Triglav pojišťovna Ano nebo NE pov.ručení ?

Tlachání o všem - bez zaměření!
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

jj nejlevnější! a možná každý rok kontrolovat kolik platim - u allianzu po mě chtěli víc, než aktuálně nabízeli online - tedy jsem puvodní pojistku (utzavřenou také online!) zrušil a uzavřel novou :) jsou to potvory spolehaj, že člověk zaplatí a dál se nestará, ale to pětikilo mi za tu minimální námahu stálo. 8)
TommyMe
Navigátor

Příspěvek od TommyMe »

To právě v dnešní době bych nedělal. Zrovna známý měl nehodu a ten co ho boural měl nějakou divnou pojišťovnu a měl problém z nich dostat peníze. Myslím,že je větší pravděpodobnost,že známe pojišťovny by si to tolik nedovolily. Ale to je o štěstí :) Stát se může kdekoliv a cokoliv. TomiTour byl také velký a krachnul :)
TommyMe
Navigátor

Příspěvek od TommyMe »

s tím co měl on to nesouvisí. Ten co ho boural měl krypla pojišťovnu co nechtěla platit za škodu co způsobil.
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Mitman, biscuit, ArnieGT, josuk - Zásadní nesouhlas, až vy nedejbože budete mít nějakou nehodu a viník bude právě u té "nejlevnější" pojišťovny, tak vám přeju hodně štěstí s průběhem vyšetřování a vyplácení škody....

Protože zkušenosti jsou takové, že je to dost problematické a trvá to dost dlouho. No hlavně, že vás to zajímat nemusí... :?

Tím neříkám, že člověk musí platit 3x tolik u známé pojišťovny, ale chce to mít kontakty, jako tady třeba Jirku, kterej vám to u té známé zařídí ještě levněji než u těch levných. A i když z vlastní zkušenosti můžu říct, že ani u velké pojišťovny to nemusí probíhat hladce a rychle (do 5ti dnů jak mají v reklamě = 3 měsíce) tak pořád bych byl klidnější, než když u levné příjdou na to, že viník tam není pojištěný až opět 3 měsíce po oznámení nehody (triglav).

Každý svého štěstí strůjce.
Naposledy upravil(a) Rampa89 dne pát 15.01.2010, 13:26, celkem upraveno 1 x.
Holomek!
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

Rampa89 píše:Mitman, biscuit, ArnieGT, josuk - Zásadní nesouhlas, až vy nedejbože budete mít nějakou nehodu a viník bude právě u té "nejlevnější" pojišťovny, tak vám přeju hodně štěstí s průběhem vyšetřování a vyplácení škody....

Protože zkušenosti jsou takové, že je to dost problematické a trvá to dost dlouho. No hlavně, že vás to zajímat nemusí... :?
tak tak nejsme neomylni , az za Vas potom omitne pojistovna zaplatit skody a zkoncite na ulici :D ja mam taky od Jirky H. a predtim jsem mel taky koop. nastesti nehodu zadnou , zrovna nedavno byl v nejakym tom poradu prispevek o tom jak se chovaji pojistovny, treba Generali tam mela "peknou" reklamu
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Pavo.B. píše:tak tak nejsme neomylni , az za Vas potom omitne pojistovna zaplatit skody a zkoncite na ulici :D ja mam taky od Jirky H. a predtim jsem mel taky koop. nastesti nehodu zadnou , zrovna nedavno byl v nejakym tom poradu prispevek o tom jak se chovaji pojistovny, treba Generali tam mela "peknou" reklamu
Tak ono už z principu, jsou to všechno firmy, kterým jde hlavně o peníze - jako skoro každýmu v dnešní době. Pokud vidí záminku tě odrbat, tak toho využijí. Pak už je to o tom, jak se dokážeš bránit a vrátit jim to. A to se týká všech pojišťoven...bohužel.

Někdo má negativní zkušenosti s velkou, někdo s malou.
Holomek!
Prezident
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prezident »

biscuit píše:
MiTMaN píše:Ono, je defakto jedno jakou mas pojistovnu na povinny ruceni, protoze penize po ty pojistovne chce vzdy poskozeny (coz nemuzes byt nikdy ty) a tudiz, pokud mas platnou smlouvu... tak neni co resit ;)
taktak, tohle nekam vytesat ;)
hele vona to není taková sranda jak se to zdá, já jsem třeba slyšel o ČPP že mají nějaký stropy který za tebe zaplatí a pak ani prd.
stane se ti nějaká blbost, praskne kolo, smyk na chodní, na chodníku lidi, pak co den na jipce to 500 - 800 000 Kč, poleží si tam 14 dní, pojišťovna ti řekne že máš krytí půl míče a zbytek je tvůj vál, no a hned seš v tom v nejlepším případě za hypotéku na 50 let.

Tohle je horor jo nikomu bych to nepřál, ale určitě je dobrý si o tom s kým to pojištění uzavíráš něco přečít, a ne hned po hlavě skočit do toho nejlevnějšího.

Tohle si necucám z prstu, Máti dělá v ČP a tyhle informace mám od ní.
Obrázek
Raimok
Manager Týmu

Příspěvek od Raimok »

Je to opravdu zrádný. Hlavně v těch tragických případech jak píše pezident. By mě zajímalo, kolik z vás ví, jaký mají limit plnění a za co. Ono když někoho nedej bože smrtelně zraníš, tak je to hodně smutný a i drahý. Proto je fajn využít Jirkovu nabídku od silné stabilní pojišťovny. Navíc za pár stovek si lze cokoli připojistit.....
:-) Celda 6g, ST202-SS, 1994, 129 kW
Myfune
Věčnej rejpal

Příspěvek od Myfune »

Minimální zákonem stanovené limity u povinného ručení na škody na zdraví a nebo majetku jsou 35 a 35 mil. korun. To musí v současné době nabídnout kterákoliv pojišťovna v ČR. Některé pojišťovny nabízejí vyšší krytí, ale za to si taky připlatíte. Otázka je jak vysoké škody v provozu vznikají a tedy jak vysoký je potřeba mít limit. Jinak když jste poškození, tak máte nárok z povinného ručení viníka na léčebné výlohy v případě vašeho úrazu, ale nikoliv na odškodnění (na to je úrazové pojištění). Pouze v případě, že by jste byl usmrcen, tak okruh nejbližších příbuzných má nárok na určité sumy. Např. při ztrátě manžela má manželka nárok na jednorázové odškodnění 240.000,-Kč, pak tam jsou děti, rodiče zesnulého a tuším že ještě sourozenci zesnulého. U dětí to je myslí taky těch 240, ale u ostatních to je už míň. Co se týká majetkových škod, tak se řeší škoda na vozidle, ale málokdo ví že taky může nárokovat ušlý zik, popř. poškozené věci které měl sebou. Např. u noťasu je ale důležité aby jste ho měli u sebe nikoliv někde v kufru. Taky škody na oděvu který jste měli na sobě v době nehody, pokud se poškodil. Možná tam je i proplacení náhradního vozidla, ale to si nejsem stopro jistej.

No a v neposlední řadě, když se bude poškozený cítit nedostatečně odškodněný vaší pojišťovnou, tak může zbylou škodu (to co mu pojitovna neproplatí) chtít po vás.
Opravuji tento odstavec neplatí tak úplně. České zákony na toto pohlíží jako na nezákonné obohacení, pokud chcete u např. desetiletého auta zaplatit cenu nového dílu, tak to je to nezákonné obohacení. Ale pokud by vám pojišťovna zaplatila méně než kolik je cena amortizovaného dílu, tak v tom případě zbytek do ceny amortizovaného dílu po viníkovi chtít lze.

Jinak jestli máte někdo špatnou zkušenost z tou kterou pojišťovnou, tak vemte v potaz že to není tou pojišťovnou, ale lidma, kteří ji zastupují. Pojišťovna to je pouze imaginární pojem. Při řešení škodní události je klíčovou osobou likvidátor té pojišťovny a s tím je potřeba jednat. V případě, že jste s postupem likvidátora nespokojeni, můžete si na něj stěžovat (vždy písemně) jak u jeho pojišťovny (většinou to řeší ombudsman pojišťovny) a nebo taky můžete podat stížnost České národní bance, která má dohled nad pojišťovnama.
Naposledy upravil(a) Myfune dne čtv 28.10.2010, 22:54, celkem upraveno 2 x.
Toyota Celica 1,8/85kW (7A-FE) r.v.1999
Ford Focus kombi 1,6/85kw r.v.2010
Toyota Yaris 1,3/66kW r.v.2007
ex:Škoda Felicia kombi 1,3 Lxi/50kW r.v.1996
ex:Toyota Corolla E11 kombi 4WD 1,8/81kw (7A-FE) r.v.2000
Tony4
Člen Týmu

Pojištovna Triglav

Příspěvek od Tony4 »

S pojišťovnou Triglav mám katastrofální zkušenosti a bohužel se mi vyplnilo to, co je popsáno v několika článcích na internetu, že se jedná o velmi nekorektní pojišťovnu. V dubnu 2010 jsem měl dopravní nehodu, kterou zavinil klient této pojišťovny a dodnes mi pojišťovna škodu neuhradila. Policie vyšetřování uzavřela před třemi měsíci, všechny doklady, které pojišťovna vyžadovala byly dodány okamžitě.
Od této doby pojišťovnu urguji, ale bohužel bez viditelného úspěchu. Likvidátoři mají buď dovolenou, nebo několik dnů nikdo nebere telefony, první zastupuje třetího a druhý čtvrtého , stále něco interně „vyšetřují“ a „přešetřují“ , poté se sami diví, že nebyla škoda vyplacena aby ihned tvrdili, že bylo zahájeno další šetření. Likvidátoři pojišťovny záměrně a snad i organizovaně lžou a vymýšlejí argumenty proč neproplatit škodu a oddálit proplacení (které v mém případě je značná), přestože policie vyšetřování jednoznačně uzavřela v můj prospěch a viník od prvého dne souhlasil, že je viníkem této nehody.
Zákonem dané povinnosti pro tuto pojišťovnu neplatí, očekávám jak tuto situaci bude řešit asociace pojišťoven. Bohužel musím vzniklou situaci řešit právně. :cry:
Myfune
Věčnej rejpal

Příspěvek od Myfune »

V tom s vámi nesouhlasím. Není jedno jakou máte zvolenou pojišťovnu i když jde o povinné ručení. Pokud totiž vaše pojišťovna nezaplatí dost, když jste zavinili nehodu, tak to budete muset vytáhnout ze své kapsy. Triglav je dle referencí co mám jen instituce co si na pojišťovnu hraje. Dělám pro Generali, která patří mezy ty lepší(serióznější). Nicméně tady je dominantní Jirka a Kooperativa a já osobně si u něj budu sjednávat havarijku. Takže dodám ještě jednou: Není jedno jakou si vyberete pojišťovnu!!!

Jinak to není žádná věda. Pojišťovna která láká na levnou cenu, pak musí šulit na pojistném plnění, protože jinak by přišla o licenci, kdyby nebyla schopná vybírat víc na pojistném, než kolik vyplatí na pojistném plnění. Na to je totiž zákon a dohled ČNB.

tipyckým příkladem je pojišťovna Slávie. Na začátku ceny za hubičku a teď?
Ono totiž funguje jeden princip a to ten, že levnější pojišťovnu hledají zejména ti co bourají, protože přijdou o bonus. A proto pojišťovna co nabízí levně má pak po čase vysoké plnění.
Toyota Celica 1,8/85kW (7A-FE) r.v.1999
Ford Focus kombi 1,6/85kw r.v.2010
Toyota Yaris 1,3/66kW r.v.2007
ex:Škoda Felicia kombi 1,3 Lxi/50kW r.v.1996
ex:Toyota Corolla E11 kombi 4WD 1,8/81kw (7A-FE) r.v.2000
cera
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cera »

Ted docela běži reklama že mužeš mit povinnou pojistku s tim že v připadě jestli tebe někdo naboura, tvoje pojištovna zařidi všechno za tebe, ma někdo s tim skušennosti a o kolik je todražši?
7g, ZZ231
černa
ArnieGT
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ArnieGT »

cera píše:Ted docela běži reklama že mužeš mit povinnou pojistku s tim že v připadě jestli tebe někdo naboura, tvoje pojištovna zařidi všechno za tebe, ma někdo s tim skušennosti a o kolik je todražši?
Zo nevím, ale když nabourali otce tak přijel takový ten "rychlík" a oni se o vše postarají dají ti hned náhradní vozidllo tvoje si odtáhnou a nic neřešíš, všechny papíry vyřídí za Tebe, samozřejmně něco jim vyplníš, ale jinak se o nic nestaráš. :wink: do 14dní bylo po všem, peníze na učtu za škodu na vozidle,... :wink:
Celica TA28 77' / Corolla KE35 76' / Celica RA65 82' / Crown MS65 75'
JDM wheels----->https://www.facebook.com/jdm.cz
Odpovědět

Zpět na „Pavlačová plenárka“