Zaslepení EGR ventilu
Ja som minule spozoroval ze auto je nejake lenive asi 1 mesiac som sa vozil len po meste. Tak som sa siel previezt a riadne som ho prevetral cez Donovaly, ked som podradil s riadnym medziplynom tak asi prve dva razy siel z vyfuku pekne cierny dym potom uz nie. Motor som tocil aj cez 4 tisic a zda sa mi ze teraz reaguje skor na plyn. Podla mna treba motor sem tam poriadne povytacat (nie na mieste) aby sa precistilo potrubie a on potom bude zivsi.
teraz Avensis, r.2016, 1.8 Valvematic, 108 kw, 23000 km
predtým Avensis T25, r. 2004, 2.0 D-4D, 85kw, 330000 km
toto mozem iba potvrdit, po castejsich kratsich trasach (do 50 km) to zacne po case robit aj mne. "povytacanie" ako pises to vyriesijelinek4 píše:Ja som minule spozoroval ze auto je nejake lenive asi 1 mesiac som sa vozil len po meste. Tak som sa siel previezt a riadne som ho prevetral cez Donovaly, ked som podradil s riadnym medziplynom tak asi prve dva razy siel z vyfuku pekne cierny dym potom uz nie. Motor som tocil aj cez 4 tisic a zda sa mi ze teraz reaguje skor na plyn. Podla mna treba motor sem tam poriadne povytacat (nie na mieste) aby sa precistilo potrubie a on potom bude zivsi.
Avensis T25 2007 WG, 2.2 D-CAT, 130 kW
Ak vás ešte zaujíma zaslepenie EGR ventilu na 2,0D4d 85kw , mám zaujímavé skúsenosti. Tiež som zaslepil plechom ,ale zistil som že súčasne s otváraním EGR, sa opačne škrtí vzduch , škrtiacou klapkou v sacom potrubí. Takže som samotnú klapku vymontoval z potrubia . Logická úvaha ,že keď sa zaslepí EGR a tým zamedzí vyf. plynom do sania a zároveň sa klapkou priškrtí vzduch v saní, tak motor nedostane potrebný vzduch bez námahy. Po 10 km po meste check motora. Myslím si že je ECU naprogramovaná tak, aby podľa otáčok a zaťaženia motora rozpoznala kedy otvorí EGR čo by malo spôsobiť zvýšenie teploty v sani, alebo väčší podtlak.(snímač teploty, podtlaku v saní) Takže som plech vyhodil,EGR prečistil, vymazal pamäť závad ,ale klapku som nenamontoval. Výsledok:asi 300km mesto- plynulý ťah od 1200ot, klesla spotreba ,plynulá jazda v rozsahu 1100-2000ot , pamäť závad čistá.
-
- Člen Týmu
-
- Člen Týmu
EGR ventil
Díky za tvůj super manuál, ventil jsem podle návodu zaslepil a Verso jede daleko lépe, zvláště ve městě, žádná chybová hláška se nekonala. Spotřebu sleduju i ta mám pocit jde dolu. Milan
Avensis Verso 2003 D-4D
Milan Bartoš: Zaslepil si EGR uplne? Ja ked som ho zaslepil uplne tak mi po 20 km vyhodilo chybovu hlasku tak som musel vyvrtat dve male dierky do zaslepky. Aky mas motor a aky rocnik?
Zaslepoval si aj klapku
Zaslepoval si aj klapku
teraz Avensis, r.2016, 1.8 Valvematic, 108 kw, 23000 km
Kde tu skrtici klapku najdu? Vcera jsem na to koukal a nasel jsem jenom vahu vzduchu.Elcar píše:Ak vás ešte zaujíma zaslepenie EGR ventilu na 2,0D4d 85kw , mám zaujímavé skúsenosti. Tiež som zaslepil plechom ,ale zistil som že súčasne s otváraním EGR, sa opačne škrtí vzduch , škrtiacou klapkou v sacom potrubí. Takže som samotnú klapku vymontoval z potrubia . Logická úvaha ,že keď sa zaslepí EGR a tým zamedzí vyf. plynom do sania a zároveň sa klapkou priškrtí vzduch v saní, tak motor nedostane potrebný vzduch bez námahy. Po 10 km po meste check motora. Myslím si že je ECU naprogramovaná tak, aby podľa otáčok a zaťaženia motora rozpoznala kedy otvorí EGR čo by malo spôsobiť zvýšenie teploty v sani, alebo väčší podtlak.(snímač teploty, podtlaku v saní) Takže som plech vyhodil,EGR prečistil, vymazal pamäť závad ,ale klapku som nenamontoval. Výsledok:asi 300km mesto- plynulý ťah od 1200ot, klesla spotreba ,plynulá jazda v rozsahu 1100-2000ot , pamäť závad čistá.
-
- Člen Týmu
zaslepení EGR ventilu.
Já tam taky žádnou škrtící klapku nenašel a váhu jsem měl rozebranou kvůli čištění.
Avensis Verso 2003 D-4D
http://www.toyodiy.com/parts/p_E_2004_T ... _1701.html
Položka-26100F.Dve skrutky ktoré držia mosadzný kruh na hriadeľke , treba odvrtať.
Položka-26100F.Dve skrutky ktoré držia mosadzný kruh na hriadeľke , treba odvrtať.
Toyota Avensis Combi T25,2.0D4-d, 85kw
Jo to je az tady vzadu, aha!Elcar píše:http://www.toyodiy.com/parts/p_E_2004_T ... _1701.html
-
- Člen Týmu
EGR ventil
Dík za vysvětlení, mě teda po zaslepení chyba nevyskočila,ale na tu klapku se podívám třeba se sníží trochu spotřeba. Jsem pořád na necelých 7litrech/70%město.
Avensis Verso 2003 D-4D