Detailing.cz

Tlachání o všem - bez zaměření!
m5t
Věčnej rejpal

Detailing.cz

Příspěvek od m5t »

Sokolíci, pokud vážně uvažujete o oslovení svého vozu "leštěnka" tak si pročtěte něco o možné péči svých milášků na Detailing.cz :lol: Věřte,že není jen Sonax a želva. Asi se opakuji,ale osvěty není nikdy dost. Zdůrazňuji,že nikomu nic nevnucuji, je na každém z nás co zvolí nebo na to hodí bobek. Osobně jsem odepsal myčky,které zanechají na laku pořádné šrámy.
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

osobně házim bobek... leštěnka je slovo jako teplouš... nemam je rád... i když celi vypadá "jako leštěnka", nikdy nebyla leštěná mimo po lakování a myčky a kartáče má dost ráda... ráda se podrbe :lol: u omw za 9 let neměla problém... lak i po drbání perfektní. Jo když používáš blbý myčky, tak to jo... lešti si a všichni z toho budem děsně ohromený :lol:
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
meryz.07
Věčnej rejpal

Příspěvek od meryz.07 »

žádné myčky.jen ruční mytí a leštění....a leštěnku ať si má kdo chce... :wink:
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

meryz.07 píše:žádné myčky.jen ruční mytí a leštění....a leštěnku ať si má kdo chce... :wink:
Tak,tak myčky jsou pro barbary :sneaky:
Nejsem fanatik do detailingu, ale pročtením tohoto fora aspoň vím že není jenom Sonax. Stačí pak důkladné provoskování dvakrát ročně a pak už jen wapkou a milášek se jen svítí :wink:
aczasa
Věčnej rejpal

m5t

Příspěvek od aczasa »

Ale no ták.. :-) Tomu asi snad ani sám nevěříš... :-) Leda bys jezdil jen za pěkného počasí, po krásných silnicích, bez dalších aut na nich.. :-))))
Back in Czech.
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Však píšu,že stačí wapkou projet,pořádný vosk má nějakou výdrž.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

:shock: :shock: :lol: :lol:
Back in Czech.
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Takhle to nějak funguje, lze skoro dosáhnout i Sonaxem,ale výdrž je několikanásobná za skoro stejné peníze
http://www.youtube.com/watch?v=KBo5KSn7 ... r_embedded
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

micron píše:osobně házim bobek... leštěnka je slovo jako teplouš... nemam je rád... i když celi vypadá "jako leštěnka", nikdy nebyla leštěná mimo po lakování a myčky a kartáče má dost ráda... ráda se podrbe :lol: u omw za 9 let neměla problém... lak i po drbání perfektní. Jo když používáš blbý myčky, tak to jo... lešti si a všichni z toho budem děsně ohromený :lol:
Ty a kolik těch dílů má ještě původní barvu za těch 9 let? :D Sry, ale nedalo mi to.

Sice je to časově náročný, a v poslední době musím přiznat, že sem to pěkně zanedbával, ale udělat si pěkný odpoledne a umýt auto/motorku ručně s následným navoskováním (i když to někdy fakt nemá dlouhýho trvání ten výsledek) je celkem příjemný. No na chvilku to radost udělá.

Mě se zase celkem osvědčilo, když sem jednou míchal pár vosků dohromady, docházel mi sonax, tak sem do toho nalil turtle wax a ještě trochu hartwaxu od sonaxu a výsledek byl lepší než s obyč sonaxem, hlavně co se té výdrže týče, rozleštění šlo taky líp.
Holomek!
meryz.07
Věčnej rejpal

Příspěvek od meryz.07 »

Já osobně auto meju a vše co k tomu patří 1x za tejden...samozřejmě ne přes zimu...před zimou si auto nechám naleštit a zavoskovat profi...
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

a pak ho celou zimu nemyjes?
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
meryz.07
Věčnej rejpal

Příspěvek od meryz.07 »

Luke_Luke píše:a pak ho celou zimu nemyjes?
Jo,jasně že meju,Luke...ale určitě ne každej tejden...tak to bylo myšlený... :)
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Rampa89 píše:...Sice je to časově náročný, a v poslední době musím přiznat, že sem to pěkně zanedbával, ale udělat si pěkný odpoledne a umýt auto/motorku ručně s následným navoskováním (i když to někdy fakt nemá dlouhýho trvání ten výsledek) je celkem příjemný. No na chvilku to radost udělá.
Mě se zase celkem osvědčilo, když sem jednou míchal pár vosků dohromady, docházel mi sonax, tak sem do toho nalil turtle wax a ještě trochu hartwaxu od sonaxu a výsledek byl lepší než s obyč sonaxem, hlavně co se té výdrže týče, rozleštění šlo taky líp.
Co je u tebe dlouhodobě trvalý výsledek ?, často čtu nářky na trvanlivost při použití Sonax a želva. Proto jsem se ohlédl po něčem jiném a pro začátek jsem si pořídil vosk Poorboys Nattys Paste Wax, jestli to bude mít vlastnosti popisované tady http://www.detailing.cz/viewtopic.php?f=9&t=35 tak mám do jara vystaráno :) možná i do léta. To mě u sonaxu dost sralo ta trvanlivost,patlám se s tím půlden a za měsíc mohu začít znova.
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

rampa89> ale kamaráde ne za 9 let!!!!.... ale původní byla barva z roku 1989-2010 dark blue pearl střecha, sloupky a lz bok (ty sem nechal protože byly bez chyby+ křídýlka co sem si nechal až na dnešní podzim)... takže prrrr...(v roce 2010 bylo už nutný po 20/21 letech dolakovati ten zbytek... i když to nebylo tak zlý, vůbec ne, ale chtěl sem za 3 roky mít už cca komplet a potvrdit, že metalickej lak má výdrž jako hovado a navíc se dá krásně dodělávat bez známky chyby.takže ani na původním laku z r 1989 nebylo známky mytí v myčce... jen už se prostě neblejskal... ale samozřejmě sem to auto nenechával lakovat kvůli lesku, ale kvůli chybám v povrchový vrstvě laku-odloupávání a hlavně kvůli poničení ze strany kretenů co vždycky ujeli... a nabořili čičinku. Teď je původní barva 1989 8G7 jen kufr a křídlo na kufru + samozřejmě interier, motorovej prostor atd... a jinak 90% 8J1 dark blue metalic funglos systemos. ale samozřejmě to nekončí... pak pudou znova blatníky- už vim že nikdy neopravovat ale jen mít prvotřídní materiál z vrakoviště, nebo nový za 3.000,- nemá to smysl... při extremních teplotách to prostě popraská. +... nárazník... a zase do kola/ne to už nechci... prosim už nebourejte do zadní části auta!!!! :cry: prosííím ... pořád je zábava a nikdy asi nebude dokonalá... ale skoro dokonalá bez nálepek za 10 let by už bejt ale mohla aspoň na 14 dnů neeee... no kdo ví... :-) ale žije! srát na to...

aczasa> i love you :-)

m5t> jsem rád, že sem tě nerozčílil svýma hemzama... jako 2000 hemzů to už je ejjjj :lol: už bych si měl pomalu objednat houpací křeslo a sledovat nějakej seriál jako poliklinika nebo jak se to jmenuje... ne ne se ještě nejmenuje poliklinika... tak až nová serie asi :lol:
tady je příklad celicy která byla-je totálně k.o. nevim jak je možný že je v takovým stavu, ale tohle sem na autě fakt neměl... já sem to dal do laku jen jak sem viděl miniaturní problém... tohle je moooooc mega. jako na sloupku sem měl 2 bobtnáčky miniaturní po 9 letech outdoor... tohle ale ty vole... tak tohle je show...
http://otomoto.pl/toyota-celica-do-nauk ... 54020.html
to je strašnej horor...
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

m5t> No nevím, je pravda, že sonax většinou už tak po 2. umytí není poznat, u mě ta dlouhá trvanlivost teda závisí na tom, jak často to myju, ale ta moje směska myslím, že hlavně díky tomu hartwaxu byla poznat ještě po 4. umytí. Na druhou stranu s lepšíma výrobkama sem zatím neměl možnost pracovat, sonax se dobře rozlešťuje a co se týče výsledku, tak se to s těma levnýma voskama nedá moc srovnávat.

Jednu dobu, když sem neměl co dělat sem to umýval co týden/14 dní a pokaždý vosk, u černé to je v podstatě nutnost, protože stačí 1 projížďka a ani nemusí pršet a je to zase špinavý jak...

micron> A počky, ty to máš od novoty? Původní majitel to taky nechal projíždět myčkou? Jako co je mi do toho, ať si každej myje svoje auto jak chce, ale sám do těhle brusíren nejezdím :D
A buď rád, že ti tak drží, protože toyota podle mě dodneška neumí vysloveně kvalitní laky, metalízy jsou na tom ještě celkem dobře, ale pastelový barvy, to je katastrofa, ty zvětrávají neuvěřitelnou rychlostí.
Holomek!
Odpovědět

Zpět na „Pavlačová plenárka“