Palubní počítač T25

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
jirkal
Navigátor

Palubní počítač T25

Příspěvek od jirkal »

zdary,
nevíte někdo jestli s dá palubní počítač/BC v avensisu nastavit tak ,aby se hodnoty nenulovaly vždy po načerpání paliva?, jde mi o to ,že mi BC ukazuje např. průměrnou spotřebu paliva ale jamile natankuju , tak se tato i ostatní hodnoty BC zresetujou :mad: ,např. při cestě na dovolenou do chorvatska (967km) jsem nemohl zjistit průměrnou spotřebu za celou trasu,protože se BC několikrát resetoval.
Nikde jsem takhle nesmyslnej BC u jinejch aut neviděl. :roll:
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

Bohužel, pokud je mi známo, tak nejde. Tento PP je zřejmě největší nedostatek Avensise T25. Dokonce stačí mít v nádrži např. polovinu a stát v kopci a PP se může vynulovat :( Toyota si tento nedostatek uvědomila a model po faceliftu už má úplně jiný PP. Navíc je tento PP i pěkně ukecaný, ukazuje mi v průměru o 0,7 litru nižší spotřebu než je reál dle dotankování :(
Avensis Combi 2.0 D-4D 85kW (11/2004)
Obrázek
aczasa
Věčnej rejpal

logika....

Příspěvek od aczasa »

Hmm... co to je za klauni, todleto... Přeci mohu použít Trip A a Trip B. Ačko na ujeté km na jednu nádrž a Bčko na celkovou trasu. Potom vezmu jen účtenky za benzín a průměrnou spotřebu vypočítám z toho..... Na tyhle věci přeci nepotřebuji palubní počítač a jeho velmi nepřesnou hodnotu průměrné spotřeby..... Ach jo... kdyby to na krku nesloužilo jen proti dešti....
Back in Czech.
jelinek4
Věčnej rejpal

Příspěvek od jelinek4 »

No tak s tym suhlasim ze je to urobene nezmyselne, ale uz som si zvykol. Kamarat ma passata 2001 a tam je palubny uplne presny. Moj palubny je trosku presnejsi ako tvoj saab - mne ukazuje len o 0,4-0,6 dcl menej ako je skutocnost ale aj tak je to dost.
teraz Avensis, r.2016, 1.8 Valvematic, 108 kw, 23000 km
predtým Avensis T25, r. 2004, 2.0 D-4D, 85kw, 330000 km
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

jelinek4 píše:No tak s tym suhlasim ze je to urobene nezmyselne, ale uz som si zvykol. Kamarat ma passata 2001 a tam je palubny uplne presny. Moj palubny je trosku presnejsi ako tvoj saab - mne ukazuje len o 0,4-0,6 dcl menej ako je skutocnost ale aj tak je to dost.
Občas je ten rozdíl menší, nicméně můj rekord je rozdíl 1,2 litru (5,7 vs. 6,93) a to bylo v zimě při častých jízdách na krátkou vzdálenost (do 10 km).
Avensis Combi 2.0 D-4D 85kW (11/2004)
Obrázek
feronovak
Řidič

Re: Palubní počítač T25

Příspěvek od feronovak »

jirkal píše:zdary,
nevíte někdo jestli s dá palubní počítač/BC v avensisu nastavit tak ,aby se hodnoty nenulovaly vždy po načerpání paliva?, jde mi o to ,že mi BC ukazuje např. průměrnou spotřebu paliva ale jamile natankuju , tak se tato i ostatní hodnoty BC zresetujou :mad: ,např. při cestě na dovolenou do chorvatska (967km) jsem nemohl zjistit průměrnou spotřebu za celou trasu,protože se BC několikrát resetoval.
Nikde jsem takhle nesmyslnej BC u jinejch aut neviděl. :roll:
Palubny pocitac v ziadnom auto nebude natolko presny aby si z toho mal presne hodnoty, jedina presna hodnota je tankovat vzdy plnu, pisat stav tachometru pri tankovani, pocet litrov, cena za liter a hodit to do softu nejakeho, ja napriklad pouzivam aCar pre Android ktory mi hned vyrata denne naklady na auto, priemerka a zapisujem do toho aj servisne intervaly a platby za sluzby ... Takto mam auto kompletne pod kontrolou financne
Toyota Avensis Combi D-CAT 2006
Odpovědět

Zpět na „Avensis“