Teče vodní pumpa - rizika

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
kadel
Věčnej rejpal

Teče vodní pumpa - rizika

Příspěvek od kadel »

Zdravím, dneska jsem si vyzvedl auto po výměně spojky a bylo mi řečeno, že rosí vodní pumpa. Prý by se to kvůli pumpě mohlo potkat. Je to pravda? Myslel, že hlavním problém je jen ubývání chladící směsi a jinak žádný větší nebezpečí nehrozí. Teď nějak nemám sílu do toho vrážet peníze, protože za poslední 3 týdny mě auto stálo 25tis. (přední ložiska, kotouče, destičky, spojka). Takže se chci zeptat, mám s tím jezdit a občas dolít fridex, co nejdřív to vyměnit i s rozvodama(do rozvodů zbývá cca 30tis) anebo to prodat? Auto má už najeto 270tis., je to r.v. 03 diesel 2,0. Nejradši bych tu třetí variantu, protože auto při -15ti stupňů nenastartuju a nějak se to začíná srát. Předem díky
jelinek4
Věčnej rejpal

Příspěvek od jelinek4 »

Kvoli vodnej pumpe sa ti mozu ventili stretnut s piestom vtedy keby ti odpadla remenica co je velmi malo pravdepodobne alebo sa ti na nej zadrie lozisko. Vodna pumpa sa meni kvoli tomu ze tecie. Cize ak ti len tecie tak rozvod ti kvoli tomu neskoci.
teraz Avensis, r.2016, 1.8 Valvematic, 108 kw, 23000 km
predtým Avensis T25, r. 2004, 2.0 D-4D, 85kw, 330000 km
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

kvuli vodní pumpe se to nepotká, šance že odpadne řemenicka je kařka nulová ( pumoa je hnaná rozvody a hřídel je kua dlouhá, dříve to uvaříš než že by upadla ten náhon ).

Je to na tobě, pro nekoho je 30tis rok, pro nekoho 2 mesíce.
vodní pumpa rosí a vývoj muže být sakra rychlý, nebo tak yhodne pomalý - to je případ od případu. Hlídej si kolik ti ubyde vody za určité km a hlídej si teplotu a uvidíš. Pokud budeš plánovat delší cestu na jeden zátah tak riskuješ že zustanes nekde vyset, prusak se bude zvyšovat s výší teploty pumpy výší otáček ( a tlaku v chladicím systému ).
wrc50
Manager Týmu

Příspěvek od wrc50 »

Jen jedna otázka jak dlouho a jak náročná je finančně výměna vodné pumpy??Asi mě to taky čeká
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

wrc50 píše:Jen jedna otázka jak dlouho a jak náročná je finančně výměna vodné pumpy??Asi mě to taky čeká
na 1CDFTV je to rozvody dolu a v podstate práce stejná jako s rovzody + 10 minut , takže pokud nekdo delá rozvody vyplatí se přidat vodní pumpu at se nedelá práce 2x.
ty máš vpodpisu 1,6 ( takže asi AT220 ) tam je vodní pumpa hnaná řemen zvenklu ( není hnaná rozvodem ) takže práce je v pohode, bez sundání rozvodů ( pokud si to dobře pamatuji.. )
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

wrc50 píše:Jen jedna otázka jak dlouho a jak náročná je finančně výměna vodné pumpy??Asi mě to taky čeká
na 1CDFTV je to rozvody dolu a v podstate práce stejná jako s rovzody + 10 minut , takže pokud nekdo delá rozvody vyplatí se přidat vodní pumpu at se nedelá práce 2x.
ty máš vpodpisu 1,6 ( takže asi AT220 ) tam je vodní pumpa hnaná řemen zvenklu ( není hnaná rozvodem ) takže práce je v pohode, bez sundání rozvodů ( pokud si to dobře pamatuji.. ) max dvě hodky ..
jelinek4
Věčnej rejpal

Příspěvek od jelinek4 »

No myslim si ze vymena vodnej pumpy je na dlhsie ako 10 minut. Ja mam 1CDFTV a tam ked neratam demontáž rozvodov musis vypustit vodu a ta vodna pumpa ma dost skrutiek cize treba ratat aj s nimi.
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

jelinek4 píše:No myslim si ze vymena vodnej pumpy je na dlhsie ako 10 minut. Ja mam 1CDFTV a tam ked neratam demontáž rozvodov musis vypustit vodu a ta vodna pumpa ma dost skrutiek cize treba ratat aj s nimi.
píši výmena rozvodu + 10 minut. promin, ale vyšroubovat 10 šroubu, očistit dosedací plochu a deset šroubu našroubovat zpet netvrá skutečne déle jak těch 10 max 15 minut.
Co se týče vypouštení vody atd - ve vetšine případu ( vetších motorů ) musíš kvuli místu motor popustit níž nebo povytáhnout vejš - abys ses dostal na rovzody, což v mnoha případech znamená tu vodu vypustit tak jako tak at tu pumpu deláš nebo ne.
čistej čas na výmenu vodní pumpy pokud sou rozdelané rozvody nezabere více jak tech 15minut ( i s nalitím vody :) )
Zdeněk64
Člen Týmu

Příspěvek od Zdeněk64 »

Výměna vodní pumpy je u Avensise 2.0D4D celkem pakárna. Nejde jenom o vypuštění vody a očištění dosedacích ploch a pár šroubů. Odlitek vodní pumpy totiž nese ještě kompresor klimatizace a musíš odšroubovat držák motoru, který je na dvouch šroubech co drží vodní pumpu. Navíc pumpy z druhovýroby nejsou úplně přesně vyrobeny tak možná budeš muset sem tam něco zabrousit jako já. Vím o čem mluvím, protože jsem to sám dělal. Odhadem jsem na pumpě ztratil tak dvě hodiny navíc.
jelinek4
Věčnej rejpal

Příspěvek od jelinek4 »

ved toto ked mi mechanik isiel menit rozvody povedal som mu ze aj pumpu. Dal som mu vsetky veci a potom mi volal ze ci chcem aj pumpu menit ze to nestihne (lebo mal na to len 4 hodiny robil to ako fusku v robote) ze mu prislo zle ked to videl co vsetko tam treba robit kvoli pumpe.
Martin_HnN
Manager Týmu

Příspěvek od Martin_HnN »

Montážní celek vodního čerpadla a výměna těsnění ... 6,9 ČJ ... Toyota Liberec (Fed.Car.) - Corolla Verso 2,2 D-4D (2AD-FTV) ... také rosilo a vzhledem k tomu že tam stála týden na nový nárazník tak jsem to už nechal udělat najednou ... (práce stála víc než pumpa)

Bylo mi řečeno, že u tohoto motoru/auta je to v podstatě na celou směnu...
Corolla Verso 2007 / 2,2 D-4D 100 kW
SpiritSK
Člen Týmu

Příspěvek od SpiritSK »

na mojom 1CDFTV sa teraz menili rozvody aj vodna pumpa, v origo toyote chceli 700€ tak sa to riesilo cez znameho mechanika, ktory to spravil za 400€..... pricom samotna pumpa stala nejakych cca 70€ tak si to prepocitaj na svoje CZK snad ti to ako tak pomoze...u Vas predpokladam to bude o kus lacnejsie...
Toyota Corolla E10 1.4 16V EFI 55kW ´96
ex Toyota Avensis D-4D 81kW ´02
Odpovědět

Zpět na „Avensis“