Toyota Avensis 2.0 VVT-i po 300 tis KM

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
Mochťa
Člen Týmu

Toyota Avensis 2.0 VVT-i po 300 tis KM

Příspěvek od Mochťa »

Dobrý den,
rád bych Vás požádal o pomoc při rozhodování koupi auta. V současnosti mne a mou rodinu vozí Astra Caravan z roku 96 a přišel nutně čas auto vyměnit. Již před ním jsme měli Toyotu Corollu z roku 1986 a byla s ní velká spokojenost.

Volba padla na Avensis či Corollu v kombiku. Motorizace spíše benzín než nafťák vzhledem k najetým ročním kilometrům. V současnosti jsem pak našel tuto nabídku:
Toyota Avensis 2.0 VVTi výbava SOL, 1. majitel, serviska, najeto 300tis Km
,rok výroby 2005

Prosím na základě Vašich zkušeností. lze počítat s tím, že daný automobil zvládne minimálně dalších 100tis KM - Je mi jasné že do něj budu muset klasicky investovat a starat se - ale i přesto, mi vrtá hlavou životnost automobilu, jeho motory a dalších náhradních dílů či prostá koroze... Díky za jekékoli vyjádření se.
Mochťa :?:
ztnext
Řidič

Příspěvek od ztnext »

....rok 2005 je O.K. , ale 300tis. km už je trochu dost a údržba by nemusela být zrovna levá při dalších 100tis. km.
Osobně bych hledal něco kolem max.150tis. Km.
Avensis T-25 1.8VVTi 95kW
Smith
Řidič

Příspěvek od Smith »

ztnext píše:....rok 2005 je O.K. , ale 300tis. km už je trochu dost a údržba by nemusela být zrovna levá při dalších 100tis. km.
To záleží... Ono jde o to, jestli chceš vidět na tachometru 150 tis. km.. Ve skutečnosti to může mít 2x více... Já osobně bych se Avensise se 300 tis. nebál, protože pokud o něj bylo pečováno a dostávalo se mu prav. servisu, tak ty poctivé km nevadí.. Záleží na každém, jak se rozhodne.
Toyota Avensis 1.6 + LPG 81 kw 4A-FE '98
ztnext
Řidič

Příspěvek od ztnext »

Smith píše:
ztnext píše:....rok 2005 je O.K. , ale 300tis. km už je trochu dost a údržba by nemusela být zrovna levá při dalších 100tis. km.
To záleží... Ono jde o to, jestli chceš vidět na tachometru 150 tis. km.. Ve skutečnosti to může mít 2x více... Já osobně bych se Avensise se 300 tis. nebál, protože pokud o něj bylo pečováno a dostávalo se mu prav. servisu, tak ty poctivé km nevadí.. Záleží na každém, jak se rozhodne.
Když žu tady chceš uvažovat o tom co chci na tachometru vidět a uvidím 300 tis. km, klidně můžu uvažovat, že skutečných může mít 2× více.... :wink:
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

S tímhle motorem zkušenost nemám. Na svém 2,0 dieselu T25 z 2003 mám najeto 271tis. km. Zrovna před třemi týdny jsem nechal dělat přední ložiska a před týdnem mi odešla spojka. Tlumiče jsem měnil jednou asi ve 220tis, rozvody byly dělány 2x, výfuk je původní, vzadu jsem měnil uložení stabilizátoru (položka do tisíce), v záruce výměna světel a startéru. Teď mi lehce rosí vodní pumpa, ale zatím to nebudu řešit. Korozi jsem žádnou nenašel. Jinak na nic závažnějšího si nevzpomínám. Auto dávám na údržbu známému.

Můžu se zeptat na cenu? Počítám, že by mi nikdo za to víc jak 100tis nedal.
SirAnton
Člen Týmu

Příspěvek od SirAnton »

ztnext píše:Když žu tady chceš uvažovat o tom co chci na tachometru vidět a uvidím 300 tis. km, klidně můžu uvažovat, že skutečných může mít 2× více.... :wink:
To by bol prilis velky extrem. Za 5 rokov 600tis. km je sice moznych, ale dost nepravdepodobnych. Pri 300tis. km to robi 60tis. na rok, co vyzera z hladiska statistiky ako vierohodny udaj. Naopak, 5-rocne auto strednej triedy so 150tis. km je na tom ovela horsie. Rozumej, statisticky je z coho stacat... Takze jedine ak s overenym povodom.
ztnext
Řidič

Příspěvek od ztnext »

Ale jo, jasně že je to extrém, ale když chci porovnat dvě auta s různým údajem na tacháči, může to klidně dopadnout tak, že těch 150 bude poctivých a u jiného na 300 bude o 100 stočeno.
Na začátku jsem psal, že bych hledal auto, které má najeto do 150tis. km a ne že bych hledal auto, které má na 150 stočeno.
Chce to vědět od koho kupuješ, když je to první majitel.
Mochťa
Člen Týmu

Příspěvek od Mochťa »

kadel píše:S tímhle motorem zkušenost nemám. Na svém 2,0 dieselu T25 z 2003 mám najeto 271tis. km. Zrovna před třemi týdny jsem nechal dělat přední ložiska a před týdnem mi odešla spojka. Tlumiče jsem měnil jednou asi ve 220tis, rozvody byly dělány 2x, výfuk je původní, vzadu jsem měnil uložení stabilizátoru (položka do tisíce), v záruce výměna světel a startéru. Teď mi lehce rosí vodní pumpa, ale zatím to nebudu řešit. Korozi jsem žádnou nenašel. Jinak na nic závažnějšího si nevzpomínám. Auto dávám na údržbu známému.

Můžu se zeptat na cenu? Počítám, že by mi nikdo za to víc jak 100tis nedal.
Cena je 155tis, má to úplnou servisku v trend caru - pravidelná péče... ježděny především dlouhé tratě při jednom člověku...

Jinak zatím všem děkuji za názory - přeci jen jsem člověk v dané oblasti neznalý... nechal bych si to prohlédnout u autorizovaného prodejce, ale právě ten to prodává a obávám se, že by šlo některé problémové oblasti lehce přehlédnout v zájmu prodeje... jinak k rokům - pokud bereme, že cca průměrný roční nájezd lehce používaného auta je cca 25tis KM, tak si vždy říkám, kde se vzalo tolik passatů, a4/6 i avensisů s rokem výroby 2001-2003 s max km kolem 130tis km - magická cifra - především u nafťáků...
hanz
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

na mojom predoslom aute som jazdil pomerne vela, denne kludne cez 200 km. dlhe trasy zvacsa dialnica, okresky po pomerne kvalitnych cestach.

Bola to corolla vo vybave sol kupovana pri 80000 km ked vyzerala ako nova. O dva roky na to mala skoro 200k km vyzerala uplne rovnako, koza na volante a na pake mala peknu strukturu, podvozok ani nehrkol, riadenie pevne. Ked som to daval do bazaru, bazarnik sa pytal preco to chcem dat prec....

Auto som predaval z obavy ze na nom odide nieco drahe (turbo, zotrvacnik, vstreky, scv ventily - vsetko dieslove casti). keby to bol benzin, jazdim na nom dodnes.

co tym chcem povedat? 300k km na dnesne benzinove auto (atmosferu) nemusi byt vela zvlast pokial to auto jazdilo po dialniciach dlhe streky a bolo pravidelne servisovane. Ja osobne by som si auto s takym najazdom asi nekupil ale to z dovodu ze jazdim vela..

300k mimo mesta za 5 rokov na benzine je urcite lepsie ako 150k km za pat rokov na benzine po meste (nehovoriac o diesli)

ak by som vela rocne vela nenajazdil asi by som sa ich pokusil stlacit s cenou a potom by som nad tym zacal uvazovat. Ak najazdis 15k km, myslim ze ti to auto kludne 10 rokov este posluzi. vacsiu pozornost ako motoru by som venoval podvozku.

A co sa magickych cifier tyka. Poznam X ludi, ktori nie su obchodni zastupcovia, alebo vela cestujuci manageri a kupuju si strednu a vyssiu strednu triedu jednoducho pre potesenie, najazdia 20000 km za rok a po troch / styroch rokoch auto vymenia, takze na trhu sa aj take auta objavia, avsak asi zriedkavejsie. Tym nechcem povedat, ze sa auta nestacaju, naopak.
ex avensis T25 2AD-FTV 2008
ex avensis T25 2AD-FTV 2006
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
Mochťa
Člen Týmu

Příspěvek od Mochťa »

k hanz: díky za odpověď - byla přesně v tom duchu, v jakém někdy odpovědi chcete slyšet :) jdu se tak na něj kouknout, torchu jej prolustrovat a zkusit zatlačit na tu cenu...
mochťa
zdenek slavik
Člen Týmu

Příspěvek od zdenek slavik »

ahoj, cena se mi zdá vysoká 155 000 za auto které má 300 najeto, to bych nekoupil,
nedávno jsem si pořídil avensise 2 L, 2003, najeto 210 t.km a to už jsem váhal a cena byla podstatně nižší než tvoje, pravda přes známého z firmy, jinak bych ho takhle dobře nesehnal, nechci to zakřiknout zatím dobrý ...
krosmen
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krosmen »

určitě se dá před koupí zkontrolovat komprese motoru ta vypoví hodně o opotřebení a jeho stavu.
Samozřejmě to že auto jezdilo na pravidelný servis neznamená že má vše uděláno v termínu a správně přeci jen pokud auto prodávám tak většinou těsně před prodejem neřeším sjeté brzdy atd....
specializovaný servis Toyot tel 777193983
dotazy? ktmotorsport@mujmail.cz
Odpovědět

Zpět na „Avensis“