problém s brzdy
- ladnarek
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
problém s brzdy
Zdar pánové a dámy. Nedávno jsem koupil avika a mám první závadu . Zjistil jsem to docela náhodou a nemám tušení čím by to mohlo být.Jedna se o to že pokud brzdím bez povolováni brzdového pedálu tak auto brzdí bez poblémů ale pokud začnu brzdit stilem že pedal sešlápnu a povolim a udělám to 3x za sebou během 3 vteřin tak auto přestane brzdit a rozsvití se kontrolka brzd ( NÉ ABS ) . po 10 vteřinách to zase brzdí normálně pokud brzdím plynule a nebo i rázem s tím že zafunguje i ABS , nevíte co by to mohlo být ? Když jsem měl svoje 1 auto už ke konci před smrtí škodu 105 tak čím vic jsem šlapal tím víc brzdila prostě sákla kapalina ale tady je to obráceně. Poraďte mi prosím dik
Toyota Avensis combi 2.0 D4D 2002 81Kw
Když to má ABS tak netřeba snad pumpovat, jinak to asi bude chtít vyměnit kapalinu,na tu se dost často s.re.
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html

- ladnarek
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: kapalůina
aczasa píše:Myslíš sere? nebo že se ochcává? Aby tam teda byla voda))) Ještě by mohlo být špatné těsnění v hlavním brzdovém válci..... A nebo problém s posilovačem brzd....
mno a to už jsem právě moc slyšet nechtěl

Re: kapalůina
Brzdovka je za pár stovek a na rampě za pomocí kámoše hravě vyměníš. Že se má měnit olej ví každý,ale brzdovka taky stárne a klesá bod varu,což může být ještě nebezpečnější než starý olej.ladnarek píše:..mno a to už jsem právě moc slyšet nechtělmno ale snad to drahé nebude . Mno zítra koupím brzdovku a uvidíme .
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/

- ladnarek
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: třeba
mno dík na velké opravy teť nemám dost peněz ale manželka má konečně práci takže snad to co mám bude stačitaczasa píše:Je třeba ho hooooodně vystrašit... Protože když zjistí, že to je vlastně mega problém a nic horšího ho nečeká, tak bude ve finále rád))

edit: jo a nevíte kolik litrá je třeba
Co znamená, že "přestane brzdit"?ladnarek píše: ...pokud začnu brzdit stylem že pedál sešlápnu a povolím a udělám to 3x za sebou během 3 vteřin tak, auto přestane brzdit a rozsvití se kontrolka brzd...
Ztvrdne pedál a je třeba brzdit větší silou? Nebo naopak pedál změkne a jde až na podlahu? To je dost důležité pro detekci závady.
Tohle je nesmysl, i u té staré škodovky s posilovačem to motor stíhá vysát i na volnoběh. To by musela být v okruhu posilovače nějaká závada, aby trojí sešlápnutí mělo vliv.Elcar píše:Kto ťa učil takto brzdiť? Asi niekto čo ma Škodu 100, ktorá nemá posilovač. Týmto spôsobom sa odčerpá zásoba podtlaku, výveva nestíha, pedál stvrdne .Kontrolka svieti kvôli strate podtlaku.
- ladnarek
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
jo tak to nevim jestli ho sešlápnu víc či míň a nebo stejně . mno nic jdu to skusitJimmi píše:Co znamená, že "přestane brzdit"?ladnarek píše: ...pokud začnu brzdit stylem že pedál sešlápnu a povolím a udělám to 3x za sebou během 3 vteřin tak, auto přestane brzdit a rozsvití se kontrolka brzd...
Ztvrdne pedál a je třeba brzdit větší silou? Nebo naopak pedál změkne a jde až na podlahu? To je dost důležité pro detekci závady.
Tohle je nesmysl, i u té staré škodovky s posilovačem to motor stíhá vysát i na volnoběh. To by musela být v okruhu posilovače nějaká závada, aby trojí sešlápnutí mělo vliv.Elcar píše:Kto ťa učil takto brzdiť? Asi niekto čo ma Škodu 100, ktorá nemá posilovač. Týmto spôsobom sa odčerpá zásoba podtlaku, výveva nestíha, pedál stvrdne .Kontrolka svieti kvôli strate podtlaku.

tak pedál stvrdne a jde méně sešlápnout . snad né posilovač ?