Ztrácí se voda..:(

vše ohledně modelové řady Carina
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Malé průsaky na chladiči se většinou rychle odpaří. Chce to kontrolovat v době, kdy už je systém trochu natlakovaný, ale chladič ještě není prohřátý. Pak se to někdy orosí, když je chyba tam.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
jarson
Věčnej rejpal

Příspěvek od jarson »

no s tym natlakovanim : to bolo prve co som chcel dat urobit. Dopadlo to asi takto - vytiahli sadu v kufriku s roznymi deklikmi chladicou upravenymi na meranie- s tou nastrckou. Zacali skusat ktory pasuje, jeden co podla rozmeru suhlasil s mojou zatkou sa tam pokusali narvat. Ale sa zistilo, (po 10 min. pokusov), ze taka ta pruzina vo vnutri sa proste nestlaci natolko aby sa ta meracia zatka dala nasadit. Takze chlapik povedal, ze vyrobi z nejakej starej Corollackej co ma doma, ocistil viditelne necistoty okolo moznych miest uniku a poslal ma prec s tym ze pojazdim , pridem , on bude mat tu zatku hotovu a zaroven skusime pozriet ci sa niekde nieco neukaze. Druhy den som prisiel, zatka na tlakovanie sice nebola, ale bol viditelny unik pod zatkou mojou na
chladici. Takze "heureka" - ...to mate jasne, treba novu zatku ... a uz aj objednal. Doma som ale neskor zistil, ze zatke nic nie je. Pri tych pokusoch o nasadenie tej meracej zo sady , mi totiz poskodili na chladici ten dosadaci polkruhovy falc! Normalne tam bolo zaskrabnute cca.0,5mm, aj s takou hoblinou, ako na fotke na masle Perla :? . Teda jasne ze to tieklo. Povedal som mu to ( asom 100% isty ze predtym to tak nebolo), a on ze , nie je problem, s malou frezkou to cele zrovnaju! Teraz neviem, ci to mam vobec dat mu to urobit, aby sa potom nestalo, ze mi cela zatka jednoducho nebude dosadat a prestane to tesnit uplne.
Potom som bol v inom servise, ci teda vedia natlakovat. Tam to pozreli asi tak, ze nastartoval, nechal bezat a kontroloval, ci hadice stvrdnu. Stvrdli- nie extremne, len tak , ze vraj akurat - a tym vyhlasili, ze pojde len o maly unik, ktory natlakovanim tazko zistia a ze teda to mam sledovat a o cas sa zastavit znova.
Toz, teda neviem. Zatial jazdim, dolievam a ako som pisal, skusim sam este popozerat ci nieco nenajdem.
Civic FD7 2006 TRObrázek R18A2
Carina AT190L 1992 JPObrázek 4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK
toyotak
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od toyotak »

a jeste zkontroluj vodni pumpu.
toyotak
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od toyotak »

zkontroluj vodni pumpu a olej v motoru jestli nepribyva
jarson
Věčnej rejpal

Příspěvek od jarson »

tak , a bude to na 99% vodna pumpa. Je v tych miestach pod nou dole mokro (a sladko ). Aj na prirube olejovej vane a tiez na tom plastovim kryte medzi kolesom a priestorom motora. Ibaze ? Este by to mohlo byt za nou, je tam taka mini hadica, co sa pripaja na vodnu pumpu od rury co ide z hlavy. No zajtra to skusim zistit, netusim ako sa k tomu bude dat dostat.
Inak ak sa meni vodna pumpa, meni sa cela , alebo len ta cast kde ide remenica? V ponuke su totiz aj polovicne ale aj cele pumpy. Ktoru potom kupit?
ex.Carina AT191L 1996 UK
toyotak
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od toyotak »

jde to blbe ale jde to ,ta vodni pumpa by mela mit v telese odtokou dirku buidto bude mokra nebo od kapaliny uschy takovy kamen je lepsi koupi celou pumpu protoze jsem zkousel jsem to prelisovat a vydrzelo to jenom rok,kdyz koupis pumpu tak mas na to zaruku a neni okolo tolik prace s prelisovavanim,kopil bych jií v intercarsu tam jsem ji taky kupoval cena je prijatelna :wink:
jarson
Věčnej rejpal

Příspěvek od jarson »

tak je to na 100% pumpa. No asi uz ma narok... ja som ju nemenil s rozvodmi a bohvie ako dlho tam bola predtym. No , ja som na tom urobil nieco cez 50tis. tak myslym ze to bude proste opotrebovanim.
O prelisovani neviem nic. Myslel som polovicu v zmysle ze sa predavaju len po prirubu alebo cele, v zmysle ze ja k nim aj ta zadna cast kde su tie vyvody - jeden do bloku a druhy k tej rure co ide z hlavy. V tej zadnej casti inak zrejme nic nie je , bude to iba odliatok s tymi vyvodmi. Ale väcsinou su v ponuke len tie "polovice".
tu to vidiet. V ponuke ako nahrada je najcastejsie diel oznaceny ako 16110. Celok ma oznacenie 16100.
http://www.toyodiy.com/parts/p_E_199609 ... _1601.html
ex.Carina AT191L 1996 UK
Avensis Slovakia
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Avensis Slovakia »

Jarson nože mi povedz kto boli tí majstri experti? Daj to do SS (SZ) :wink: Ešte máš tento problém?
Celica GT SS II LSD chladič prevodovky + jazvečík (jezevčík) OZZY a EDDIE :-D
Corolla AE92 Gt-i "89 liftback
Yamaha WR

ex. Carina E
ex. Avensis T22 D4D 2,0
toyotak
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

ztraci se voda

Příspěvek od toyotak »

vetsinou to sedne kupoval jsem jen ten dil 16110 ale i jednou se mi stalo ze to nesedlo a musel jsem koupi celou pumpu zkusil bych 16110
jarson
Věčnej rejpal

Příspěvek od jarson »

pravdepodobne vezmem 16100 co je komplet od AISIN a bude pokoj. Tu je aspon istota. Na allegre su sice lacnejsie (myslim AISIN) ale ako na potvoru neposiela na dobierku. A cakat velmi nemozem.
ex.Carina AT191L 1996 UK
jarson
Věčnej rejpal

Příspěvek od jarson »

takze, ak to niekoho bude zaujmat, je tu rozuzlenie miznucej vody v mojom pripade:
pumpu som kupil (dodal Idaho) a islo sa menit , ale - podozrenie na pumpu ako taku sa nepotvrdilo, je uplne bez zavad. Pricinou uniku bol malý debilný gumový kruzok, ktorý tesní kanal medzi pumpou a blokom. Bol tvrdý jak bakelit a jasne popraskaný. takze drobnost, ktora jednoducho prisla s casom ( ta gumova blbost tam zrejme bola celych 14rokov a cca 370tis.km a uz to nevydrzala). Nastastie bol sucastou sady tesneni v novej pumpe. Kazdopadne je to asi najdrahsi gumovy kruzok co som kedy videl :mad: :mad: :mad: ked celu akciu vo finale spocitam tak ma to vyslo 100€. Ked uz sa to ale robilo, nasadila sa preventivne nova pumpa a co s povodnou este uvidim. Mozno pojde do sveta, keby niekto chcel, alebo zostane do rezervy. No , hlavná vec ze to mam uz z krku a mozeme veselo hltat dalsie tisicky KM. Takze aj toto moze byt pricina nenapadneho stracania sa chladiacej kapaliny. Teda ak nie je mokra pumpa pri odtokovych dierkach na tom "krku" - teda semering a lozisko OK, a ani na prirube - teda tesnenie OK, a aj tak je pod nou mokro, potom je problem tu. Mozno tato skusenost niekomu pomoze. :D
ex.Carina AT191L 1996 UK
toyotak
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

unik chladici kapaliny

Příspěvek od toyotak »

jsem rad zen jsi vyresil problem hodne stastnych km ti preju
carina e
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od carina e »

tak nazdar po dlhej dobe bezproblemoveho jazdenia sa mi od minuleho tyzdna viskytla chyba....rano ked idem do prace sa motor zahreje ako vzdy......no nekuri....a az ked ho potocim nad 80km/h zacne slabsie kurit.no akonahne sa dostanem do kolony, alebo spomalim pod 60km/h kurenie zoslabi...alebo uplne prestane fukat teply vzduch....v chladici vody dost, v expanzke tiez...no odvtedy co som v lete varil koli termostatu mi tocha mizne voda a trocha sa aj zakalila.....kamarat riesil podobny problem na seate a musel menit radiator kurenia..zevraj boli upchate rebra...neviem ci bude mat zmysel to cez vikend vypustit a precistit to tou gebuzinou co sa predava na preplachovanie chladica...aby to opat po mesiaci alebo dvoch neblblo...moj chaby dojem hovori ze do vody unika olej..ak to je vobec mozne a upchava to tie kanaliky.........poradte prosim...a ak by este dakto vedel dakeho fakt suceho automehanika v okoli Žiliny.....lebo v poslednej sa stretavam iba z blbcami...

Dakujem
TOYOTA Carina E 1,6 xli 4A-FE sedan ´97
6,5l/100km
carina e
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od carina e »

cez vikend som to preplachol bolo tam troska takeho klzkeho silikonoveho sajrajtu ale len trocha...termostat je tam asi pol roka (vernet) neviem ci je to dobra znacka lebo predtym som tam mal JC a ten mi vydrzal cca 2 mesiace potom som varil tak som ho zahodil...
naplnil som to, nastartoval a cakal som kym zapne ventilator.chvilku pred zapnutim ventiatoru mi cez viko chladica zacala fukat trocha para..a hadice nestvrdli rukou som ich stlacil,aj dolnu aj hornu...idem domov a po 7 kilometroch mi zasa fukal studeny...uz som s toho dost magor....dnes ked som siel do prace tak sa motor zohrial ako obvykle....no teply vzduch zacal fukat az po dobrych 5-6 kilometroch...cize suma sumarum to zacalo fukat teplo az po cca 12 kilometroch....
skusim vylucovaciu metodu:
cidlo teploty vody- by malo byt dobre kedze spina ventilator chladenia...
termostat- pol rocny (vernet)
viko chladica- pol rocne, no paru prepusta
tesnenie pod hlavu- voda sice mizne no nie moc a viko na olej nieje zasr..
chladic- nikde viditelne netecie

takze prosim kluci pomoooooooooooc :(
6,5l/100km
carina e
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od carina e »

taaaaaaaaaaak po 3 tyzdnoch sa to prejavilo na plno carina zacala cudne vrcat skoro ako traktor a zo spojky na vyfuku pod zvodmi zacala kapat sladka voda (chladiaca kapalina).......takze som to dal mechanikovi ktory hlavu zhodlil a dal ju na zrovnanie................................dnes rano mi vola ze skor ako ju zrovnal tak ju tlakoval a zistil ze hlava je na druhom a tretom valci prasknuta..........

nova hlava a predavam
6,5l/100km
Odpovědět

Zpět na „Carina“