jan Kešelák píše:Zdravím, tak mám další dotaz. Ve zkratce - loňský rok generálka motoru, vodní pumpa nová, takřka vše nové, závěs kol atd. - před 2 měsíci jsem byl na technické. Před ní jsem měl pocit, že když šlápnu na plynový pedál, tak mě to přilepí do sedadla, po technické mám ale takový pocit nemám - zrychluje, ale postupně - lepší je tedy podřadit, což jsem před tím neznal. I když jsem měl 5 a jel do mírného kopce, ještě to slušně zrychlovalo - naní když nedám 4 tak se to hodně dusí, ale nezrychlí. (1.6, 16 V, 73 kW)
Ahoj Honzo,
já jsem podobnou záležitost poznal, když mi odešel (resp. začal odcházet lean burn sensor), mám 1,6 1995. Najednou nebyl rozdíl mezi tím, když jsem sešlápnul naplno pedál plynu a když jsem jel s lehkou nohou (rozdíl mezi "zelenou" a "oranžovou" kontrolkou). Musím nyní motor vytočit na 4,5 tis. otáček, aby byla akcelerace znát. Vzhledem k cene lean burn jsem neměnil.
pepa559
Člen Týmu

Příspěvek od pepa559 »

rennoair píše: jakmile se motor zahřál začal jet jakoby na 3 válce
Po zahrati - to se klidne muze na jednom valci pridirat vstrikovac.
jarson
Věčnej rejpal

Příspěvek od jarson »

Trixx píše:
Jan Kešelák píše:Zdravím, tak mám další dotaz. Ve zkratce - loňský rok generálka motoru, vodní pumpa nová, takřka vše nové, závěs kol atd. - před 2 měsíci jsem byl na technické. Před ní jsem měl pocit, že když šlápnu na plynový pedál, tak mě to přilepí do sedadla, po technické mám ale takový pocit nemám - zrychluje, ale postupně - lepší je tedy podřadit, což jsem před tím neznal. I když jsem měl 5 a jel do mírného kopce, ještě to slušně zrychlovalo - naní když nedám 4 tak se to hodně dusí, ale nezrychlí. (1.6, 16 V, 73 kW)
Ahoj Honzo,
já jsem podobnou záležitost poznal, když mi odešel (resp. začal odcházet lean burn sensor), mám 1,6 1995. Najednou nebyl rozdíl mezi tím, když jsem sešlápnul naplno pedál plynu a když jsem jel s lehkou nohou (rozdíl mezi "zelenou" a "oranžovou" kontrolkou). Musím nyní motor vytočit na 4,5 tis. otáček, aby byla akcelerace znát. Vzhledem k cene lean burn jsem neměnil.
lean burn sensor ? tym myslis lambda sondu? nedavno to tu riesil skutak. najdi jeho prispevok, nasiel s podla mna velmi dobrou cenou :idea:
Civic FD7 2006 TRObrázek R18A2
Carina AT190L 1992 JPObrázek 4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK
Jan Kešelák
Člen Týmu

Lidi díky za rady - přikláněl bych se k těm svíčkám? kabely jsou nové, rozvody a podobné věci taky - navíc GO motoru - takže asi to vypadá na ty svíčky - co se týké ekonometru (nebo jak se to jmenuje - to zelené a četvené světlo svítící podle ekonomiky jízdy) - nesvítí mi, co s tím??? a ještě jedna věc - mě auto šlape pořád stejně, a je jedno, zda je studené, či zahřáté? a ještě jednu věc bych prosil - když nastartuji, tak na odmlžení nebo rozehřátí skel zapnu venkovní okruh, ale asi tak měsíc musím dávat vnitřní okruh, protože při venkovním (když stojím na místě) je v kabině staršný smrad - jako bych měl vedle volantu vývod výfuku. Asi to bude těsnění v místě, kde přechází motor do výfuku??? mějte se... PS: psal jsem to již jinde - nějaký dobrák mi ulomil raménko zadního stěrače, nový stojí kolm tisícovky - je to z umělé hmoty - volal jsem na polici a že prej když je to pod 5000 je to jen přestupek a navíc bych si toho hajzla musel chytnout sám - jinak jsem zjistil, že v průběhu měsíce na naší ulici někdo takto očesal 4 auta.
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Díra ve výfuku, zvláště v jeho přední části, může hodně ovlivnit výkon a chování motoru.
Vnitřním okruhem nic neodmlžíš.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
jarson
Věčnej rejpal

Příspěvek od jarson »

mrkni na zvody - tie mozu byt prasknute- to by zodpovedalo tej strate vykonu(ale mal by si to zbadat aj na spotrebe). smrad mozno tiez s tym moze mat nieco spolocne. mimochodom na odmlzovanie sa genialne hodi klima - zapnes a do 5-10 sekund si odmlzeny. ale presne - len s vonkajsim okruhom sa zbavis zamlzenia. ta klima ti mozno. pomoze ked ju pustis na predne sklo aj pri vnutornom, ale zvysok sa ti bude zahmlievat furt. iba ze by si na celu cestu zadrzal dych :lol:
Civic FD7 2006 TRObrázek R18A2
Carina AT190L 1992 JPObrázek 4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK
Jan Kešelák
Člen Týmu

Jimmi píše:Díra ve výfuku, zvláště v jeho přední části, může hodně ovlivnit výkon a chování motoru.
Díky za radu, že vnitřním okruhem nic neodmlžím, ale kdybys četl pozorně tak bys věděl, že když zapnu vnější okruh, tak se udusím :o)
Floki
Věčnej rejpal

Příspěvek od Floki »

Jan Kešelák píše:
Jimmi píše:Díra ve výfuku, zvláště v jeho přední části, může hodně ovlivnit výkon a chování motoru.
Díky za radu, že vnitřním okruhem nic neodmlžím, ale kdybys četl pozorně tak bys věděl, že když zapnu vnější okruh, tak se udusím :o)
Potom jedině vnitřní okruh + klimu a nebo si zacpat nos :)
Toyota Carina E 2.0 GLI
Odpovědět

Zpět na „Carina“