Otázka na stříbrnou MR2 r.v.1995

vše ohledně modelové řady MR2
ToyoCarE

Příspěvek od ToyoCarE »

dost ste ma zneistili tymito porovaniami,, 4 roky zhanam 129kW motor,, len preto, ze je vykonnejsi,, a ked uz mi ma v utorok prist,, tak tu citam, ze v podstate v tom nieje rzdiel,, neviem,, zeby motorari v Toyote dali do obehu motor, ktory je v novsom modeli celiky a pritom nieje o nic lepsi ako ten predtym? Ved oni s novymi modelmi nabehaju kvanta kilometrov, aby zisitili vydrz, atd,, a tam by na to prisli podla mna,, takze,, toto co tu pisete mi moc pomohlo na mojom sebavedomi....
M.a.R.i
Řidič

Příspěvek od M.a.R.i »

Tak je něco jiného testovat výkonost amatéry na silnici, jak jsem psal,že silnější vyhrál o zcátka, a něco jiného je to testovat v laboratoři.
Podle mě novější motor má sice o 14kW víc,ale zase má menší emise, více blbůstek, které emise snižuje a s tím šel do kopru i výkon. Třeba má zase novější motor větší potenciál k nárůstu výkonu /odřezání katu, sportovní filtr atd atd/ a třeba je novější motor spolehlivější, ale moc bych v to nevěřil :).

Toyota musela po pár letech udělat nějaký inovace, aby nalákala další potencionální kupce MR2 :)
Toyota MR2 SW20, rv91, rev.2, 2.0 16V 115kW - SOLD
Lexus LS400, rv98, UCF20, 4.0 V8 223kW
ToyoCarE

Příspěvek od ToyoCarE »

hmm emise,, pochopim 125kW ktora ma EGR,, ale co ma s emisiami spolocne 129kW? Podla mna nema nic prevratne,, jedine co je ine, je kompresny pomer,, ktory je vyssi u 129kW ako 115. a samozrejme v RJ su ine udaje.

K tomu ze rychlejsie iba o zrkadla,, par veci,, bol vykon oboch konstantny? Mali jeden presne 115 a druhy presne 129kW? Mali rovnaky olej v prevodovkach,, atd,,, proste keby si chcel urobit presny rpozdiel,, tak z jedneho rozjazdu to nejde,, staci ak ten druhy zaspi na starte o pol sekundy,, alebo necha privela pretacat kolesa oproti tebe, ,a vyjde uplne iny vysledok,,, ako prvu vec by som nechal zmerat presny vykon na kolesach u oboch na brzde,, potom by som urobil tych rozjazdov aspon 10 nech sa da urobit priemer,, a aj tak sa este nebude dat povedat,, ano,, 115kW je to iste ako 129kW.

Jednoducho neverim, ze ked sa dostanu oba motory do otacok, ze ten rozdiel 14kW nebude poznat.
M.a.R.i
Řidič

Příspěvek od M.a.R.i »

ToyoCarE píše:
K tomu ze rychlejsie iba o zrkadla,, par veci,, bol vykon oboch konstantny? Mali jeden presne 115 a druhy presne 129kW? Mali rovnaky olej v prevodovkach,, atd,,, proste keby si chcel urobit presny rpozdiel,, tak z jedneho rozjazdu to nejde,, staci ak ten druhy zaspi na starte o pol sekundy,, alebo necha privela pretacat kolesa oproti tebe, ,a vyjde uplne iny vysledok,,, ako prvu vec by som nechal zmerat presny vykon na kolesach u oboch na brzde,, potom by som urobil tych rozjazdov aspon 10 nech sa da urobit priemer,, a aj tak sa este nebude dat povedat,, ano,, 115kW je to iste ako 129kW.

Tak je něco jiného testovat výkonost amatéry na silnici, jak jsem psal,že silnější vyhrál o zcátka, a něco jiného je to testovat v laboratoři,
neboli, mohlo to být o řidiči, gumách, stavu obouch aut...

ALe už pár lidí v tomhle tématu potvrdilo,že tam rozdíl není skoro žádnej. Nevím z jakého důvodu chceš měnit motor,ale jestli jenom kvůli výkonu,tak bych se na to kvůli nějakým 14kW vykašlal :). Když už tak tam narvat foukanej motor :)
Kensei
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kensei »

M.a.R.i píše:
ToyoCarE píše:

Tak je něco jiného testovat výkonost amatéry na silnici, jak jsem psal,že silnější vyhrál o zcátka, a něco jiného je to testovat v laboratoři,
neboli, mohlo to být o řidiči, gumách, stavu obouch aut...

ALe už pár lidí v tomhle tématu potvrdilo,že tam rozdíl není skoro žádnej. Nevím z jakého důvodu chceš měnit motor,ale jestli jenom kvůli výkonu,tak bych se na to kvůli nějakým 14kW vykašlal :). Když už tak tam narvat foukanej motor :)
Přesně tak,pokud hledám výkon,seženu nějakou turbínu.Měl jsem osobně 115kw a taky jsem si myslel,že 129kw by mi dala na prdel a že bych ji chtěl mit.Minulý týden jak jsem psal,jsem zkoušel točit tu stříbrnou s inzerátu a byl jsem nemile překvapen že to jede stejně.Samozřejmě,vše je dáno stavem vozidla,tzn.že ten motor může být v prdeli.Zhruba před 4 lety jsem byl u Landera podívat se na jednu černou,co prodával,byla to revize 2 115kw,svezl jsem se v ní a můžu říct ,že jela líp,než ta moje červená,nebo na stříbrná.Ale zase je to o subjektivním pocitu.
Kensei
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kensei »

a ještě by mě zajímalo,jak je to s těmi ekopoplatky.Vím že je to podle toho jaké euro motor splnuje.Jak je to u mr2?popřípadě jestli je v tomto nějaký rozdíl mezi 115kw a 129kw.
ToyoCarE

Příspěvek od ToyoCarE »

uz len jednu poznamku,, ja ten motor davam do Cariny E,, predtym tam bol 93kW,, na ktorom som sice nejazdil, lebo to auto od kupy este neslo,, ale chcem mat plnohodnotne GTi v roku aky bola vyrobena moja Carina,, je to r.1996 a vtom case sa tam daval motor 129kW,, preto tam davam ten.
M.a.R.i
Řidič

Příspěvek od M.a.R.i »

tak o je jiá,to už je rozdíl postatnej :).

Jinak s tím eko, já v techničáku nemám nic, zkusím zavolat dekře, jestli mi tam nějakou normu dopíšou, uvidím a dám vědět. Ale stejně jsem chtěl při prodeji auto přepsat na invalidu z rodiny a pak ho hned přepsat na nového majitele, za invalidu hradí eko poplatek stát
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Na úpravy po výkonové stránce je daleko vhodnější 115kw. A rozdíl i papírový mezi 115 a 129 je tuším 0.3s 0-100.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
ToyoCarE

Příspěvek od ToyoCarE »

zalezi ci chce niekto robit upravy alebo nie,, do toho auta som natrepal uz tolko penazi, ze musi aj bez uprav sa postavit na predne kolesa a z vyfuku vyprdiet hymnu. Samozrejme ze nieco upravene bude,, minimalne by som chcel mat ladene zvody, mam kupeny sport. kat od Magnaflow, a na konci budu duplex konce z Lexusu IS 250. AJ tie uz su doma.
marcelus
Věčnej rejpal

Příspěvek od marcelus »

mno já si myslim, že z 115kw dostaneš něco přes 240km/h a ze 129kw se dá těch 250km/h dá dostat, ale to je jen můj názor-nepíšu to proto, žebych se zase chtěl s někým hádat-každopádně to je uplně jedno, jelikož k tomu mr nikdy nebyla určená a každej normální přízná, že svízt se 230km/h v novým bavoráku, nebo něčem podobným je trochu příjemnější zážitek než se svízt 230km/h v mr2.
to ToyoCarE-při normálním provozu mezi 115 a 129KW rozdíl není, protože ten výkonovej rozdíl 14kw tam sice je, ale ve vyšších otáčkách, než u 115kw, to znemená, že aby si ten výkon z toho dostal, tak to taky musíš víc točit. Jedinný co se mi zdá jako rozdíl, že 129kw jde ochotněji z nízkejch otáček-ale to je opět jen můj pocit, mohlo to bejt daný tím, že ten motor co jsem měl u u 115kw nebyl v dobrým stavu.
ToyoCarE

Příspěvek od ToyoCarE »

mna maximalka nezaujima,, som vrchar,, vysantit sa viem len pri rally jazde po nejakom horskom prechode,, maximalka je pre tych co si potrebuju nieco dokazovat,, a dostat sus defekt v 250 to by nerozchodil ani Coperfield.
Yokohama
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yokohama »

já sem jel 240 max, kopec v dohledu nebyl a jelikož to trvalo až až, tak se mi nechtělo čekat 5 minut jestli se to ještě hne trochu dál :lol:
myslím si že tachometrovejch 240 je 220 v reálu tak jak je to psaný v techničáku v údajích z automobilky, ještě sem nezažil že by auto nepřeměřovalo :wink: taky mě to nutí k otázce proč mám v techničáku 220 když by to v reálu jelo 250 i třeba výš ? :twisted: :lol:
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

auto jede vic nez je v technicaku , ale kdyz vyjede z vyroby , nesmi jet min :D
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
marcelus
Věčnej rejpal

Příspěvek od marcelus »

tak koukám že teď už je na aukru za 125.000,- to už je pjekná cena
http://www.otomoto.cz/index.php?sect=show&id=C12495337
Odpovědět