CELICA 200-2006 (7 generace) lambda sonda...

vše ohledně modelové řady Celica
aldacz
Člen Týmu

CELICA 200-2006 (7 generace) lambda sonda...

Příspěvek od aldacz »

lidi zacala mi svitit milka tak sem nevedel co to je dovezl sem to automechanikovi a on mi to napichl zjistil ze je to lambdasonda tu vycistil a po tom co sem s ni jel asi tak 100 kilaku tak se znovu rozla milka ted to povezu do servisu na vymenu lamdy sondy.... kolik stoji nova???? a proc se mi to deje ze se tak zasvini????
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

1 věc: jsou tam dvě ktera z nich? jaky kod mu ukazala diagnostikavěc druha a jaky máš typ motoru věc třetí.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Tequilla
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Re: CELICA 200-2006 (7 generace) lambda sonda...

Příspěvek od Tequilla »

aldacz píše:lidi zacala mi svitit milka tak sem nevedel co to je dovezl sem to automechanikovi a on mi to napichl zjistil ze je to lambdasonda tu vycistil a po tom co sem s ni jel asi tak 100 kilaku tak se znovu rozla milka ted to povezu do servisu na vymenu lamdy sondy.... kolik stoji nova???? a proc se mi to deje ze se tak zasvini????
Nova je tusim origo kolem 5 tisic. Zasvinit resp. znicit se muze tim, ze spalujes ve valcich olej...nech si radeji zmerit i komprese a zkontroluj kat, mozna uz bude mit take svoje za sebou.
Toyota Yaris 1.0, 1. gen. alias Pracant...prodáno do Jižních Čech, RIP :(
Toyota MR2 Mark III alias Mrcha
Toyota FJ Cruiser alias Můj sen :)
http://mr2.tequilla.cz
Peugeot 307 SW alias Pracovní realita ze žabožroutova
aldacz
Člen Týmu

Re: CELICA 200-2006 (7 generace) lambda sonda...

Příspěvek od aldacz »

Tequilla píše:
aldacz píše:lidi zacala mi svitit milka tak sem nevedel co to je dovezl sem to automechanikovi a on mi to napichl zjistil ze je to lambdasonda tu vycistil a po tom co sem s ni jel asi tak 100 kilaku tak se znovu rozla milka ted to povezu do servisu na vymenu lamdy sondy.... kolik stoji nova???? a proc se mi to deje ze se tak zasvini????
Nova je tusim origo kolem 5 tisic. Zasvinit resp. znicit se muze tim, ze spalujes ve valcich olej...nech si radeji zmerit i komprese a zkontroluj kat, mozna uz bude mit take svoje za sebou.
tak to je moc hezky... :) takze rikas kolem 12 tisic navrch jo ??? hele a myslis ze bych to mohl hodit na skryte vady ??? kdyz mam napsane skryte vady na 1 mesic ????

jinak typ motoru 1ZZ a asi ta druha...
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

no ono to muže pak byt třeba 60000 za nový polomotor :!: řekl bych že jsi novym majitelem t23 s motorem papajícím olej a vyrobní vadou motoru 1zz. kolik ma na tacho? 100000?
zejdy
Manager Týmu

lambda

Příspěvek od zejdy »

Nedělej paniku a unáhlená rozhodnutí, to stojí většinou dost peněz. Mechanikům zásadně nevěřím a už mi to ušetřilo docela pěknou sumičku.
Jak píše Libor, je potřeba vědět kódy, které hlásí diagnostika a jak jsi na tom se spotřebou oleje? Diagnostika umí rozlišit, zda je KO kat nebo je to lambda, nebo vyhřívání lambdy, je dobré zkontrolovat Live data, jak lambda pracuje a prověřir vše okolo. Může to mít klidně souvislost třeba s váhou vzduchu nebo i odvzdušněním nádrže. Takže řešit uvážlivě, ne zbrkle.
Mám podobný problém, taky se mi rozsvítí MIL třeba po 500 km a vypadá to, že to má souvislost s tankováním.
Jestlil jedeš příští týden na sraz, vezu s sebou skener, můžem se na to podívat.
HBOSS
Řidič

Re: lambda

Příspěvek od HBOSS »

zejdy píše:Nedělej paniku a unáhlená rozhodnutí, to stojí většinou dost peněz. Mechanikům zásadně nevěřím a už mi to ušetřilo docela pěknou sumičku.
Jak píše Libor, je potřeba vědět kódy, které hlásí diagnostika a jak jsi na tom se spotřebou oleje? Diagnostika umí rozlišit, zda je KO kat nebo je to lambda, nebo vyhřívání lambdy, je dobré zkontrolovat Live data, jak lambda pracuje a prověřir vše okolo. Může to mít klidně souvislost třeba s váhou vzduchu nebo i odvzdušněním nádrže. Takže řešit uvážlivě, ne zbrkle.
Mám podobný problém, taky se mi rozsvítí MIL třeba po 500 km a vypadá to, že to má souvislost s tankováním.
Jestlil jedeš příští týden na sraz, vezu s sebou skener, můžem se na to podívat.
Ahooj,jak sem tak pročítal,narazil jsem na odvzdušnění nádrže :) ,jsem se nato chtěl zeptat,pač se mi stává,když mám málo benzínu,jakože na rezervě třeba,jedu natankovat a když otvírám víčko nádrže tak to syčí,že tam mám podtlak,tak nevím jestli to je normální,nebo mám řešit něco? :D Děkuji
Celica 7 gen. silver metalic :)---Sold
Chrysler 300c 5.7 Hemi :)
gabko24
Věčnej rejpal

Příspěvek od gabko24 »

ale ten podtlak som tam mal na kazdej 5gen a aj teraz na 6gen... hm.
ex: celica 5gen 3S-GE cervena
ex: celica 5gen 3S-GE cierna facelift
ex: 6gen 3s-ge 3gen :-)
IS 300
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Jde o to jak je ten podtlak velký. Mírný by tam měl být,je způsobeny odsavaním benzínových par do motoru. Pokud je hodně velký může to způsobovat ventilek na vícku nádrže.
aldacz
Člen Týmu

Re: lambda

Příspěvek od aldacz »

zejdy píše:Nedělej paniku a unáhlená rozhodnutí, to stojí většinou dost peněz. Mechanikům zásadně nevěřím a už mi to ušetřilo docela pěknou sumičku.
tak nevim ani ze je sraz auto mam 5 dnu tak sem se sem zaregistroval pac sem na benzince v breclavi potkal borina co ma taky celicu tak sme si pokecali trosken ... :) mno a rekl mi at se sem regnu ... uvidime jak mi to vyjde se smenama... jinak do celici liju jenom vervu 100 jestli to neni problem... :)
HBOSS
Řidič

Příspěvek od HBOSS »

Nemyslím,že by to sálo nějak moc a jenom,když je fakt málo benzínu,tak to tedy bude v pohodě asi.A Verva je v pohodě,snad je 100oktan aj předepsanej pro to auto??začal jsem jí tam taky lejt a je to opravdu znát,otáčky se zcela uklidnily a to se mi houpaly pěkně a najednou klid :D celkově se ten motor pěkně uklidnil,estli to přidalo na síle nemohu říct,mám spojku téměř mrtvou,tak nejni jak sešlápnout pořádně :Dprokluzuje až hanba :D oprava bude sjednáná v outerý a to díky Krosmenovi,který mi zařídil ingredience na spojku,díky :)
Celica 7 gen. silver metalic :)---Sold
Chrysler 300c 5.7 Hemi :)
Tequilla
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tequilla »

Pro motor je konkrétně předepsanej benzín Natural 98+. Více oktanama určitě motoru neublížíš, spíš naopak. Komprese je 10.1:1 a 100 oktan mu věru chutná. Já ale beru OMV Carrera 100, Verva mi nějak nesedla...
Vazli
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vazli »

Tequilla píše:Pro motor je konkrétně předepsanej benzín Natural 98+. Více oktanama určitě motoru neublížíš, spíš naopak. Komprese je 10.1:1 a 100 oktan mu věru chutná. Já ale beru OMV Carrera 100, Verva mi nějak nesedla...
a ja do toho leju porad 95 daval bych Carreru kdyby sem ji nemel cca 35km daleko
Toyota Celica TS (2003) Obrázek
Vše pro auto na jednom místě
Tequilla
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tequilla »

Vazli píše:
Tequilla píše:Pro motor je konkrétně předepsanej benzín Natural 98+. Více oktanama určitě motoru neublížíš, spíš naopak. Komprese je 10.1:1 a 100 oktan mu věru chutná. Já ale beru OMV Carrera 100, Verva mi nějak nesedla...
a ja do toho leju porad 95 daval bych Carreru kdyby sem ji nemel cca 35km daleko
To já sebou vozím seznam všech pump OMV a podle toho plánuju cesty 8) No a když to špatně odhadnu, tak vezmu i jinde, ale přidám před tankováním aspoň http://www.profipneu.eu/product_info.ph ... cts_id=909 . Prostě tu MRchu zbytečně rozmazluju...
Vazli
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vazli »

Tequilla píše:
Vazli píše:
To já sebou vozím seznam všech pump OMV a podle toho plánuju cesty 8) No a když to špatně odhadnu, tak vezmu i jinde, ale přidám před tankováním aspoň http://www.profipneu.eu/product_info.ph ... cts_id=909 . Prostě tu MRchu zbytečně rozmazluju...
to sem ani nevedel ze neco takovy na primichani existuje
Toyota Celica TS (2003) Obrázek
Vše pro auto na jednom místě
Odpovědět

Zpět na „Celica“