Nový chladič na Carinu E 1995

vše ohledně modelové řady Carina
carinaE
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

výměna chladiče

Příspěvek od carinaE »

Zdravím,nejhorší ou výměny chladice bylo rozpoznání funkce konektorů pro ventilátory-sahary.mám motor 1,6, ventilátory dva a dva různé konektory na rozpojení. Jo teď když už člověk zná ,kde na konektor zaltlačit aby povolila západka je to pohoda.
Shodíš spodní krycí pechy,vypustíš systé,demontuješ sahary,pak chladič ,trochu vystříkáš hadicí usazený binec,propláchneš novej chladič z důvodů odstranění případných špon a dáváš zpátky. Za hoďku nebyl co dělat i se studiem jak demontovat. No pak jen dobře odvzdušnit a jezdíš. :D

Co si sám neuděláš,tak nepochopíš :) :lol:
Toyota Carina E 1,6 - 78 kW GLi 1997
Toyota Avensis 1,8 sedan 2005
Trixx
Člen Týmu

Re: Nový chladič na Carinu E 1995

Příspěvek od Trixx »

Korsican píše:Ahojky,

asi měsíc mi teče chladič u Toyota Carina E 2.0 rok výroky 11/1995, chtěl bych požádat o nasměrování, kam se obrátit na výměnu chladiče v Praze a okolí (nejlépe Praha 4) a případně, kde chladič sehnat za rozumnou cenu a jaká ta rozumná cena přibližně je.

Díky moc za reakce
Martin
Musím říct, že jsem si na autě nikdy nic nedělal sám (kromě výměny kol zimní/letní ). Ale v případě prasklého chladiče jsem si řekl, že udělám výjimku a zkusím si výměnu provést sám.
Chladič jsem koupil u Kellyho za 3.000 a pustil se do výměny. Chvíli trvalo, než jsem pochopil jak a kde je chladič zapojený, ale pak už to byla rychlovka. Nevěřil jsem, že je to tak snadný.
Takže můžu s klidem doporučit vlastní výměnu, je to fakt jednoduchý záležitost. 8)
Odpovědět

Zpět na „Carina“