CVerso D4D kontrolka motora+VSC/TRC off
CVerso D4D kontrolka motora+VSC/TRC off
Ahojte všetci!
Stalo sa mi asi 2 mes. po záruke, že sa rozsvietila kontrolka motora + VSC+TRC Off. Motor prešiel do núdzového režimu. V Toyote zistili chybový kod P2002 ale že to môže byť viacej vecí, musia vraj pátrať na aute dlhšie. Auto má 106 000km a už bol vymenený katalyzator+nejaká trubka, vtedy ešte v záruke.
Nemali ste niekto rovnaký problém s týmto kódom pri tomto motore?
Dik.
Stalo sa mi asi 2 mes. po záruke, že sa rozsvietila kontrolka motora + VSC+TRC Off. Motor prešiel do núdzového režimu. V Toyote zistili chybový kod P2002 ale že to môže byť viacej vecí, musia vraj pátrať na aute dlhšie. Auto má 106 000km a už bol vymenený katalyzator+nejaká trubka, vtedy ešte v záruke.
Nemali ste niekto rovnaký problém s týmto kódom pri tomto motore?
Dik.
CVerso 2.2D-4D 07 100kw DPF
to znamena nejaku chybu.. par krat sa mi to stalo (raz start s odpojenym konektorom od vahy vzduchu (myslim:) a druhy krat ked bol zle nakalibrovany G-senzor pretazenia (sucast ESP))
stale pomohol len reset (resp. sw nakonfigurovanie toho senzora)
kazdopadne nikdy nesiel motor do nudzoveho rezimu.. to sa stava ked odchadza turbo, alebo.. ?
stale pomohol len reset (resp. sw nakonfigurovanie toho senzora)
kazdopadne nikdy nesiel motor do nudzoveho rezimu.. to sa stava ked odchadza turbo, alebo.. ?
Corolla Verso D-CAT 130kw
Myslis tym, ze sa ti rozsvietila kontrolka motora+VSC+TRC OFF ? Mne ten rezim uz naskocil aj pred tym, este v zaruke pred tou vymenou katalyzatora.
Teraz sa to stane po zhasnuti teploty motora(zohriati).
V Avensis fore som cital aj trik s dobitim baterie, ale sa mi zda ze to nebude moj pripad. Aj ked by mi tym spadol kamen zo srdca
.
Ale dik za akukolvek odpoved.
Teraz sa to stane po zhasnuti teploty motora(zohriati).
V Avensis fore som cital aj trik s dobitim baterie, ale sa mi zda ze to nebude moj pripad. Aj ked by mi tym spadol kamen zo srdca
Ale dik za akukolvek odpoved.
myslim tym, ze pri kazdej chybe, ktora sa vyskytne sa rozsvieti TRC OFF + VSC. Potom s kombinaciou bud kontroky motora alebo ABS (ine som nevidel).
a znamena to chybu a viac zistis iba na diagnostike.. ak je prilis vseobecna tak potom treba sikovneho mechanika aby na to prisiel..
ale myslim ze je dobry znak ze sa to prejavuje iba po zohriati, to by malo byt skor nejake cidlo ako nejaka funkcna vec..
viac ti asi neporadim
GL
a znamena to chybu a viac zistis iba na diagnostike.. ak je prilis vseobecna tak potom treba sikovneho mechanika aby na to prisiel..
ale myslim ze je dobry znak ze sa to prejavuje iba po zohriati, to by malo byt skor nejake cidlo ako nejaka funkcna vec..
viac ti asi neporadim
Corolla Verso D-CAT 130kw
To je super, ze to vidis tak optimisticky, ale nie je to tym ze ECU nahodi nudzovy rezim az ked sa motor zohreje? Neviem to, len hadam.
Zatial zistili len kod P2002 na OBD, myslim ze to bolo Delphi zariadenie. Vraj zalezi aj na vyrobcovi diagnostickeho naradia. Pojdem este v utorok na dalsi vyskum. Co ma prekvapuje lebo na nete najdes k tomuto kodu presnu zavadu a v Toyote musia skumat dalej.
Zatial diky a vysledok napisem potom.
Zatial zistili len kod P2002 na OBD, myslim ze to bolo Delphi zariadenie. Vraj zalezi aj na vyrobcovi diagnostickeho naradia. Pojdem este v utorok na dalsi vyskum. Co ma prekvapuje lebo na nete najdes k tomuto kodu presnu zavadu a v Toyote musia skumat dalej.
Zatial diky a vysledok napisem potom.
Podla AWF Toyota BA to bol zaneseny EGR ventil (recyklacia vyfukovych plynov). Sranda je ze ja som ho uz dvakrat vycistil. Zaneseny bol vsak aj katalyzator a preto sa mi stale rozsvietila kontrolka motora+ostatne(VSC,TRC). Oni EGR oskrabali a potom vypalili katalyzator "po italsku" jazdou na 3500 RPM. Zatial to vyzera byt v poriadku, ale sa mi to zda "netoyotacke " mat suciastku ktora je nefunkcna po 100000km a potom uz stale castejsie. Samozrejme stalo to 70 EUR.
Ak to pomoze dalsim tak mi to nebude luto.
Ak mate chut diskutovat viac, napiste.
Tak jestli jezdí převážně po městě, tak to stejně neovlivní, oni tyhle auta na ty couračky městem doplácejí, pak to chce vzít na dálnici a dát tomu trošku céres 
Corolla E10 1.3 16V 3D 97
4E-FE 55Kw
Ronal 6Jx16 ET38
195/45 R16
Trocha úprav ještě nikomu neublížila
http://database.mangacars.fr/data/media ... llae10.PNG
4E-FE 55Kw
Ronal 6Jx16 ET38
195/45 R16
Trocha úprav ještě nikomu neublížila
http://database.mangacars.fr/data/media ... llae10.PNG
Tak ja s tym nejazdim dochodcovsky, aj ked ani nepretekam ale poslednu dobu sme jazdili viac po meste. Ten motor je prilis velky na taketo skoky po meste. Predtym sme jazdili vacsinou po dialnici asi 1200km naraz cez DE, takze 130km/h a viac
, to je jeho parketa.
Stale mi nejde do hlavy ten poddimenzovany EGR. Ked vedia ze sa skor ci neskor upcha(asi skor) tak preco nenechali "zadne dvierka" v podobe moznosti odpojenia od ECU? Alebo zaslepenia bez nasledkov? Ak niekto vie o co je to ekologickejsie s EGR ako bez neho, nech napise. Rad sa poucim .
Stale mi nejde do hlavy ten poddimenzovany EGR. Ked vedia ze sa skor ci neskor upcha(asi skor) tak preco nenechali "zadne dvierka" v podobe moznosti odpojenia od ECU? Alebo zaslepenia bez nasledkov? Ak niekto vie o co je to ekologickejsie s EGR ako bez neho, nech napise. Rad sa poucim .
- Martin_HnN
- Manager Týmu
předpokládám, že aditivum by mohlo pomoci ...
jestli se vám to ale nějak moc zasírá, tak nemáte pocit, že byste tankovali nějakou špatnou naftu?
D-CAT nemám, ale vyhánět pavouky je potřeba u každýho auta ...
Mně stoupla dle PP spotřeba o cca. 3/4 l a to při tankování na stejný pumpě, stejné trasy ... ale slezlo to zpět po aplikaci zimního VIFu ... nicméně se mi tak stalo potom, co jsem si vyzvedl auto ze servisu ... takže jsem z toho měl trochu guláš v hlavě co tam s tím všechno dělali ...
jestli se vám to ale nějak moc zasírá, tak nemáte pocit, že byste tankovali nějakou špatnou naftu?
D-CAT nemám, ale vyhánět pavouky je potřeba u každýho auta ...
Mně stoupla dle PP spotřeba o cca. 3/4 l a to při tankování na stejný pumpě, stejné trasy ... ale slezlo to zpět po aplikaci zimního VIFu ... nicméně se mi tak stalo potom, co jsem si vyzvedl auto ze servisu ... takže jsem z toho měl trochu guláš v hlavě co tam s tím všechno dělali ...
Corolla Verso 2007 / 2,2 D-4D 100 kW
tankujem takmer vyhradne na shell (obycajnu naftu) co ale samozrejme dnes uz nie je ziadna zaruka. Tym len chcem povedat, ze ziadne JZD.
Zimny vif mam uz objednany, len cakam kedy dojde. Rozmyslam ze najskor este aplikujem cistic na trysky od toyoty.
Inak po resete (odpojeni baterie) mi to vcera zasa hodilo do nudzoveho rezimu ale vykon sa neznizil, auto slo normalne, len vianocny stromcek na palubovke. Po dalsom resete som potom siel asi 10km na dvojke a bez problemu.
Vecer som vsak dal baterku na nabijacku (niekomu to vraj robilo kvoli nizkemu napatiu na baterii), a do rana to nebolo este nabite (je to moto nabijacka, takze nabija to pomalsie, ale musela byt ta bateria dost vybita, ked to za 12 hodin nenabilo)
Dnes cesta do prace, cca 10km a bez problemu. (isiel som normalne)
Takze maly plamienok nadeje, ze to bolo tou bateriou. Navyse som precistil konektor od egr a prestriekal konzervacnym sprejom, tak uvidime. snad to bola iba nejaka anomalia.
http://www.remy.sk
Zimny vif mam uz objednany, len cakam kedy dojde. Rozmyslam ze najskor este aplikujem cistic na trysky od toyoty.
Inak po resete (odpojeni baterie) mi to vcera zasa hodilo do nudzoveho rezimu ale vykon sa neznizil, auto slo normalne, len vianocny stromcek na palubovke. Po dalsom resete som potom siel asi 10km na dvojke a bez problemu.
Vecer som vsak dal baterku na nabijacku (niekomu to vraj robilo kvoli nizkemu napatiu na baterii), a do rana to nebolo este nabite (je to moto nabijacka, takze nabija to pomalsie, ale musela byt ta bateria dost vybita, ked to za 12 hodin nenabilo)
Dnes cesta do prace, cca 10km a bez problemu. (isiel som normalne)
Takze maly plamienok nadeje, ze to bolo tou bateriou. Navyse som precistil konektor od egr a prestriekal konzervacnym sprejom, tak uvidime. snad to bola iba nejaka anomalia.
http://www.remy.sk
Naposledy upravil(a) matus69 dne pát 22.03.2013, 08:32, celkem upraveno 1 x.
- radys03
- Věčnej rejpal
na corolle E11 kvuli spatne baterii obcas zustavala po nastartovani svitit kontrolka airbagu... Po vymene baterie bez problému(uz byla tak v pr... ze to moc nechtelo chytat ani po nabiti)
Držim palce
Držim palce
aktuálně
Auris E18 TS - 1.6 valvematic
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
Auris E18 TS - 1.6 valvematic
Corolla E11 4E-FE LPG
Peugeot 307 SW 1.6 LPG
Renault Trafic 1.9dci
EX - corsa B 1.2 33kW
EX - Avensis 2.0 VVT-i
EX - corolla E10 4A-FE
Ex - favorit 135L LPG
- Ahold
- Věčnej rejpal
Včera se mi na Corolle stalo že mi bliklo jen TRC a VSC a nic jiného. Po vypnutí a znovu nastartování už nic. Jen se mi zdá že auto jede nějak lenivejc.keko píše:myslim tym, ze pri kazdej chybe, ktora sa vyskytne sa rozsvieti TRC OFF + VSC. Potom s kombinaciou bud kontroky motora alebo ABS (ine som nevidel).
Kolik stojí diagnostika v Toyotě? Mám možnost to hodit k místnímu mechanikovy za 600, Nejbližší Toyotu mám 70km daleko, tak co se vyplatí víc?
Jsem Zoofilní plyšomil a nestydím se za to.
Vrrrrrm Toyota Vrrrrrm Corolla Vrrrrrm TS Vrrrrrm
Vrrrrrm Toyota Vrrrrrm Corolla Vrrrrrm TS Vrrrrrm