Sháním zadní brzdové kotouče a lanovody ručky
- Invader
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
jasne ze ne ani nevim ze nipparts je dodava neni to tak spatna znacka tak si tam muzes dat tyhle
Auto je dar od boha ale buh urcite nepocital s tim ze bude mit clovek lepsi karu nez mel on
MR2 MKII rev 1 (Crash)
MR2 MKII rev 1 + klima (Crash)
MR2 MKII rev 2 + invader kit (in used)
Audi 80 1,8 B3 1990 (car for works)
mazda mx5 1.8NA 96kw
MR2 MKII rev 1 (Crash)
mazda mx5 1.8NA 96kw
- kolja
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
ahoj, nedávno jsem rušil celou karoserii, nejsem si jistej, zda jsem ty lanovody nevyhodil?? byly ok, žádnej problém, pokud jsem je nevihodil pošlu ti je jen za poštovné, mě jsou na nicM.a.R.i píše:Invander: 2000 za oba? Novej jeden v toyotě stojí 1800, starline po slevě 1650:D.
Jinak kotouče nakonec beru nejspíš z Německa TRW za 3200 + opravnou sadu na třmeny jsem sehnal. Ale ty lanovody mě trápí. Levej je OK,ale pravej se nevrací. Ale pokud jsou tvoje jak nový,tak bych vzal oba
MR 2 TARGA 180 kW (245 PS)
proč ne? Chtěl jsem je spíš kvůli vzhledu-že se mi to hodně líbilo a za tyhle peníze tady neseženu ani nedrážkovaný Nippartsy-mejm kotoučům nic není-chtěl jsem to prostě jen vyměnit kvůli vzhledu-má to nějaký zásadní nevýhody-nebo s tím máš zkušenosti od těchhle americkejch firem, že to jsou šunty? Za tyhle peníze je tam prodává spousta výrobců-není to ojedinělýlibor12 píše:Marcelus: vykašli se na vrtane drážkované kotouče! Dej normální blank (hladké)
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
dovolim si citaci z jineho fora,odpoved ohledne zvetseni brzd a použiti derovanych a dražkovanych kotouču

Taboo píše:Ano, presne takhle se to "spravne" dela (pokud jsou bolt-on vetsi brzdy dostupne z jinych modelu anebo clovek nema moznost pouzit aftermarket vetsi brzdy anebo adaptovat vetsi brzdy i z naprosto jineho vozu). Na co si musis dat pozor je pocet/prumer pistu versus prumer/kapacita "brake master cylinder" (to nevim, jak se rekne cesky... Mozna "hlavni brzdovy valec"?). Pokud ten model, ze ktereho ty vetsi brzdy pochazi pouziva i vetsi brake master cylinder, tak je ho dobre pouzit take. Kazdopadne, pro vuz urceny pro bezny provoz, kde je potreba plneho potencialu brzd jen v naprosto kritickych situacich, pouzij plne kotouce pripadne jen s o neco agresivnejsimi destickami (= ne nejakymi destickami urcene pro skutecne zavodni vozy, ktere za studena brzdi hure, nez tovarni).marek.dh píše:mám takový dotázek... mám na autě brzdy s kotoučema 260mm, přemýšlím že bych dal ze silnějšího modelu brzdy s 278mm kotoučema - bude to mít nějaký smysl nebo radši jenom koupit kotouče + desky - auto váží 1380kg a zdá se mně že ty brzdy nejsou při sportovnější jízdě nic moc..Vykon auta nema s brzdama co delat. 1380kg vuz je stejne obtizne zabrzdit z 100km/h na 0 at jeho motor ma 100HP anebo 500HP.JRD McLAREN píše:..vykon auta ..???
ono dost pomoze vymenit seriove kotuce, ze vrtane ci drazkovane, a tiez pouzitie inch brzdovych dosticiek,
potom to po zahriati tolko neuvedaaaa, ale stale brzdiiii...
Vymena seriovych kotoucu za vrtane anebo drazkovane kotouce stejne velikosti snizi jejich ucinost, protoze vrtanim/drazkovanim jednak dojde ke snizeni treci plochy a soucasne take k nizsi tepelne absorbci diky uberu materialu. Navic, i ty nejlepsi vrtane kotouce pri agresivnim brzdeni zacnou drive anebo pozdeji praskat. Vrtane/drazkovane kotouce maji sve opodstatneni jen a pouze v pripade skutecnych zavodnich vozu pouzivajicich velice agresivni material desticek, ktery se velice rychle opotrebovava. Derovani/drazkovani kotoucu neslouzi k jejich chlazeni (od toho jsou naporove chladici systemy), ale odvodu plynu a prachu (a pripadne take vody) a neustale obnove povrchu oblozeni desticek. To ma ale opet sve opodstatneni pouze pri pouziti plneho potencialu brzd, kdy dochazi v zavodnich situacich k jejich aplikaci co nejpozdeji a co nejagresivneji (= coz se netyka situaci bezneho provozu na silnici). V beznem provozu pro to derovani/drazkovani jednoduse neni pouziti a je naprosto zbytecne... I pote, desticky se na zavodnich vozech meni doslova po kazdem zavodu a brzdove kotouce pri sebemensim znaku prasklin. Pro bezne jezdeni to proste v zajmu udrzby a bezpecnosti neni - i presto, ze se z toho stala velka moda. Tam je mnohem lepsi jit do vetsich brzd s plnymi (anebo pripadne jen drazkovanymi) kotouci, ale kazdopadne ne s vrtanymi.
Vsude na Internetu se daji najit fotografie tech popraskanych derovanych kotoucu i tech nejlepsich znacek, vsude se o jejich praskani muze clovek docist od jejich vlastniku - a mnoho lidi to i nadale ze zcela nepochopitelnych duvodu naprosto ignoruji ve jmenu nejakeho priblbleho modniho trendu...
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
mno koukám nechám si to teda ještě projít hlavou-já sem to fakt chtěl jen kvůli vzhledu a díky tomu, že tahle sada 4 vrtaných, drážkovaných kotoučů by mě přišla levněji než 4 samotný hladký kotouče z druhovýroby u nás. Jinak tyhle prodejci nabízej i varianty jen drážkovanejch, nebo jen vrtanejch kotoučů. Problém u mr2, mk2-revize2 a vejš je, že lepší kotouče na tohle auto nevyrábí žádná solidní firma(brembo, oz zimmerman, ferodo atd.)-všichni vyrábějí pouze menší kotouče na revizi 1, popřípadě na mk I a mk III, jenom EBC brakes a u těch stojej jen přední drážkovaný kotouče bez destiček 7500,-, což za to dát teď ani nemůžu ani nechci.Myslel jsem, že tím nic neskazím-že to za tuhle cenu bude přibližně kvalita jako druhovýroba a přibližně stejná životnost i účinnost-ale jak čtu-tak ve všem je to horší..., tak tam asi zatim nechám radši originály a budu to řešit až to bude potřeba, přeci jen červený brzdiče už mám-takže závodník už jsem... 

Tak v auto matějíček jsou frajeři, nakonec ty twr kotouče sehnali za 2600 + 130 poštovný, toyota chce za origo 4400. A myslím si,že ty twr budou možná lepší, jedná se o firmu s hodně dobrou pověstí
.
Shodou okolností majitel auta matějíček má taky MR2,tak nebyli ani překvapený
, jinak když jsem obvolával jiný firmy,tak netušili co to je za auto 

Shodou okolností majitel auta matějíček má taky MR2,tak nebyli ani překvapený

Toyota MR2 SW20, rv91, rev.2, 2.0 16V 115kW - SOLD
Lexus LS400, rv98, UCF20, 4.0 V8 223kW
tak drobná oprava-není to auto Matějíček, ale auto Matějček, neboli www.automatejcek.cz
bral jsem od nich už spoustu dílů, jako rozvody a myslim že i první spojku a vždycky velká spokojenost s přístupem, např. u rozvodů jsme zjistili až při výměně, že 175ps má o jeden zub míň na rozvodovým řemenu než 156ps a do dvou dnů jsem měl doma novej rozvoďák-zdarma-žádný výměnou až příjde ten špatnej. Prostě když se spletou-snaží se okamžitě chybu napravit.
bral jsem od nich už spoustu dílů, jako rozvody a myslim že i první spojku a vždycky velká spokojenost s přístupem, např. u rozvodů jsme zjistili až při výměně, že 175ps má o jeden zub míň na rozvodovým řemenu než 156ps a do dvou dnů jsem měl doma novej rozvoďák-zdarma-žádný výměnou až příjde ten špatnej. Prostě když se spletou-snaží se okamžitě chybu napravit.
Tak jsem si byl dneska pro auto a brzdí to jak bejk, navíc mi kámoš vyměnil brzdovou kapalinu a olej v převodovce, vše za origo.
Auto jsem převzal a zhruba po 300 m jízdy do mě na semaforech skoro nacouvala ženská, ještě že neuměla couvat a couvala křivě, byla tak 3mm od boku auta
. Docela štěstí v neštěstí 
Dneska jsem si tu jízdu nesmírně užil, tak na prodej tlačit nebudu
.
Auto jsem převzal a zhruba po 300 m jízdy do mě na semaforech skoro nacouvala ženská, ještě že neuměla couvat a couvala křivě, byla tak 3mm od boku auta

Dneska jsem si tu jízdu nesmírně užil, tak na prodej tlačit nebudu

Toyota MR2 SW20, rv91, rev.2, 2.0 16V 115kW - SOLD
tak ještě jednou velký díky Pepovi, kterej mi v sobotu měnil jak kotouče, tak destičky-takže to mám komplet nový. Jinak píšu to jen pro zajímavost, protože by to někdo z Vás mohl mít na autě taky-problém nebyl v samotnejch destičkách, ale v zaseklejch-rokama zatuhlejch brzdovejch třemenech, ty pístky, co maj na třmenech chodit volně rukou, jsme sundávali ve svěráku, tudíž mi brzdy na vnitřní straně víceméně brzdily stále a to smetlo takle ty vnitřní destičky až na plech..., takže je dobrý, pokud na to máte čas a místo, ty brzdy preventivně rozdělat a promazat
- Invader
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
taky mi to čeka ted v zime tak doufam ze uz nebudu mit takovi problemy s tim ze mi to při brždění tahne k jednej straně,ale pouze zezačatku a bude to tim ze mi jeden běhá hůř, tudíž jeden brzdi vic a pak to tahne, take zustava viset a hřeje se ,ale musim to udelat aby byl klid 

Auto je dar od boha ale buh urcite nepocital s tim ze bude mit clovek lepsi karu nez mel on
MR2 MKII rev 1 (Crash)
mazda mx5 1.8NA 96kw
MR2 MKII rev 1 (Crash)
mazda mx5 1.8NA 96kw