e10 swap 1,3 to 1.6

vše ohledně modelové řady Corolla
martin.matess
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

e10 swap 1,3 to 1.6

Příspěvek od martin.matess »

hoši zlatí, mám takový dotaz, chtěl bych lupnout do rollky e10 4afe, prá je tam jinak uložení motoru oproti 1.3, co je na tom pravdy?? našel by se dobrák co by mi to vyfotil pěkně z vrchu a zevšech stran a silentbloky jak tam ten motor sedí?? ta 1.6?? a pak změřili by jste mi jak daleko od motorové stěny jsou boční silentbloky?? díky, další věc jsou těhlice u 1.3 a 1.6 rozdílné?? díky 8)
http://www.martinmatess.estranky.cz/
Celica T20 3sge SSII blue
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 318 Is e36 97' M-packet
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

I kdyby ty silentbloky byly jinde, tak díry tam jsou určitě pro všechny verze.
Jediné, co bude problém, je nelegálnost tohoto kroku.
Těhlice jsou 100pro stejné, podvozek se liší jen tuším u 1.8 použitím jiných tyček stabilizátorů.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
martin.matess
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Jimmi píše:I kdyby ty silentbloky byly jinde, tak díry tam jsou určitě pro všechny verze.
Jediné, co bude problém, je nelegálnost tohoto kroku.
Těhlice jsou 100pro stejné, podvozek se liší jen tuším u 1.8 použitím jiných tyček stabilizátorů.
tak jasně že to není košér, to chápu, ale komu tím uškodím?? max pojišťovně na povinném...

a myslíš tedy že zástavba toho motoru tam nebude problém?
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Jeden silentblok - u spolujezdce - má jednu díru jinde, jinak není problém. Díra tam není, natož závit (bohužel), je tam ale záslepka, ta na nosníku směrem dopředu. Mitman tu myslím dával fotku ve svým vlákně, ale je to jedno, jde to jasně vidět, když se tam podíváš, natož když máš v ruce ten silentblok z 1.6 a 1.4. Fotky mám možná něco v galerii, v komplu určitě, ale momentálně nemám moc času to hledat.

Jinej rozdíl krom elektriky, převodovky a výfuku snad není, nic mě nenapadá. Dokonce poloosy jsou stejný.

Pokud má auto posilovač řízení, tak akorát musíš sehnat ještě vedení a čerpadlo z 1.6, protože na 1.4 je to jinak.
Holomek!
martin.matess
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Rampa89 píše:Jeden silentblok - u spolujezdce - má jednu díru jinde, jinak není problém. Díra tam není, natož závit (bohužel), je tam ale záslepka, ta na nosníku směrem dopředu. Mitman tu myslím dával fotku ve svým vlákně, ale je to jedno, jde to jasně vidět, když se tam podíváš, natož když máš v ruce ten silentblok z 1.6 a 1.4. Fotky mám možná něco v galerii, v komplu určitě, ale momentálně nemám moc času to hledat.

Jinej rozdíl krom elektriky, převodovky a výfuku snad není, nic mě nenapadá. Dokonce poloosy jsou stejný.

Pokud má auto posilovač řízení, tak akorát musíš sehnat ještě vedení a čerpadlo z 1.6, protože na 1.4 je to jinak.
tudíš když se do toho pustím tak za víkend není co řešt.. vleze se to tam normálně když upravím uchycení u spolujezdce?? poloosy myslíš že budou tedy také ok?? hmm zní to čím dál tím lákavěji :)
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

No nevím který 4A-FE tam chceš dávat, nevím jestli se mezi sebou nějak liší uchycením, ale co jsem rozdělával přímo 1.6 corollu, tak jedinej rozdíl je tam fakt v jediným šroubu toho silentbloku, co se toho týče.

A k té elektrice, můžeš narazit na problém, že corolly od 95 mají jinou palubní elektriku, než >95.

Legislativně to není košer no, a přitom je ve VINu rozdíl jenom v jednom písmenku....
Holomek!
martin.matess
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Rampa89 píše:No nevím který 4A-FE tam chceš dávat, nevím jestli se mezi sebou nějak liší uchycením, ale co jsem rozdělával přímo 1.6 corollu, tak jedinej rozdíl je tam fakt v jediným šroubu toho silentbloku, co se toho týče.

A k té elektrice, můžeš narazit na problém, že corolly od 95 mají jinou palubní elektriku, než >95.

Legislativně to není košer no, a přitom je ve VINu rozdíl jenom v jednom písmenku....
jenže mě vin nezajímá.. a nikdo to nepozná.. když na motor dám cedulku 4efe tak sem bez obav, protože motory jsou velké skoro stejně a opticky sou si hrozně moc podobné a ty tři deci navíc... to si nemyslím že je nějaká hrůza.. no já ten motor budu dávat z celicy právě.. ty kdyžtak nemáš silentbloky na motor z tej corolly?? kdyby to nechtělo pasovat?? :)
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Šak každýho věc. Kdyby v toyotě neseděli lemplové, tak by ta přestavba nemusela být ani ilegální, protože sem dovážený corolly se v podvozku, natož v brzdách neliší, jak tomu bývá u jiných aut, takže je to jenom legislativní šikana...

No jeden bych někde vyštrachal, ale bohužel patří mezi věci, který si schraňuju pro strýčka příhodu :wink:, až se jednou rozšoupnu do nějakýho GE.

A to ten z 5g? Ten ale není uplně to samý co v corolle ne? Jestli se nepletu, corollácký byly aji silnější 77 ku 84 kW nebo jak to bylo.
Holomek!
martin.matess
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Rampa89 píše:Šak každýho věc. Kdyby v toyotě neseděli lemplové, tak by ta přestavba nemusela být ani ilegální, protože sem dovážený corolly se v podvozku, natož v brzdách neliší, jak tomu bývá u jiných aut, takže je to jenom legislativní šikana...

No jeden bych někde vyštrachal, ale bohužel patří mezi věci, který si schraňuju pro strýčka příhodu :wink:, až se jednou rozšoupnu do nějakýho GE.

A to ten z 5g? Ten ale není uplně to samý co v corolle ne? Jestli se nepletu, corollácký byly aji silnější 77 ku 84 kW nebo jak to bylo.
jo to máš pravdu v rollce jsou více kw, jenže to je svody, elektronikou a nějakým nastrojeném motoru.. to přesně nevím.. je jakoby zmodernizovaný ale jinak stejný,, a já řj i motor vezmu z 5.g celicy a ano máš pravdu je to legislativní šikana ale jak to mlže kdo poznat?? jedině v toy jinak ne když ještě klepnu E místo A a prohodím nálepky na deklu rozvodů... a já prostě si nepřijdu že budu dělat něco šílenýho.. jezdí šílenější věci s motory z uplně jiných aut a nebojej se :) a ano brzdy jsou u 1.6 a 1.3 stejný takže jsem v klidu a ono celica má dokonce v předu u sti verze brzdy s menšími kotouči :) takže že by to nezastavilo strach nemám a nedělám to kuli nějakýmu ladění nebo tak ale spíš proto že se mi nechce prasně a draze kupovat 4efe když mám doma suprový 4afe.. jiný důvod to nemá.. auto to bude na nákupy a " levnou" jízdu oproti GT ssII a GT4 :) tak asi tak :)
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Jj. Šak já to nehrotím :D

Tak snad by neměl být nějakej jinej rozdíl v těch motorech, aby ti to pak nedělalo problémy v corolle s tou elektrikou třeba...

A jinak jestli se můžu zeptat, za kolik si to schrastil tu corollu? Páč tady jak se něco objeví za dobrou cenu, tak se o to afričani málem poperou.
Holomek!
martin.matess
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

koupil jsem ji se zadřeným motorem a 1000 jiných vad ale kastle jě pěkná jinak máš SZ :)
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Nevím proč, ale nejdou mi odesílat SZ, háže to nějakej problém:

Obrázek

Jinak jo, na 1.4 je číslo motoru pod rozdělovačem, ale na 1.6 to teď z hlavy nevím... najdeš to na DIY.

A je to 3dv nebo 5dv? Až to půjde, tak odepíšu aji na sz :wink: :D
Holomek!
martin.matess
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Rampa89 píše:Nevím proč, ale nejdou mi odesílat SZ, háže to nějakej problém:

Obrázek

Jinak jo, na 1.4 je číslo motoru pod rozdělovačem, ale na 1.6 to teď z hlavy nevím... najdeš to na DIY.

A je to 3dv nebo 5dv? Až to půjde, tak odepíšu aji na sz :wink: :D
sz mi taky nechoděj... zkoušel jsem a prd prd

jinak jsem shledal problémy s elektrikou a opravdu hmatatelné rozdíly oproti uložení na celice.. moéhl by mi někdo nafotit to uložení na 1.6 corolle?? navíc taky motor s převodovkou 4efe má 79cm od držáku k držáku

a 4afe z celicy někde 82-83 cm...

nevíte náhodou někdo jestli převodovka z 1.3 pasuje na 1.6 motor??

a rampa ty bys opravdu nebyl ochotný ulevit si od toho nějakého držáku motoru?? :)
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
martin.matess
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

další dotaz.. neví nebo netuší ěnkdo jeslti převodovka z 1.3 pasuje přírubou na blok 1.6?? díky
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
MiTMaN
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MiTMaN »

Nejsem si 100% jistej.. ale myslim ze 4E prevodovku na 4A nedas.. porid nejakou treba z AE92 nebo tak.. do corolly to pasne uplne v pohode ;o)
-----------CAR HISTORY--------------
Toyota Corolla E10 4EFE(sold)->Toyota Ceres 4AGE 20V(rip)->Toyota Corolla E10 4AGE 20V (sold)->BMW E39 530D
Odpovědět

Zpět na „Corolla“