T25 r.v. 2007 - Druhý rýchlostný stupeň
-
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
T25 r.v. 2007 - Druhý rýchlostný stupeň
Neviem, ci som len lenivy stlacat spojku az po podlahu, alebo je to zlou obuvou, ale obcas sa mi "podari" zaradit dvojku tak, ze mi ju skratka "vyhodi" do neutralu. Moze byt posunuta kulisa alebo nieco podobne ? Pripominam, ze nie som novacik a mam najazdenych niekolko 100 tis. km.
Ma niekto podobnu skusenost a co sa s tym da (okrem transplantacie nohy) robit ?
Ma niekto podobnu skusenost a co sa s tym da (okrem transplantacie nohy) robit ?
http://www.toyodiy.com/parts/p_E_200703 ... _3305.html
Zuby venca a hnaného kola ,ktoré do seba pri zaradení zapadajú nie sú voči sebe kolmé, ale pod uhlom. Pri záťaži sa neudržia idú od seba.Na venci je mechanizmus radenia. Pomôže len výmena .Položka 33331, 33332.
Zuby venca a hnaného kola ,ktoré do seba pri zaradení zapadajú nie sú voči sebe kolmé, ale pod uhlom. Pri záťaži sa neudržia idú od seba.Na venci je mechanizmus radenia. Pomôže len výmena .Položka 33331, 33332.
Toyota Avensis Combi T25,2.0D4-d, 85kw
http://www.toyodiy.com/parts/p_E_200410 ... _3307.html
tady na obrázku je díl 33275 Kulička, za ní je pružina a za pružinou by měl být šroub, kterým se šteluje síla držení kuličky a tím držení polohy zařazené rychlosti.
Tam bych hledal problém. Třeba v prasklé pružině.
tady na obrázku je díl 33275 Kulička, za ní je pružina a za pružinou by měl být šroub, kterým se šteluje síla držení kuličky a tím držení polohy zařazené rychlosti.
Tam bych hledal problém. Třeba v prasklé pružině.

Avensis T-25 1.8VVTi 95kW
Áno, prehliadol som to kolo pre revers, ale určite je to opotrebovanim zubov na venci a protikole 2st, tam sa prenáša sila, ktorá odtlačí kola od seba a tým vyhodí aj radiací mechanizmus. Mechanik by to pochopil. Obrázok je teória. jJa som opravoval a videl skutočnú príčinu tejto závady v prevodovke. Stejne tu radiť asi nemá význam, lebo sám si to opravovať asi nebude!
Toyota Avensis Combi T25,2.0D4-d, 85kw