Celica T23?

vše ohledně modelové řady Celica
Odpovědět
cera
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cera »

Ford Focus v Čechach ma jiny osud než Toyota Corolla. Je to auto co radi kupujou firmy, pracant, ktery myčku vidi jenom zdalky, když do něj x-tej zaměstnanec leje naftu aby se hnal jako o život pro dalši kšeft... Corolla je vetšinou kupovana jako rodinne auto.

Jinak psal jsem to srovnani kvuli jine věci
Focus TDCI je vyhledavan kvuli nizke spotřebě a ceně nahradnich dilu
Jenom malo kdo vi, že ten v jinych ohledech skvělej motor ma jeden maly problem:
Koroduje mu a řezne palivove potrubi...no a co, je to otazka 3 tis kč, jenom že vyměnit potrubi běz zněčištěni a tim i znehodnoceni vstřiku nejde (nevim proč, asi to soudruzi z Fordu nedomysleli)...tak že ta cena se dostava ihned na 33000, nebo pri repasu na 27 (dva krat jsme skoušeli mněnit jenom to potrubi, a v obojich připadech vyměna dopadla špatně).
Problem většinu nastava mezi 160-260tis. odhadnout to moc nejde, jenom když ti začne prosakovat nafta, takže s tim všichni normalně jezdi dokud jim to v servisu neoznami, a kolik ta vyměna bude stat, tak toho auta chtěji ihned zbavit, cena focusu z roku 2004, totiž se pohybuje kolem 80tis. Jinak je to spolehlive auto...dej 30t. a jezdi dal...
Prostě každy něco ma... :wink:
7g, ZZ231
černa
votecc
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od votecc »

To jestli je Ford Focus spolehlive auto je hodne diskutabilni ;-) A co se Corollky tyce tak prave zamerne jsem uvedl typ ktery moc rodinny neni, to uz je ten Focus rodinejsi auto. Ale je mi jasny, ze lidi sahnou radeji po Fokusu protoze je atraktivnejsi, prostornejsi ale rozhodne ne kvalitnejsi .
-----------------
Celica T23 2000 - Sold
MR2 MKII 91 rev1 - Sold
MR2 MKII 95 rev3 - Sold
Honda CRX - Sold
Mazda MX3 V6 - Sold
BMW 320i e36 vanos coupe - Sold
BMW 520i e39 2002 - Sold
BMW 330i e46 - in use
Mitsu 3000GT - in use
cera
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cera »

votecc píše:To jestli je Ford Focus spolehlive auto je hodne diskutabilni ;-) A co se Corollky tyce tak prave zamerne jsem uvedl typ ktery moc rodinny neni, to uz je ten Focus rodinejsi auto. Ale je mi jasny, ze lidi sahnou radeji po Fokusu protoze je atraktivnejsi, prostornejsi ale rozhodne ne kvalitnejsi .
A ma najeto dva krat tolik a stočeno...Focus je rodinne auto, ale take služebni, jestli to kupuješ na bazaru tak to riziko koupit vrak je větši než u Corolly.
7g, ZZ231
černa
votecc
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od votecc »

cera píše:
votecc píše:To jestli je Ford Focus spolehlive auto je hodne diskutabilni ;-) A co se Corollky tyce tak prave zamerne jsem uvedl typ ktery moc rodinny neni, to uz je ten Focus rodinejsi auto. Ale je mi jasny, ze lidi sahnou radeji po Fokusu protoze je atraktivnejsi, prostornejsi ale rozhodne ne kvalitnejsi .
A ma najeto dva krat tolik a stočeno...Focus je rodinne auto, ale take služebni, jestli to kupuješ na bazaru tak to riziko koupit vrak je větši než u Corolly.
To je jasny kdo by se taky zbavoval dobre fungujici Corolly, proto taky neni tak moc videt po bazarech.
-----------------
Celica T23 2000 - Sold
MR2 MKII 91 rev1 - Sold
MR2 MKII 95 rev3 - Sold
Honda CRX - Sold
Mazda MX3 V6 - Sold
BMW 520i e39 2002 - Sold
BMW 330i e46 - in use
Mitsu 3000GT - in use
Kenny
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kenny »

:lol: :lol: :lol: pokus je nej. kdyz uz chce nekdo co nejlevnejsi auto na udrzbu a je mu jedno jak vypada vzdycky reknu at si veme koktavku tdi a pokud chce jedno z poslednich lidovych vozitek tak nesmrtelna felda v 1.3benzin vydrzi jede do posledniho dechu :wink:
TeLe 1000R - rpm11200 :)

nejedno 3S-GE 4g vcetne cabria vlastne toho co z nej zbylo :)
1UZ-FE
H.-C32
votecc
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od votecc »

TomasGT20 píše:
votecc píše:A to, ze japonci delaji nejspolehlivejsi auta na svete mi proste nikdo nevymluvi :-)
Jenom bych te opravil na delali. Ta doba je uz davno pryc, ty dnesni toyoty uz tak dobre nejsou bohuzel doba je zla a automobilky chteji proste aby lidi casteji auta menili, driv to byly drzaky ktere vydrzeli 15 let a nic. Dnesni auta ani nechci videt jak budou za 15 let jezdit, spis bych rekl ze nebudou.
Ano, ale oproti dnesni konkurenci stale delaji Hlavni problem bych videl v tom, ze nejen Toyoty se jiz montuji mimo Japonsko, druha vec je ta, ze nikdo nechce aby jsi v dnesni dobe mel jedno auto dvacet let . Je doba spotreby, v Toyote mi jeden technik kdysi rikal, ze udajne Celiky T23 jsou konstruovany na 300000 KM vic se s nima nepocita tak nevim co je na tom pravdy ale rekl bych, ze zrovna T23 tu za dvacet let jeste budou jezdit ....
-----------------
Celica T23 2000 - Sold
MR2 MKII 91 rev1 - Sold
MR2 MKII 95 rev3 - Sold
Honda CRX - Sold
Mazda MX3 V6 - Sold
BMW 520i e39 2002 - Sold
BMW 330i e46 - in use
Mitsu 3000GT - in use
votecc
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od votecc »

Kenny píše::lol: :lol: :lol: pokus je nej. kdyz uz chce nekdo co nejlevnejsi auto na udrzbu a je mu jedno jak vypada vzdycky reknu at si veme koktavku tdi a pokud chce jedno z poslednich lidovych vozitek tak nesmrtelna felda v 1.3benzin vydrzi jede do posledniho dechu :wink:
Koktavku snad jedine za trest :-) Jinak souhlasim :-)
-----------------
Celica T23 2000 - Sold
MR2 MKII 91 rev1 - Sold
MR2 MKII 95 rev3 - Sold
Honda CRX - Sold
Mazda MX3 V6 - Sold
BMW 520i e39 2002 - Sold
BMW 330i e46 - in use
Mitsu 3000GT - in use
TomasGT20
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasGT20 »

votecc píše:
TomasGT20 píše:
votecc píše:A to, ze japonci delaji nejspolehlivejsi auta na svete mi proste nikdo nevymluvi :-)
Jenom bych te opravil na delali. Ta doba je uz davno pryc, ty dnesni toyoty uz tak dobre nejsou bohuzel doba je zla a automobilky chteji proste aby lidi casteji auta menili, driv to byly drzaky ktere vydrzeli 15 let a nic. Dnesni auta ani nechci videt jak budou za 15 let jezdit, spis bych rekl ze nebudou.
Ano, ale oproti dnesni konkurenci stale delaji Hlavni problem bych videl v tom, ze nejen Toyoty se jiz montuji mimo Japonsko, druha vec je ta, ze nikdo nechce aby jsi v dnesni dobe mel jedno auto dvacet let . Je doba spotreby, v Toyote mi jeden technik kdysi rikal, ze udajne Celiky T23 jsou konstruovany na 300000 KM vic se s nima nepocita tak nevim co je na tom pravdy ale rekl bych, ze zrovna T23 tu za dvacet let jeste budou jezdit ....
Souhlasim s tim japonsek. Otec kdyz si kupoval mitsu tak mu rekli ze ma jeden z poslednich pravych japoncu a ze dalsi kusy se budou montovat jiz jinde :( Taky ho ma uz rok a nema sebemensi problem. Je to divne koupis si japonca a auto mas smontovane v jine zemi :(
Toyota Celica ST202, SS, LSD
Kenny
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kenny »

votecc píše:
Kenny píše::lol: :lol: :lol: pokus je nej. kdyz uz chce nekdo co nejlevnejsi auto na udrzbu a je mu jedno jak vypada vzdycky reknu at si veme koktavku tdi a pokud chce jedno z poslednich lidovych vozitek tak nesmrtelna felda v 1.3benzin vydrzi jede do posledniho dechu :wink:
Koktavku snad jedine za trest :-) Jinak souhlasim :-)
Ja cely koncern moc nemusim ale jedna vec je ze jednicky oct.vydrzi kde co. No jinak kazdy bude prosazovat kde co ja hlavne jap.
TeLe 1000R - rpm11200 :)

nejedno 3S-GE 4g vcetne cabria vlastne toho co z nej zbylo :)
1UZ-FE
H.-C32
Vladas
Navigátor

Příspěvek od Vladas »

Eště k tý životnosti T23 (rv2001), mám ji 2 a půl roku, neříkam že jezdim furt podlahu, ale zase ji "přehnaně nešetřim" foost to potrvrdí :D Samozřejmě nedávat tomu za studena a tak. kupoval jsem ji když měla cca 110 000km a v současný době má 199 000km a ten motor jezdí jako fík, bez jakýhokoliv zásahu a mezi výměnou oleje si vezme +- 1-1,5L. Tak nevim, ale asi šťastnej kus :D Jinak bude na prodej. Bližší info soukromou zprávou nebo tel.
Hanisek
Řidič

Příspěvek od Hanisek »

Ja jsem na tom uplne stejne 187 000 najeto a bez problemu.
Toyota Celica 1,8VVT-i
7.gen
Vladas
Navigátor

Příspěvek od Vladas »

Hanisek píše:Ja jsem na tom uplne stejne 187 000 najeto a bez problemu.
Asi s tim umíme jezdit :D
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

pokud mate v autech 1gen motoru 1zzfe tak se nemusíte ničeho bat,mela litinove vložky takže ten motor muže udělat i 500000km
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
cera
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cera »

libor12 píše:pokud mate v autech 1gen motoru 1zzfe tak se nemusíte ničeho bat,mela litinove vložky takže ten motor muže udělat i 500000km
Je to zajimava informace, neviš ot kdy do kdy se ti motory dělali, a jestli se to da poznat s označeni motoru nebo VIN? :roll:
7g, ZZ231
černa
Vladas
Navigátor

Příspěvek od Vladas »

libor12 píše:pokud mate v autech 1gen motoru 1zzfe tak se nemusíte ničeho bat,mela litinove vložky takže ten motor muže udělat i 500000km
Fakt? to čumim :D :roll:
Odpovědět

Zpět na „Celica“