Ahoj, potřeboval bych od Vás pomoct s výběrem auta. Auto bych chtěl z Německa, vybírám mezi Avensis a Volvo S40/V50, všechny s motorem 1.8 Benzin. Pro Volvo hraje víc design, pro Toyotu spolehlivost. Oba modely se dají sehnat kolem roku 2005-2006 a natotečno kolem 50 000km. Mohu se zeptat na rozdíly ve faceliftu, který je u Avensise v roce 2006?
Volvo S40/V50 je auto o třídu níž než Avensis, je to konkurent pro Aurise/Corollu. Je to ve své podstatě luxusnější verze Focusu na jehož základě je postaveno. Avensis bude tedy větší a prostornější. Nicméně v každém případě si obě auta nejdříve vyzkoušej, abys věděl jak se v něm budeš cítit. Ideální je najít si nějakou půjčovnu a každé auto si na pár dní půjčit. Které ti víc sedne, to ber. Jinak 5 let staré auto s 50.000 km ? Hmm, byl bych opatrný při výběru.
kolem 50 tisíc jsem myslel třeba i 70 jinak jsem mladej, sám, nepotřebuji kombi, ale ani ho nezatrhuji, líbí se mi. Máte někdo zkušenost s přetáčením km v Německu? Mám za to, že když už to tam nějdo dělá, tak jsou to většinou koncernové vozy.
Muzu rict, ze zrovna pri mem nakupu auta jsem zkousel i V50. No nasednul jsem, chvili posedel a zase vysednul. Pri svych 2m vysky, jsem si tam pripadal jako sardinka. Pote jsem sednul jeste do par aut a kdyz jsem sednul do Avensise, tak bylo rozhodnuto. Po dukladne jizde a kontrole meho mechanika potom uz nebylo co resit! Pokud jde o verzi, tak ja rikam, ze verze kombi vzdy vypadaji lepe! A navic nevis, kdy se muze hodit!
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
trochu lepší focus? Aha :/ no a krom Avensise, napadají Vás ještě nějaké auta? Zase avensis je hezký v kombiku, jenže neni zase tolik místa na zahradě a mně je jednadvacet, raději bych něco menšího. Je to větší jak třeba Octavia v kombi?
Octy jsou o par cm kratsi, tak o 13cm. Ale to uz neni moc rozdilu. Pokud jde o dalsi auta a mensi, me se treba libi Mazda3 ci Toyota Auris atd. Ale to uz je jina trida nez Avensis.
Jo a rozdily po faceliftu Diesel 85 byl nahrazen 93. Jine zadni lampy i predni. Predek je vice zmenen a jsou i rozdily uvnitr, jine radio, volant, lisi se budiky, palubka mensi rozdil. Staci se mrknout na fotky Pred a Po.
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
Ono i taková octavia je jiná tída, než avensis. Třeba ten focus mi nepřijde úplně marnej, uvnitř je i relativně místo (na rozdíl od toho volva, které je uvnitř užší a nižší).
Nejdřív bych si ale asi ujasnil co od auta vlastně chci/potřebuju a až pak bych podle toho vybíral.
já jsem rád za každý Váš příspěvek. Auto bych chtěl hlavně spolehlivé, aby mě dovezlo bez problému do práce. Chci s ním i cestovat po Evropě, jezdit fotit a tak. Na velikosti mi až tak nezáleží, nic velkého vozit nehodlám. Chtěl bych né úplně slabej motor, aby to trošku jelo a v benzinu. Zbytek je mi fuk...
Acides píše:....... Auto bych chtěl hlavně spolehlivé, aby mě dovezlo bez problému do práce. Chci s ním i cestovat po Evropě, jezdit fotit a tak..........Tak že myslíte, že to Volvo mám zatrhnout úplně?
Tak to jseš tady bobře aspoň já jsem svůj současný vůz takto vybíral, abych když vyjedu se s co největší pravděpodobností i vrátil. Prostě velký,výkonný a SPOLEHLIVÝ vůz. Pokud máš stejná kritéria a nenajdeš lepší reference na jinou značku tak ber Toy.
ja ti odporucam volvo, nema s 1.8 motormi taku dlhu historiu poruchovosti ako toyota. navyse je to auto podvozkovo lepsie(focus podvozok) a je aj bezpecnejsie.
Ake su caste poruchy motora 2.0 D-4D, 85 kw? Ja som zatial co sa tyka motora menil:
1. jeden ventil, ktory ovlada turbo - pri prudkom stlaceni plynu trhlo motorom 100 eur 2. kompresor klimatizacie 245 eur - hrkotalo lozisko 3. filtre a rozvod - ale to sa nerata ako porucha. 4. a teraz ma caka vymena napinacej kladky allternatora 80 eur. Auto ma nabehana 224000 km.
teraz Avensis, r.2016, 1.8 Valvematic, 108 kw, 23000 km
predtým Avensis T25, r. 2004, 2.0 D-4D, 85kw, 330000 km