7g spojka

vše ohledně modelové řady Celica
MungoR
Řidič
Kontaktovat uživatele:

7g spojka

Příspěvek od MungoR »

Zdravim,
o spanilce na srazu sem to na nějaký křižovatce zdá se trochu přepálil a rozjel se s otáčkama u omezovače (v tom rachotu sem si toho všimnul až když sem se kouknul na otáčkoměr), bohužel nezasmrděly jenom gumy ale pravděpodobně taky spojka. Od tý doby se mi zdá měkčí než byla předtím a zabírá taky o něco výš, nejdřím sem myslel že si to sedlo a nebo se mi to jen zdálo, ale dneska při zrychlování na rovince se asi od 4500 rpm začaly otáčky motoru zvedat ale auto přestalo zrychlovat (zařazená 3ka). Nechal sem otáčky klesnout a znova zařadil a motor zas normálně zatáhnul. Ještě párkrát sem to pak vyzkoušel a zopakovalo se to ještě jednou.

Myslim si že se se mnou něco loučí ale nejsem si jistej co přesně to je.
Celica VVT-I, 2001
Status: pomalu dojíždíme
TomasGT20
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasGT20 »

Tohle jsem mel presne taky, taky start na krizovatce do plnych a taky zasmrdela, tak jsem si myslel ze to sedne, chvili to jeste drzelo ale pak se to zacalo zhorsovat tak ze se s tim nedalo prakticky jezdit-spojka v haji
Toyota Celica ST202, SS, LSD
martin.matess
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Re: 7g spojka

Příspěvek od martin.matess »

MungoR píše:Zdravim,
o spanilce na srazu sem to na nějaký křižovatce zdá se trochu přepálil a rozjel se s otáčkama u omezovače (v tom rachotu sem si toho všimnul až když sem se kouknul na otáčkoměr), bohužel nezasmrděly jenom gumy ale pravděpodobně taky spojka. Od tý doby se mi zdá měkčí než byla předtím a zabírá taky o něco výš, nejdřím sem myslel že si to sedlo a nebo se mi to jen zdálo, ale dneska při zrychlování na rovince se asi od 4500 rpm začaly otáčky motoru zvedat ale auto přestalo zrychlovat (zařazená 3ka). Nechal sem otáčky klesnout a znova zařadil a motor zas normálně zatáhnul. Ještě párkrát sem to pak vyzkoušel a zopakovalo se to ještě jednou.

Myslim si že se se mnou něco loučí ale nejsem si jistej co přesně to je.
no lamela možná už brzy řekne ahoj..ale takhle náhle nevím no, když ti jednou "zasmrdí" spojka tky by to nemělo jít hnedle do kytek.. už ji máš asi načatou delší dobu a včera si jí jen "dorazil.. kolik máš na té lamele km?
http://www.martinmatess.estranky.cz/
Celica T20 3sge SSII blue
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 318 Is e36 97' M-packet
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
MungoR
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Re: 7g spojka

Příspěvek od MungoR »

martin.matess píše: no lamela možná už brzy řekne ahoj..ale takhle náhle nevím no, když ti jednou "zasmrdí" spojka tky by to nemělo jít hnedle do kytek.. už ji máš asi načatou delší dobu a včera si jí jen "dorazil.. kolik máš na té lamele km?
Čekám že spojka bude původní a autu táhne na 190 000 takže to že byla už načatá je pravděpodobný. Původní majitel se k tomu autu jinak choval celkem dobře, ale dovnitř nevidim.

Tady je krásně vidět ta ironie života. Včera sem schválně nejel tu školu smyku abych něco neodrovnal a nakonec zrušim spojku cestou zpátky.
Celica VVT-I, 2001
HBOSS
Řidič

Příspěvek od HBOSS »

Teď v pátek sem si jí na sedmičce nechal měnit,jenže já jí měl zprasenou už dýl,prokluzovalo pěkně snad na všechny kvalty.Přítelkyně tomu taky moc nepomohla :) Ale teď nemůžu vynachválit,hned se s tim jezdí jinak když to zabírá :) Krosmen mi pomohl až až rychlým jednáním :)
Celica 7 gen. silver metalic :)---Sold
Chrysler 300c 5.7 Hemi :)
Kk
Manager Týmu

Příspěvek od Kk »

A tak tos byl Ty - já už koukal, co mě kde hoří :? .
Jinak jsem měl před 3 roky stejnej problém, stejný příznaky - v zátahu prokluzovala, zprvu nepravidelně. (Samozřejmě nejvíc tehdy, když jsem to nejmíň potřeboval.) Po výměně úplně jiný svezení. Určitě to vyměň komplet - lamelu, přítlačák i ložisko.
Kk
Celica 7g TS
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

ahaaaa tak už víme se Šroubkem komu tak šíleně zavanula ta spojka... bez tý střechy jsme si tu spáleninu fakt vychutnali :lol: hned se mi vybavil ten puch co sem zažil v zimě jak sem "oholil" tu lamelu JC a spálil ložisko fuuuuj to byl ekl
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
stenky
Věčnej rejpal

Příspěvek od stenky »

micron píše:ahaaaa tak už víme se Šroubkem komu tak šíleně zavanula ta spojka... bez tý střechy jsme si tu spáleninu fakt vychutnali :lol: hned se mi vybavil ten puch co sem zažil v zimě jak sem "oholil" tu lamelu JC a spálil ložisko fuuuuj to byl ekl
no bacha, to mohol byt este Kysi ktoremu sa spojka pomaly poruca :D Dnes cestou dom tiez obcas smrdkal :D
Obrázek
cera
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cera »

:cry: :cry:
7g, ZZ231
černa
stenky
Věčnej rejpal

Příspěvek od stenky »

cera píše::cry: :cry:
co narobis... dnes su spojky v mode. mne zacina rapkat spojkove lozisko tak uz pomaly davam dokopy koruny(ojro) na novy set...
Obrázek
cera
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cera »

Musime to brat športovně....je to prostě celica...lidi ji nekupujou aby jezdili padesatkou...a k tomu 190000 pro spojku je uctihodny vykon i tak
P.S. už nepočitam kolik krat mně ta spojka zasmrděla...všichni nas to čeka :roll:
7g, ZZ231
černa
Ahold
Věčnej rejpal

Příspěvek od Ahold »

mě ta spojka smrdí už skoro rok a poslední měsíc skoro nonstop a furt jezdím :twisted:
Jsem Zoofilní plyšomil a nestydím se za to.
Vrrrrrm Toyota Vrrrrrm Corolla Vrrrrrm TS Vrrrrrm
MungoR
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MungoR »

Nj, nedá se nic dělat, už sem koukal do auto kelly orientačně na cenu a neni to tak hrozný i když žádný výdaje navíc mě nepotěšej. Počítám že bych to nechal vyměnit přes zimu, stejně budu muset nechat zkontrolovat a přetěsnit motor. Rozhodně se mi nelíbí že mě to prakticky kdykoliv kdy budu potřebovat přidat může nechat plavat, budu muset jezdit o dost opatrnějc.

Mimochodem nevěděl sem že si toho tolik lidí všimlo :lol:
Celica VVT-I, 2001
TomasGT20
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasGT20 »

JJ s tim pridavanim je to na prd. Ja uz pak jezdil jak slimak a predjizel me kde kdo a ja nikoho, protoze pokazde kdyz jsem pridal tak akccelerace zadna, bacha na to :)
Toyota Celica ST202, SS, LSD
krosmen
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krosmen »

na 1ZZ 4868.- od herth buss
na 2zz 8025.- taky herth buss-je ještě v nabídce asco ale neni skladem za 5323.-
specializovaný servis Toyot tel 777193983
dotazy? ktmotorsport@mujmail.cz
Odpovědět

Zpět na „Celica“