Okno a anténa..

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
Cibi
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Okno a anténa..

Příspěvek od Cibi »

Zdravíčko, mám dva problémy (hledal jsem, ale nenašel jsem řešení). Mám Yaríska r.v.99, 1.0.

První problém jsou okna (manuální). Při jízdě na českých silnicích (samej hrbol, nerovnost) mi okna samy od sebe spadnou třeba centimetr. Téměř po každé jízdě pak musím okna dotahovat nahoru, ale bojím se, že může někdo třeba na sídlišti mi ta okna stáhnout uplně dolů a auto vykrást. Má někdo podobnou zkušenost? Případně nemá někdo návrh na řešení?

Druhý problém je anténa. Měl jsem klasický cca metrový prut, který se ztratil (slušně řečeno). Od té doby mi rádio blbne a nepřijímá tak čistě jako dřív, takže musím používat kazety :(( byl jsem v jednom obchodě s autodíly a tam mi řekli, že metrový prut nemaj a málokdo ho prodává. Ale že by mi měla stačit 50cm anténa, jinak že je problém v rádiu. A co teď? 50cm anténu mám, blbne to stále. Takže mám si koupit metrovou a doufat, že to půjde? Nebo mi nějakej, s prominutím, blbec, co ukradl anténu mohl poškodit i nějaký kablík, spoj (cokoliv) na střeše Yaríska?

Díky moc všem za pomoc ;))
Yaris 1.0
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

U antény je důležitá impedance - musí být shodná s impedancí koaxu. Jinak se nic neprocpe. Záměnou prutu se může změnit. Chce to zkoušet.
Ten metrový prut je divný - to rádio má dlouhé vlny.....?
Naposledy upravil(a) Jimmi dne stř 22.09.2010, 23:15, celkem upraveno 1 x.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

je to tak.
jinak do antény se často dostává voda, rezne to a jestli s tim kroutil silou, může to být poškozený
ale s normálním rádiem by to v česku mohlo hrát i bez antény - občas ji po myčce ani nenasadim a třeba po praze to ani nepoznám..

ty okna - zkus sundat tapecírung, jde to dobře, jen okenní kličky mají pojistku, a uvidíš, pochybuju že na tohle yarisy nějak trpí. třeba to zpevníš nějakým šroubkem, silikonem co já vím.. koukni na to..
Bobešek
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bobešek »

Tak s těma oknama to nevím. Já mám taky manuál ale auto má jen 3 roky takže to zatím drží. Doporučuju sundat tapecirunk na dveřích a kouknout se na mechanizmus. Tapecirunk drží na několika šroubech a je jako u všech aut i na plastových cvočcích. Z vlastní praxe vím že vždy aspoň jeden šroubek je nějak skrytej a pak člověk nadává že to nemůže sundat. Když jsem si dělal centrál tak mě málem klepla pepka. A ohledně té antény tam doporučuji hodit normálně obyčejnou škodováckou krátkou se zesilovačem a nezapomeň ji přitáhnout kombinačkama ať nejde ručně odšroubovat. :D
Nemám rád TMCZ :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Obrázek
Desp.
Člen Týmu

Re: Okno a anténa..

Příspěvek od Desp. »

antena mi "zmizla" taky, mel jsem kratkou, cca 25 cm a fungovala dobre. Az pri nakupu nove jsem zjistil, ze to nebylo origo. Btw. novou jsem koupil original a cena byla ponekud za hranici dobreho vkusu. Pokud nechces riskovat pomerne velkou utratu a jsi z Brna, nabizim pomoc - pujcim na vyzkouseni svou.
D

Cibi píše:Zdravíčko, mám dva problémy (hledal jsem, ale nenašel jsem řešení). Mám Yaríska r.v.99, 1.0.

První problém jsou okna (manuální). Při jízdě na českých silnicích (samej hrbol, nerovnost) mi okna samy od sebe spadnou třeba centimetr. Téměř po každé jízdě pak musím okna dotahovat nahoru, ale bojím se, že může někdo třeba na sídlišti mi ta okna stáhnout uplně dolů a auto vykrást. Má někdo podobnou zkušenost? Případně nemá někdo návrh na řešení?

Druhý problém je anténa. Měl jsem klasický cca metrový prut, který se ztratil (slušně řečeno). Od té doby mi rádio blbne a nepřijímá tak čistě jako dřív, takže musím používat kazety :(( byl jsem v jednom obchodě s autodíly a tam mi řekli, že metrový prut nemaj a málokdo ho prodává. Ale že by mi měla stačit 50cm anténa, jinak že je problém v rádiu. A co teď? 50cm anténu mám, blbne to stále. Takže mám si koupit metrovou a doufat, že to půjde? Nebo mi nějakej, s prominutím, blbec, co ukradl anténu mohl poškodit i nějaký kablík, spoj (cokoliv) na střeše Yaríska?

Díky moc všem za pomoc ;))
--
Desperado v.r.
newman
Člen Týmu

A kdyz pokusy selzou

Příspěvek od newman »

No a pokud to nevyresis s antenou, kup si FM transmitter a muzes hrat z usb, mp3 nebo mobilu...docela o tom taky uvazuju

http://www.alza.cz/emgeton-wireless-car ... 144692.htm
toyotak
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

okno a antena

Příspěvek od toyotak »

u ty anteny by mela stacit ta kratka antena v ty boulicce na strese co se do toho nasroubuje antena tak tam je anteni zesilovat ktery by mel byt napajen z autoradia chtelo by nejdriv zjistit jestli je ten zesilovac napajeny a pak zkusit zapojit antenu externi pri rozdelanym radiu a kdyby to fungovalo tak je problem v antene ja bych zatim zkusil tohle,dej vedet jak jsi dopadl
Odpovědět

Zpět na „Yaris“