Výměna brzové žárovky Rav4 r. 94 :)

vše ohledně modelové řady Rav 4
Odpovědět
kariv
Člen Týmu

Příspěvek od kariv »

Prosím poradí mě někdo jak vyměním žárovku u brzdového světla?? Měním si je běžně u mého druhého auta, ale tady jsem nepřišla vůbec na to, jak se do světla dostanu :( Manuál samozřejmě nemáme a nikde na netu jsem ho nenašla. Děkuji mnohokrát za každou radu, protože už nesvítí ani jedno :(
juba
Řidič

Příspěvek od juba »

Já mám teda druhou generaci, ale třeba to bude podobný. V kufru na bocích jsou schránky na drobnosti (třeba lékárničku) a v nich je další dekl, pod kterým se dostaneš k žárovkám. Ale třeba je to u té první generace úplně jinak..
kariv
Člen Týmu

Příspěvek od kariv »

juba píše:Já mám teda druhou generaci, ale třeba to bude podobný. V kufru na bocích jsou schránky na drobnosti (třeba lékárničku) a v nich je další dekl, pod kterým se dostaneš k žárovkám. Ale třeba je to u té první generace úplně jinak..
Ahojky, tak moc díky, je to zřejmě stejné. Jsem ty zatuhlé šroubky odšroubovala, jen teď musí vyřešit jeden malý drobný problém: jak vytáhnout větší kaslík menší dírkou ven :) protože je v jednom kuse :( Aspoň jsem nenašla možnost třeba tu boční stranu kaslíku odebrat ...

Tak změna: po neuspěšném vyndávání kaslíku a odlámání skoro všech mých nehtů :) jsem zjistila, že ke světlu je přítup z venčí :) pod světlem ve dveřích je malý šroubek, kterým uvolním pásek plechu pod světlem a pod ním jsou dva šrouby a po povolení světlo vyndám celé ven :) zrada je ale jinde, protože i po výměně žárovek brzdy nesvítí :( Tož jako hloupou ženskou napadly mě už jen pojistky, ale tam nepoznám jestli je nějaká k tomuto světlu.. Takže jsem zase na začátku.. A cesta do opravny mě asi nemine :(
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Njn, u první gen. je potřeba odmontovat celý světlo. Pokud nesvítí brzdy ani na jedné straně (a střední ?), tak to bude dost možná ta pojistka. Jedny pojistky máš vlevo dole u kolena pod malým krytem, další jsou v motorovém prostoru. Zespoda na obou krytech je napsáno, k čemu která pojistka slouží, mělo by tam myslím být BRAKE.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
kariv
Člen Týmu

Příspěvek od kariv »

Také moc děkuji za radu :) o pojistkách u kolen jsem věděla ale o těch v motoru ne :) Jinak jsem chudá, moje Ravka středové brzdové světlo jaksi postrádá. Mám jen dole na dveřích mlhovku. Už jsem i pochopila, že žárovka na brzdách je stejná se světlem :) učím se rychle :) a je dvouvláknová, ale to druhé vlákno stále nesvítí :( Prosím tedy ještě o radu,která by to mohla být pojistka, tu BRAKE tam nemám. Jediná co mě napadla je STOP, ale když jsem prohodila stejné A s touto tak stále nic :( mám tam: TURN, DEF-I/UP,GAUGE, IGN,STOP, SEAT-HTR, ECU-IG, TAIL, CIG a RAD, WIPER, PANEL - to jsou ty u řidiče. V motoruALT-S, DOME, HAZ-HORN,EFI, RADIO,AM2, SPARE, ABS, ALT,HTR H-LP(RM), H-LP(LM) a pak nějaké velké divné obludy :(
juba
Řidič

Příspěvek od juba »

Jestli teda správně pochopil z Tvé poslední informace o 2-vláknové žárovce, že stále jedno vlákno nesvítí - to znamená, že jedno svítí? :eh:
kariv
Člen Týmu

Příspěvek od kariv »

Ahojky :) jo jedno svítilo a tak mě napadla taková divná věc... jak je to možné a že by pojistky měly být asi stejné. No jela jsem koupit další dvě nové žárovky, právě jsem je vyměnila a světe div se po 3 dnech motání se okolo všeho kolem auta mě brzdy svítí!!! Takže závěr je, že to, že někdo koupí dvě nové žárovky a obě jsou špatné se může stát jednou za 1000 let a to jen mě :( Omlouvám se všem co se mě věnovali, ale za tohle opravdu nemůžu :) hlavně konečně můžu v zimě na ulici :) bydlíme totiž v prudkém kopci cca 1 km a pokud zasněží ničím jiným než 4x4 se domů nedostanu :)
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Tak gratuluju a jen dodám, že ta pojistka je STOP :) Moje žena si žárovky v RAVce měnit odmítá, asi jí to tady dám přečíst :)
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Odpovědět

Zpět na „Rav 4“