Carina E občas nestartuje

vše ohledně modelové řady Carina
Odpovědět
Jindra Simko
Člen Týmu

Carina E občas nestartuje

Příspěvek od Jindra Simko »

Ahoj všichni. V poslední době moje Carinka E 1,6, motor 4A-FE, čas od času zastávkuje - nechce startovat. Baterka je skoro nová (2 roky). Projevuje se to tak, že při startování se rozvítí kontrolky, ale stratér nezačne točit. Stačí do auta se zařazenou rychlostí lehce strčit, třeba jen metr, a normálně přes klíček nastartuje. Naprosto náhodný jev, někdy dvakrát za den, někdy měsíc v poho. Je jedno jestli je studená, teplá, léto nebo zima. Klidne po 100 km zajedu na kafe k benzínce a tam nechytí, pak za pár dní nechytí ráno. Když se dostane do tohohle stavu, tak pomůže jen to postrčení. Má s tím někdo nějakou zkušenost? Díky, Jindra
carina e
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od carina e »

je to na 100 pero starter....kamosovi to robilo na saabe vycistili sme ho prebrusili kolektorovy zberac na uhlkiky premazali....
ale tuto to mas podrobne:
http://www.autoopravy.eu/index.php?akce=2&id=207
TOYOTA Carina E 1,6 xli 4A-FE sedan ´97
6,5l/100km
Martin Tomášek
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

uhliky...

Příspěvek od Martin Tomášek »

to samý mi delal hilux, byli v pytli uhliky, nevim jak moc jezdis, ja jezdim hodne, blbnul jsem s tim takhle asi 14 dnu a pak uz jsem ho nenatocil vubec. Zkus to tak, ze az ti to nepujde, tak klepni lehonce necim do starteru, uvidis ze naskoci taky... chybi jim malinko, ale pak se zacnou vyjiskrovat a nenastartujes vubec, oprava za par kc.. kdyztak udelam...
Spolehlivost=TOYOTA
Martin74
Člen Týmu

Příspěvek od Martin74 »

Zdravím .Nevím jestli jsi to už vyřešil ,ale mě to dělalo něco podobného.Vyměnil jsem starou baterku za novou a koncovka na + mi nešla už dotáhnou a tak mi to sem tam nechytlo.
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Já mám pocit, že japonské baterky mají trochu jiný průměr těch trnů. Tedy alespoň u starších modelů Toyot. Proto je dobré kupovat baterky s označením "Asia" (platí třeba pro Varty), které mají všechny rozměry správné.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

Jimmi píše:Já mám pocit, že japonské baterky mají trochu jiný průměr těch trnů. Tedy alespoň u starších modelů Toyot. Proto je dobré kupovat baterky s označením "Asia" (platí třeba pro Varty), které mají všechny rozměry správné.
Jen dodam ze radu "Asia" Varta zrusila ale spravne baterky se v jejich nabidce najdou pod oznacenim Blue dynamics
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
strox
Člen Týmu

kontakty

Příspěvek od strox »

Měl jsem stejný problém. Občas se stalo, že jsem otočil klíčkem, rozsvítily se kontrolky, zablikaly blinkry, scvakly zámky u dveří, vyresetovalo se autorádio a auto si zatroubilo. :) Poprvé jsem trochu panikařil, ale rychle přišel na to, že zlobí kontakt na baterce. Důvod byl prostý - když jsem vymenil baterku, tak měla krapet jiný tvar, než ten držák na ni. Takže tam v tom svýk korýtku trochu jezdila a po nějake době se těmi pohyby kabely uvolnily. Trochu jsem ten úchyt vytunil, baterka drží jak přibitá a od té doby se mi to nestalo ani jednou.
Toyota Carina E, 2.0 GLi, Liftback, 260tis km... (7.9.2010 - 280tis km; 11.5.2011 - 305tis km; 18.7.2011 309tis km)
Odpovědět

Zpět na „Carina“