je mozne tento EGR , motor zasieraci, ventil odstranit aj u Corolly Verso 2,2 D-4D? JE to model 2007. Tusim to uz bude riadene elektornikou
Ak mate nejaky tip, tak sem s nim.
Dik
k
Nazdar,Martin_HnN píše:téma EGR ventilu je poměrně slušně ve fóru probráno u Avensise, které má stejnou motorizaci, ale z dotazu předpokládám, že jsi to již četl a chceš radu přímo na verso...
Informací mám tolik kolik jich je ve fóru, ale myslím, že jednoduše ho "odstranit" nemůžeš, protože to je zcela určitě hlídáno elektronikou, takže bys musel dost přesně vědět, co je s čím provázáno (vnitřně - programově) a pak podle toho jednat ... prostě a jednoduše - pokud se ti to nějak moc zasírá, popřemýšlej spíš kde a co tankuješ (s tím se poděl) a jak jezdíš.
Případně vznes dotaz u toyoty, jestli to jde vyblokovat ...
Další co mne napadá je jezdit nějakou dobu s diagnostikou a pak data analyzovat ... ale to je na dlouhou dobu ... takže pokud jsi hračička a máš na to čas ...
V pohode. Asi zajdu do servisu tady v Nemecku. Musim se ale psychicky pripravit na ucetMartin_HnN píše:O naftě je zvlášť sekce Palivo v základní struktuře fóra, kde rád přivítám postřehy všech a odkudkoliv. Kvalita paliva v Čechách (míněno tím na Moravě a ve Slezku) je špatná - co špatná, tragická ...
Potom co píšeš, že Ti čistili EGR a furt to špatně funguje, tak bych nechal udělat hledání problému v jiném servise - spíš za hranicemi ... nebo v nějakém lepším servise (třeba v Liberci?), ale to máš asi blíž buď do Polska, Vídně, nebo do Německa? Nevím jaká je kvalita servisů v Polsku, ale rozhodně tam jezdí Toy.. velmi mnoho ...
Jak Ti radí kamarád, tak opravdu možná by to chtělo nechat přeměřit vstřiky, kór když tankuješ kvalitní naftu ... a leješ tam aditiva. To už je pak opravdu poněkud zarážející stav ....
Já když jsem byl s Toy před koupí v Toyota servisu ve Zlíně, tak to napojil i na diagnostiku a říkal, že už je motor dost teplý aby se to nepoznalo, ale že hodnoty na vstřikách jsou celkem dobrý, (u nejhoršího) někde pod nějakou 0,8 (bůhvíčeho) a když už je to špatný, tak to je nad 3,0 (nebo nad 3,5) ... ale nezávislé to je u BOSCHe...
Asi jsem Ti neporadil a nepotěšil,sorry ...
Tak jak jsi nakonec dopadl a kolik to "koštovalo"?V pohode. Asi zajdu do servisu tady v Nemecku. Musim se ale psychicky pripravit na ucetUz jsem se objednal na mereni vstriku, tak jsem zvedavej, co mi reknou. Pred toyotou jsem jezdil Ford Focus 2.0TDCi 130k ... proste raketa. Ted ho ma muj otec, ale i tak mu ho obcas beru abych si trosku uzil. V toyote je to nuda. Jak jsem psal ... na nizkych otackach je to tragedie ... ale pak od 2000 ot. se to nejak rozbehne. Jestli se to nezlepsi ani po servise v DE a diagnostika nic neodhali, tak se toho asi zbavim. Mam v oku Audi A6 quattro - takovej sen. Ackoliv vsichni rikaji, ze toyota je nejspolehlivejsi auto, ale posledni dobou maji nejake problemy kluci japonsti. BTW: mam stejny motor i model jako ty.
cus,
karel
No s temi vstriky nakonec nic nebylo. Hluk v kabine byl zpusobenej nejakou prepaskou mezi moterem a kokpitem, ktera vypadla. Tak si nasadili, klimu vycistili a jel jsem dal. No a mezitim jsem mel jeste jiny trable s autem. Napriklad ted pred dvemi tydny mi auto proste nenastartovalo. Venku +8 ale auto ani neprdlo, pak kdyz se mi to podarilo, tak zase nejelo. Palubovka svitila, posilovace neposilovali atd. Cekal jsem katastrofu, ale nakonec jsem mel stesti ... borci v DE to opravili za pouhych 205.55 euro. Byl to jen nejakej zanesenej fitr - nastesti. No a jeste mi udelali servisni prohlidku, dolili olej atd. Takze zatim tak no. Ted se ale topim v jinem problemu. Prestala mi svitit potkavacka na prednim svetle. Snazim se nekde na internetu vynourat, jak se to meni a co tam jde za zarovky... Nahodou bys vedel, jak na to? Dik predem za rady ... jo a hodne spolehlivych KMMartin_HnN píše:Tak jak jsi nakonec dopadl a kolik to "koštovalo"?V pohode. Asi zajdu do servisu tady v Nemecku. Musim se ale psychicky pripravit na ucetUz jsem se objednal na mereni vstriku, tak jsem zvedavej, co mi reknou. Pred toyotou jsem jezdil Ford Focus 2.0TDCi 130k ... proste raketa. Ted ho ma muj otec, ale i tak mu ho obcas beru abych si trosku uzil. V toyote je to nuda. Jak jsem psal ... na nizkych otackach je to tragedie ... ale pak od 2000 ot. se to nejak rozbehne. Jestli se to nezlepsi ani po servise v DE a diagnostika nic neodhali, tak se toho asi zbavim. Mam v oku Audi A6 quattro - takovej sen. Ackoliv vsichni rikaji, ze toyota je nejspolehlivejsi auto, ale posledni dobou maji nejake problemy kluci japonsti. BTW: mam stejny motor i model jako ty.
cus,
karel
ahoj,Martin_HnN píše:Mně najednou nešla zařadit zpátečkapíšu to v jednom thredu ...
Napiš prosím, jaký máš typ...já mám návod odněkud z netu - v sekci návody je odkaz, ale není to na mou motorovou řadu ... je to pro "This manual contains preparation, specifications and diagnostics procedures for the 2004 COROLLA. Applicable models: ZZE130 series" takže už vím, že to s tím mým moc nesedí ... až bude teplo, tak to auto snad trochu prolezu a uvidím víc ...
Na tom mém autě - 2AD-FTV / AUR10 ... to snad vyměnit jde celkem jednoduše - teda myslím- myslím, že tady je přístup na obě světla ... otočí se celou paticí i se žárovkou, pak se to vyndá a patice se odcvakne ...
tlumené - HB4
dálkové - HB3
na stránkách philipsu je aplikace, kde Ti to podle typu auta vyprdne tabulku všech žárovek na autě včetně alternativy od Philipsutam jsem taky zjistil, co tam vlastně mám za žárovky ... poté co jsem si ze zvyku koupil Osramy Nightbreaker - ale H4
![]()
Tady je odkaz: http://www.pal-guide.com/philips/search ... tl=1&mq=41
Konečně se mi podařilo nechat "zvednout světla" abych neviděl jen 10 metrů před auto ... tak už mi to konečně svítí