Štěstí v neštěstí

vše ohledně modelové řady Celica
Odpovědět
Ouda
Člen Týmu

Štěstí v neštěstí

Příspěvek od Ouda »

Chci se s váma podělit o moji příhodu s mojí Celicou. Jen připomínám, že jsem se v létě stal šťastným majitelem původně Garfieldovy Celicy. Jedu si takhle s kolegama z práce na naplánovanej relax na chalupu, zastavím hezky řádně na křižovatce na STOPce a najednou ticho!!! Co je? Bemzínu mám 3/4 nádrže, předtím žádnej problém. Zkouším nastartovat a ono nic. Baterka točí, ale motor stávkuje. Tak jsem vyskočil z auta a odtlačil jsem to za křižovatku. Otevřu kapotu a nikde nic nevidět. Vzpomněl jsem si na scénu z Četník a mimozemšťan - "Válce tam jsou, písty taky, všechno jak má být!" :-) :D :D . Takže jsme hezky Cecilku vzali na lano a naštěstí to bylo na chaloupku jen asi 2 km a pěkně jsme jí tam odtáhli. Na chalupě jsem taky nezjistil, co tomu je. Benzín dávala v pohodě, točila, ale nešla jiskra. Tak asi elektrika v háji, říkám si. Druhej den zase na lano a přímo k mýmu servisákovi. Otevřel kapotu, řek mi ať to zkusím natočit. No a pak se mě zeptal: "Mám to říct?"...."Rozvoďák!" Polilo mě horko a šly na mě nějaký mrákoty:-) :oops: . Takže jsem tam Cecilku nechal stát a pomalu se začal smiřovat se skutečností, že miláček bude hodně dlouho v "nemocnici" a možná ho bude čekat operace "srdíčka"! Pak servisák onemocněl a moje nervozita o to víc stoupla. Bál jsem se až mi zazvoní telefon a tam se ozve servisák a řekne mi, že se to potkalo. Pak jsem zajel jednoho dne do servisu a Cecilka byla zrovna na "sále". Proběhla zkouška tlaků a ....světe div se, ventily to držely. Pak měření kompresí a zase v pohodě, všechny hrnky stejný! Začala mi svítat naděje. Udělaly se rozvody a pak se to natočilo. Jeden hrnek trochu stávkoval. Dekl rozdělovače dolů a ejhle- jeden uhlík byl odštípnutej. Takže novej dekl a zase zkouška. Pořád to nebylo ono. Vyměnili se kabely ke svíčkám a Cecilka se rozeběhla zase tak jak měla:-) :wink: . To byla úleva. Takže ve finále jsem měl z prd... kliku, ale pořádnou. Když jsem miláčka koupil, tak měl najeto 203 tisíc a já blbec se nezeptal pův. majitele, jestli nechal dělat rozvody. Je to první moje auto, u kterýho jsem to podcenil a nevyplatilo se mi to! Moje blbost, ale zase obrovská zkušenost! Takže pozor na rozvody! Oprava mě nakonec vyšla i s váměnou nemrzky do chladiče na necelý 3.000,- Kč. Tak všem přeju hodně šťastných km bez nehod a újmy. 8) [/b]
garfielld
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od garfielld »

už sem se lekl co se tam podělalo... :D dřív tam totiž stávkoval imobilizér, ale to sem zpravoval
Btw ted si nejsem jistej jestli i ta 1,6, ale 2,0 když rupne řemen taxe nepotká, tak to máš aspon za sebou, stejně by se musel měnit :)
PS: nemáš nějaký fotky, případně odkud jseš, kdyžtak v SZ
Obrázek
Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
gabko24
Věčnej rejpal

Příspěvek od gabko24 »

no schvalne, ako je to na 7A-FE? lebo 3S-GE sa nepotka :-), je to otestovane.
ex: celica 5gen 3S-GE cervena
ex: celica 5gen 3S-GE cierna facelift
ex: 6gen 3s-ge 3gen :-)
IS 300
martin.matess
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin.matess »

gabko24 píše:no schvalne, ako je to na 7A-FE? lebo 3S-GE sa nepotka :-), je to otestovane.
7afe nepotká

3sge ano

4e,4a ne.... jak je tam a nebo e tak je vyjrání... jak tam je s tak je po legraci :)
http://www.martinmatess.estranky.cz/
Celica T20 3sge SSII blue
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 318 Is e36 97' M-packet
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
stenky
Věčnej rejpal

Příspěvek od stenky »

vsetky genereacie 3S-GE (okrem beams) by mali byt non-interference motory
Obrázek
gabko24
Věčnej rejpal

Příspěvek od gabko24 »

martin.matess píše:
gabko24 píše:no schvalne, ako je to na 7A-FE? lebo 3S-GE sa nepotka :-), je to otestovane.
7afe nepotká

3sge ano

4e,4a ne.... jak je tam a nebo e tak je vyjrání... jak tam je s tak je po legraci :)
ne ne, 3s-ge by sa nemalo, mam to z viacero zdrojov a kamosov rozvod na 2gen 3S-GE praskol pri cca 5tis ot a nic, dal novy a ok...
ex: celica 5gen 3S-GE cervena
ex: celica 5gen 3S-GE cierna facelift
ex: 6gen 3s-ge 3gen :-)
IS 300
Ouda
Člen Týmu

Příspěvek od Ouda »

garfielld píše:už sem se lekl co se tam podělalo... :D dřív tam totiž stávkoval imobilizér, ale to sem zpravoval
Btw ted si nejsem jistej jestli i ta 1,6, ale 2,0 když rupne řemen taxe nepotká, tak to máš aspon za sebou, stejně by se musel měnit :)
PS: nemáš nějaký fotky, případně odkud jseš, kdyžtak v SZ
Fotky ještě nemám, ale udělám a dodám. Jinak jsem z Jaroměře. Nevím co znamená: "...kdyžtak v SZ"???
Co se týká imobilizeru, tak ten jsem vyndal, právě proto, že zlobil :D Garfielde, jak jsou ty dva vypínače pod volantem (anténa), tak na co je ten druhej? Taky anténa?
Myfune
Věčnej rejpal

Příspěvek od Myfune »

SZ = soukromá zpráva
Toyota Celica 1,8/85kW (7A-FE) r.v.1999
Ford Focus kombi 1,6/85kw r.v.2010
Toyota Yaris 1,3/66kW r.v.2007
ex:Škoda Felicia kombi 1,3 Lxi/50kW r.v.1996
ex:Toyota Corolla E11 kombi 4WD 1,8/81kw (7A-FE) r.v.2000
Ouda
Člen Týmu

Příspěvek od Ouda »

Myfune píše:SZ = soukromá zpráva
Díky za vysvětlení. :wink:
Myfune
Věčnej rejpal

Příspěvek od Myfune »

Ouda píše:
Myfune píše:SZ = soukromá zpráva
Díky za vysvětlení. :wink:
No problemo 8)
Toyota Celica 1,8/85kW (7A-FE) r.v.1999
Ford Focus kombi 1,6/85kw r.v.2010
Toyota Yaris 1,3/66kW r.v.2007
ex:Škoda Felicia kombi 1,3 Lxi/50kW r.v.1996
ex:Toyota Corolla E11 kombi 4WD 1,8/81kw (7A-FE) r.v.2000
MichalS
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichalS »

stenky píše:vsetky genereacie 3S-GE (okrem beams) by mali byt non-interference motory
Tak jak to teda je ? 4a-fe je non-interference to vím ten se nepotká a potká se 3SGE 1/2/3 g ??? Mohl by to někdo potvrdit nebo vyvrátit třeba někdo jako Libor12 ?
Po 5ti letech jsem obnovil web s Celicama - schemata, linky, navody, fotodokumentace - http://www.t18.wz.cz
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

3SGE se nepotká, když jedeš normálně... když jedeš 180/220km/h tak se může potkat....ovšem 3SGTE ano... je předimenzován, může se potkat kdykoliv. (názor ametera)
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Je možnost že se 3sge,gte nepotká ale záleží na chvíli postavení vacek kdy řemen praskne. Potká se i 1zz fe když mu vyměnís vačky za vačky s vyšším zdvihem. Navíc u ge motoru je možnost potkat ventil ventil. Můžu to v pondělí nahrát na video.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
MichalS
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichalS »

libor12 píše:Je možnost že se 3sge,gte nepotká ale záleží na chvíli postavení vacek kdy řemen praskne. Potká se i 1zz fe když mu vyměnís vačky za vačky s vyšším zdvihem. Navíc u ge motoru je možnost potkat ventil ventil. Můžu to v pondělí nahrát na video.
Jo tak to bych chtěl vidět.
Po 5ti letech jsem obnovil web s Celicama - schemata, linky, navody, fotodokumentace - http://www.t18.wz.cz
Odpovědět

Zpět na „Celica“