No,dnes je biznis o tom,že čím menej vecí daju do auta,tým viac si zarobia pri prípadnom domontovávaní vecí.Predstavte si,že by bolo všetko prichystané ,len by stačilo kupiť napr.repráky a našraubovať ich do dverí...no dal by si im to namontovať??-asi ne-e...Ale tým,že tam kabeláž nie je(aspoň si myslím),tak ťa donutia ísť s tým do servisu,lebo vedia,že je málo ludí "zručných" na takéto veci.
A nie je to len u autách.Je to aj v rôznych výrobkoch.
Tu napíšem trochu off topic-len na porovnanie:
Pri kupe digestora do kuchyne som sa informoval,či bežne dostať do neho filter(kvoli cirkulacii pary,lebo nemám komín).Oni že samozrejme ano-bežne to majú...
Ked som ho išiel namontovať,zistil som,že tam filtre nie su...(do pi..,,- hlavne,že som sa ju na to pýtal...)
Tak som ich išiel kupiť.No na moje "počudovanie"povedali,že ich musia objednať...Fasa...
Menil som aj ruru na pečenie,tak som dal namontovať zásuvku,kedže som doteraz mal celý len plynový (do elektriky radšej nešahám..) a čakal som ,kedy mi ju dovezú.Doviezli mi ju včera a pri vybalovaní ma skoro jeb...zástrčka nikde,len holé káble trčali z rúry...Samozrejme som musel rýchlo ísť dokupiť zástrčku ,pretože ani obyčajnú 2€-rovu zastrčku nevedia k tomu pribaliť a nie ešte napojiť .Keby ma aspoň upozornila ta krava,že bežne základné veci k fungovaniu spotrebiča nie su súčasťou tovaru...
Takže asi takto to je so všetkým.
Pevne verím,že pri kupe auta nebude za príplatok namontovanie volantu