Auto do 300 000,- Kč

vše ohledně modelové řady Avensis
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

Podle toho co píšeš bych doporučil Hondu Civic sedan s 1.8 103kW. Super motor a je to japonec, takže spolehlivost taky OK. Řekl bych bezkonkurenční.

http://www.autorevue.cz/honda-civic-sed ... das-test_1
Avensis Combi 2.0 D-4D 85kW (11/2004)
Obrázek
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

Ahoj, koukam ze shanis Avensise. Kamaradi prodavaji Avensis Kombi 1.8. benzin 130k, r.v. 2005, 1.majitel, koupeno v CZ, servisni knizka, servisovano Toyota Tshusho, najeto 122 000km, nebourane, zlatostribrna metaliza, spotreba 7-8 l/ 100 km.
vybava: CD prehravac, palubni pocitac, zamek radici paky, lita kola,
klimatizace, ABS, BAS brzdovy asistent, TRC protiprokluz, EBD rozdelení
brzdne sily
5xairbag (4+1kolenni airbag), hagusy
Cena: 199 000,-Kc

Takze pokud mas zajem, ozvi se, predam pripadne kontakt.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
antoda
Člen Týmu

Příspěvek od antoda »

Ten civic má zase žalostnej interiér co se týká pazvuků-aspoň podle majitelů je to něco jako auris.. A co třeba mazda 6 v liftbacku s 2,0 16V? To se mi taky jeví celkem zajímavě.
Ale podle tvých požadavků by ti mělo vyhovovat něco na způsob focusu. Ta 1,8 16V 92kW, nebo 1,6 16V 85kW by měly sloužit dobře a velikostně mi to taky připadá adekvátní (když beru v úvahu, že avensis a mondeo jsou moc velká auta na tvou zahradu). Mě se u focusu i celkem líbí interér, nevydává pazvuky a místa je tam víc, než v avensisu 1. generace.
Co se týká octavie, tak tam je to zabité nabídkou motorů. Turbomotory jsou super, ale jen u nového auta. Z druhé ruky je to, dle mě, jen další možný zdroj problémů... U 1,8TSI zůstavají viset ventily, 1,4 TSI něni žádná střela, 1,2 už vůbec.
Ještě další možnost je koupit kiu cee'd, nebo hyundai i30 jako skladový vůz s 1,6l motorem. Případně ještě pořídit ho jako zánovní vůz. Viz http://www.tipcars.com/kia-ceed-16-16v-33740010.html
Edit: Na rovinu příznávám, že mě moc neoslovují vozy koncernu VW, ačkoliv i ty mají své kvality. Volvo mi připadá vzhledem k ceně a třídě možná až zbytečně malé a nepraktické (ačkoliv jméno automobilky má zvuk).
Acides
Člen Týmu

Příspěvek od Acides »

původně jsem chtěl Civica v UFO verzi, má suprový motor 1.8 benzin se 140 HP a minimální spotřebou. Jenže přesně ty pazvuky z interieru, bouchání od tlumičů a tenkej lak oproti evropskym autum. Je vyráběnej v Anglii.

do tohoto bych šel :)
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/detai ... rigin=PARK

jinak mazda 6 se mi líbí, ale zadní strana s čírejma světlama je otřes
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

Tak vyzkoušej i Civic Sedan, to je totiž od UFO docela jiné auto. Je laděné mnohem víc na komfort, má jinou palubovku a plasty než 5D a myslím, že se vyráběl buď v Japonsku nebo USA, tedy žádná Anglie.

Mazda 6 je taky super autíčko, navíc je made in Japan. Nicméně si ověř odkdy že to měli vyřešen problém s korozí (první ročníky měli kvůli předčasné korozi karoserie i svolávačku).

Pak bych doporučil i Toyotu Corollu sedan, páč ta je tuším stále vyráběna v Japonsku (Auris i Avensis je made in UK).

Řekl bych, že z japonců má nejlepší ochranu proti korozi asi Toyota.
Obrázek
antoda
Člen Týmu

Příspěvek od antoda »

Známej dělá v mazdě na spořilově a říkal, že i kousky 1.gen po faceliftu, kde má být problém s korozí odstraněn, korodují. A to hlavně zadní lemy a hrany zadních dveří.
Je to těžké vybrat ojetinu...
Martin_HnN
Manager Týmu

Příspěvek od Martin_HnN »

Stáčení tachometrů - dle toho co jsem kdesi četl - je v DE trestným činem (nebo něco na ten způsob).
Acides píše:co ten motor 1.8?

"Nedoporučujeme benzínový motor 1,8 VVT-i, který měl vyšší spotřebu oleje, a také poměrně poruchový dvoulitrový diesel s výkonem 85 kilowattů"
Tak takovéto novinářské hlášky opravdu miluji :mad:

Hledal jsem vhodné auto a tak jsem něco o těchto motorech přečetl ...
- u VVT-i byl problém v ovalitě válců - když se s tím blbě jezdilo, tak se to mohlo projevit a pak se to projevovalo vyšší až vysokou spotřebou oleje ... a dělaly to motory do asi pololetí 2005. Záleželo na stylu jízdy - dá se zjistit třeba z aktuálně používaného oleje (hustší než doporučovaný - může (ale nemusí) znamenat problém). Tam kde to bylo špatné se měnily "polomotory" - buď v "záruce" nebo za prachy :?
- u 2,0 D-4D se jako problém uvádí při nevhodném způsoby jízdy odcházení dvouhmot. setrvačníku a při špatném palivu odcházení vstřiků což ale je obecný problém a ne problém pouze dvoulitrového motoru. Hlavně se tam skloňuje ten dvouhmoťák a pak rozvodové řemeny - (výměna co 95 tkm). Jinak na to nic nemají ... záleží kdo a jak s tím jezdil předtím ...

A pokud do toho chceš jít s cenou do 300 tKč, tak jdio u Avensise s r.v. min. 2006 - 2,0 D-4D měl novější motor s cca. 93 kW místo 85 kW a u benzínů byl také inovovaný motor a problém u VVT-i odstraněn ..
Corolla Verso 2007 / 2,2 D-4D 100 kW
Čepo
Věčnej rejpal

Příspěvek od Čepo »

2 saab
pro upřesnění corolla sedan se vyrabí v JAR, Auris v Turecku a Anglií
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
Acides
Člen Týmu

Příspěvek od Acides »

tak Vám děkuju, jsem tedy rozhodnut pro avensise nekombi v benzinu po roce 2006. Budu Vás informovat o průběhu :)

jinak mimo OT, mrkněte na ty povedený fotky :)
http://moje.auto.cz/Atlis/ave.html
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

a pokud naleznes avensise v benzinu a 2,0 - nejlepsi volba vubec

http://auto.bazos.cz/inzerat/6743264/AV ... 0-VVTi.php
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
jirkal
Navigátor

Příspěvek od jirkal »

stačí i Avensis 1.8VVTi z roku 2OO5 ale musí být vyrobenej od června výše,tam už je problém s pístníma kroužkama vyřešenej,spotřeba je tam fantastická.
Acides
Člen Týmu

Příspěvek od Acides »

díky pánové :idea:
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

Čepo píše:2 saab
pro upřesnění corolla sedan se vyrabí v JAR, Auris v Turecku a Anglií
Hlavní část výroby Aurise jde z UK a menší část z Turecka (kde se ještě vyrábí Verso). Corolla sedan se mimo jiné sice vyrábí i v JAR, ale do Evropy proudí produkce z Japonska, stačí se zeptat jejich majitelů na první písmena VIN (JT=Japonsko, SB=UK, NM=Turecko).
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Avensis“