celica-řídící jednotka

vše ohledně modelové řady Celica
Dawe24
Řidič

celica-řídící jednotka

Příspěvek od Dawe24 »

mám 5.gen. motor 3sge a chtěl bych vyměnit řídící jednotku jelikož mám americkou verzy a chtěl bych použít tu japonskou která je o 5kw silnější ale zkoušel jsem ty jednotky vyměnit a auto točilo ale nenastartovalo a když jsem dal zpátky tu původní hned naskočila co je potřeba udělat?
ToyoCarE

Příspěvek od ToyoCarE »

urcite mas 3S-GE motor? Amici davali tusim 3S.FE alebo este nieco ine, ,a malo to len 100kW,,
Dawe24
Řidič

Příspěvek od Dawe24 »

mám 3sge jen ta jednotka je americká verze Libor mi to zjištoval a ta má o 5kw méně
ToyoCarE

Příspěvek od ToyoCarE »

tak musi byt v instalacii nejaky rozdiel ktory je mozno malo podstatny,, ale pre beh motora moze byt dolezity. CHcelo by to vidiet schemy oboch verzii
Dawe24
Řidič

Příspěvek od Dawe24 »

ale konektory tam jdou cvaknout bez problému chtělo by to někoho kdo už jednotku měnil a ví co a jak jestly náhodou není nakodovaná nebo tak.
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

To sice jdou ale může nějaký drátek chybět nebo přebývat. V pátek na to podíváme,kde se co děje.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
jaroo021
Řidič

Příspěvek od jaroo021 »

a ma tvoja celica imobilizer???predpokladam ze ma...a to moze byt problem..ja som na mojej corolle musel dat sparovat ecu s riadiackou jednotkou imobilizera aby motor bezal...ked som menil okrem ineho ecu...
AE111 1.6 20V Black Top 6speed
20V + N/A mood = integra food
20V + garrett = vrchol potravinového reťazca
gabko24
Věčnej rejpal

Příspěvek od gabko24 »

no a ak tam ozaj nejaky ten kablik chyba, za 5kw sa neoplati potom uz ani debatovat otom :-)

Ked sme mi s Liborom riesili vymenu ECU, tak sme hladali kolko kablikov mam na skrtiacej klapke,.. nastastie to sadlo a len som vytiahol konektory z povodnej ECU, nahodil do Liborovej ecu a chytilo to na prvy sup :-)
ex: celica 5gen 3S-GE cervena
ex: celica 5gen 3S-GE cierna facelift
ex: 6gen 3s-ge 3gen :-)
IS 300
MichalS
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Re: celica-řídící jednotka

Příspěvek od MichalS »

Dawe24 píše:mám 5.gen. motor 3sge a chtěl bych vyměnit řídící jednotku jelikož mám americkou verzy a chtěl bych použít tu japonskou která je o 5kw silnější ale zkoušel jsem ty jednotky vyměnit a auto točilo ale nenastartovalo a když jsem dal zpátky tu původní hned naskočila co je potřeba udělat?
Ahoj, tohle s těma jednotkama by mě docela zajímalo. Prvně se tě ale musím zeptat podle čeho jsi identifokoval že máš americkou verzi auta ??? Co mě tak napadá tak by to šlo podle toho jestli máš vzadu držák na malou spz, ale zase malou spz můžou mít i ostatní země - co si o tom myslí ostatní ??? Moje černá Gti má malou SPZ vzadu, když jsem prohazoval motor nechal jsem na "novém (starém)" motoru původní kabeláž, zapojil do ECM a jelo to, pak jsem z jiných důvodů ECM z auta vyhodil a dal tam tu z auta ze kterého jsem bral motor a jelo to.

Další věc - našel jsem si v Toyota EPC modle Celici z roku 1989 a číslo, které je u ECM, je na obou mích ECM - jak na té mů původní tak na té z auta odkud jsem bral motor - koukni na tu jednotku co tam máš ty a opiš z ní číslo - z obou a hlavně napiš s kterou to jede a s kterou ne.

Imobilizér ? V tom snad žádný není ne ??? 5gen snad imobilizér ani neměla, nějaký alarm systém za příplatek tam sice byl ale immo a ještě nakódovaný to je blbost ne ?

Teď mě ještě napadla jedna teorie, ale nechcu se do toho zbytečně zamotat - není to auto původne automat předělanej na manuál ? Pokud ano tak by tam mělo být něco překlenuté, aby si ECM stále myslela že je nastavena poloha "P" - jinak nejde nastartovat - o něčem takovém jsem četl na Supraklubu, ale to je už bohužel mimo mě takže to neberte moc vážně - pár lidí se tu v tomto ale vyzná.
Po 5ti letech jsem obnovil web s Celicama - schemata, linky, navody, fotodokumentace - http://www.t18.wz.cz
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

malou spz maji svycari , jednotka pro automatickou prevodovku to ma na sobe napsany , imobilizer je myslim taky kravina

cislo na jednotkach se opravud lisi ? zkusil bych sehnat pin-out , jinak je to vsechno vareni z vody
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

To už jsem všechno udělal. V Davidove autě někdo dělal zásahy do elektra. Podle vin je to auto pro evropu ale číslo ecu je pro us coupé. On si teď sehnal jiné auto ecu má samo jiné číslo verze evropa. V pátek má přijet tak dám vědět jak to dopadlo.
Dawe24
Řidič

Příspěvek od Dawe24 »

v pátek na to kouknem a uvidíme co a jak
Dawe24
Řidič

Příspěvek od Dawe24 »

Tak dnes jsme jednotku zkoušely a pořád nic startovalo a nechytlo tak jsem jí dal Liborovi jak na ní koukne co a jak jelikož druhá celica měla ABS tak je možné že bude potřeba jednotka ABS a kabeláž aby to fungovalo
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Tak už je jasno. Na autě je 4 pin rozdělovac a na dárci 5pin.
Dawe24
Řidič

Příspěvek od Dawe24 »

Tak jsem se blbě podíval na piny rozdělovače a jsou tam čtyři takže dále zjištujeme
Odpovědět

Zpět na „Celica“