CELICA 200-2006 (7 generace) lambda sonda...
CELICA 200-2006 (7 generace) lambda sonda...
lidi zacala mi svitit milka tak sem nevedel co to je dovezl sem to automechanikovi a on mi to napichl zjistil ze je to lambdasonda tu vycistil a po tom co sem s ni jel asi tak 100 kilaku tak se znovu rozla milka ted to povezu do servisu na vymenu lamdy sondy.... kolik stoji nova???? a proc se mi to deje ze se tak zasvini????
- Tequilla
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Re: CELICA 200-2006 (7 generace) lambda sonda...
Nova je tusim origo kolem 5 tisic. Zasvinit resp. znicit se muze tim, ze spalujes ve valcich olej...nech si radeji zmerit i komprese a zkontroluj kat, mozna uz bude mit take svoje za sebou.aldacz píše:lidi zacala mi svitit milka tak sem nevedel co to je dovezl sem to automechanikovi a on mi to napichl zjistil ze je to lambdasonda tu vycistil a po tom co sem s ni jel asi tak 100 kilaku tak se znovu rozla milka ted to povezu do servisu na vymenu lamdy sondy.... kolik stoji nova???? a proc se mi to deje ze se tak zasvini????
Toyota Yaris 1.0, 1. gen. alias Pracant...prodáno do Jižních Čech, RIP
Toyota MR2 Mark III alias Mrcha
Toyota FJ Cruiser alias Můj sen
http://mr2.tequilla.cz
Peugeot 307 SW alias Pracovní realita ze žabožroutova
Re: CELICA 200-2006 (7 generace) lambda sonda...
tak to je moc hezky... takze rikas kolem 12 tisic navrch jo ??? hele a myslis ze bych to mohl hodit na skryte vady ??? kdyz mam napsane skryte vady na 1 mesic ????Tequilla píše:Nova je tusim origo kolem 5 tisic. Zasvinit resp. znicit se muze tim, ze spalujes ve valcich olej...nech si radeji zmerit i komprese a zkontroluj kat, mozna uz bude mit take svoje za sebou.aldacz píše:lidi zacala mi svitit milka tak sem nevedel co to je dovezl sem to automechanikovi a on mi to napichl zjistil ze je to lambdasonda tu vycistil a po tom co sem s ni jel asi tak 100 kilaku tak se znovu rozla milka ted to povezu do servisu na vymenu lamdy sondy.... kolik stoji nova???? a proc se mi to deje ze se tak zasvini????
jinak typ motoru 1ZZ a asi ta druha...
lambda
Nedělej paniku a unáhlená rozhodnutí, to stojí většinou dost peněz. Mechanikům zásadně nevěřím a už mi to ušetřilo docela pěknou sumičku.
Jak píše Libor, je potřeba vědět kódy, které hlásí diagnostika a jak jsi na tom se spotřebou oleje? Diagnostika umí rozlišit, zda je KO kat nebo je to lambda, nebo vyhřívání lambdy, je dobré zkontrolovat Live data, jak lambda pracuje a prověřir vše okolo. Může to mít klidně souvislost třeba s váhou vzduchu nebo i odvzdušněním nádrže. Takže řešit uvážlivě, ne zbrkle.
Mám podobný problém, taky se mi rozsvítí MIL třeba po 500 km a vypadá to, že to má souvislost s tankováním.
Jestlil jedeš příští týden na sraz, vezu s sebou skener, můžem se na to podívat.
Jak píše Libor, je potřeba vědět kódy, které hlásí diagnostika a jak jsi na tom se spotřebou oleje? Diagnostika umí rozlišit, zda je KO kat nebo je to lambda, nebo vyhřívání lambdy, je dobré zkontrolovat Live data, jak lambda pracuje a prověřir vše okolo. Může to mít klidně souvislost třeba s váhou vzduchu nebo i odvzdušněním nádrže. Takže řešit uvážlivě, ne zbrkle.
Mám podobný problém, taky se mi rozsvítí MIL třeba po 500 km a vypadá to, že to má souvislost s tankováním.
Jestlil jedeš příští týden na sraz, vezu s sebou skener, můžem se na to podívat.
Re: lambda
Ahooj,jak sem tak pročítal,narazil jsem na odvzdušnění nádrže ,jsem se nato chtěl zeptat,pač se mi stává,když mám málo benzínu,jakože na rezervě třeba,jedu natankovat a když otvírám víčko nádrže tak to syčí,že tam mám podtlak,tak nevím jestli to je normální,nebo mám řešit něco? Děkujizejdy píše:Nedělej paniku a unáhlená rozhodnutí, to stojí většinou dost peněz. Mechanikům zásadně nevěřím a už mi to ušetřilo docela pěknou sumičku.
Celica 7 gen. silver metalic ---Sold
Chrysler 300c 5.7 Hemi
Chrysler 300c 5.7 Hemi
Re: lambda
tak nevim ani ze je sraz auto mam 5 dnu tak sem se sem zaregistroval pac sem na benzince v breclavi potkal borina co ma taky celicu tak sme si pokecali trosken ... mno a rekl mi at se sem regnu ... uvidime jak mi to vyjde se smenama... jinak do celici liju jenom vervu 100 jestli to neni problem...zejdy píše:Nedělej paniku a unáhlená rozhodnutí, to stojí většinou dost peněz. Mechanikům zásadně nevěřím a už mi to ušetřilo docela pěknou sumičku.
Nemyslím,že by to sálo nějak moc a jenom,když je fakt málo benzínu,tak to tedy bude v pohodě asi.A Verva je v pohodě,snad je 100oktan aj předepsanej pro to auto??začal jsem jí tam taky lejt a je to opravdu znát,otáčky se zcela uklidnily a to se mi houpaly pěkně a najednou klid celkově se ten motor pěkně uklidnil,estli to přidalo na síle nemohu říct,mám spojku téměř mrtvou,tak nejni jak sešlápnout pořádně :Dprokluzuje až hanba oprava bude sjednáná v outerý a to díky Krosmenovi,který mi zařídil ingredience na spojku,díky
Celica 7 gen. silver metalic ---Sold
Chrysler 300c 5.7 Hemi
Chrysler 300c 5.7 Hemi
- Tequilla
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Pro motor je konkrétně předepsanej benzín Natural 98+. Více oktanama určitě motoru neublížíš, spíš naopak. Komprese je 10.1:1 a 100 oktan mu věru chutná. Já ale beru OMV Carrera 100, Verva mi nějak nesedla...
- Vazli
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
a ja do toho leju porad 95 daval bych Carreru kdyby sem ji nemel cca 35km dalekoTequilla píše:Pro motor je konkrétně předepsanej benzín Natural 98+. Více oktanama určitě motoru neublížíš, spíš naopak. Komprese je 10.1:1 a 100 oktan mu věru chutná. Já ale beru OMV Carrera 100, Verva mi nějak nesedla...
- Tequilla
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
To já sebou vozím seznam všech pump OMV a podle toho plánuju cesty No a když to špatně odhadnu, tak vezmu i jinde, ale přidám před tankováním aspoň http://www.profipneu.eu/product_info.ph ... cts_id=909 . Prostě tu MRchu zbytečně rozmazluju...Vazli píše:a ja do toho leju porad 95 daval bych Carreru kdyby sem ji nemel cca 35km dalekoTequilla píše:Pro motor je konkrétně předepsanej benzín Natural 98+. Více oktanama určitě motoru neublížíš, spíš naopak. Komprese je 10.1:1 a 100 oktan mu věru chutná. Já ale beru OMV Carrera 100, Verva mi nějak nesedla...
- Vazli
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
to sem ani nevedel ze neco takovy na primichani existujeTequilla píše:To já sebou vozím seznam všech pump OMV a podle toho plánuju cesty No a když to špatně odhadnu, tak vezmu i jinde, ale přidám před tankováním aspoň http://www.profipneu.eu/product_info.ph ... cts_id=909 . Prostě tu MRchu zbytečně rozmazluju...Vazli píše:a ja do toho leju porad 95 daval bych Carreru kdyby sem ji nemel cca 35km dalekoTequilla píše:Pro motor je konkrétně předepsanej benzín Natural 98+. Více oktanama určitě motoru neublížíš, spíš naopak. Komprese je 10.1:1 a 100 oktan mu věru chutná. Já ale beru OMV Carrera 100, Verva mi nějak nesedla...