Toyota Avensis 200tkm - má cenu kupovat?

vše ohledně modelové řady Avensis
Duchy
Navigátor

Příspěvek od Duchy »

skuhra píše:Duchy: Co se ti nezdá na statistice TUV? Měla by znázorňovat procento závažnejch poruch danýho auta, danýho stáří. Na tom neni moc co posrat, ne ? Resp. každá statistika jde do jistý míry upravit tak, aby ti vyšlo co chceš, ale tak jako orientační pomůcka by to mělo bejt dobrý, ne? Corolla, Avensis a Auris prostě vycházejí dobře: Toyoty sou asi holt lepší než Fordy, Škodovky, VW, což?
Problem TUV je, ze zahrnuje jenom malou cast zavad a to jeste povetsinou ty, ktere te jakozto majitele ojetiny prilis nezajimaji, protoze jsou levne. Vetsina zasadnich (cti drahych) problemu je takoveho razu, ze ta auta na TUV ani nedojedou. To jsou ty zavady, ktere te zajimaji.
Pokud chces minimalizovat servisni naklady, tak za tyhle penize asi nejlepsi koupe bude Ford Mondeo II, ktery v benzinech netrpi vaznejsimi problemy (stejne jako Toyota) a narozdil od Japoncu jsou na nej dily za pusu. To o co bude Avensis spolehlivejsi vynahradi nizka cena dilu u Forda. A to jak v autorizacich, tak sortimentu druhovyroby nebo na vrakacich.
Toyota Avensis 2.0VVT-i T25
kuze + velka navi + xenony = zakladni vybava nenarocneho ridice
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

Duchy uz zase zacinas tu svou obehranou pisnnicku s drahyma nahrandima dilama na japonce ? To ti nestacilo, jak jsme te roznesli na vice forech nebo tematech ? Nebud prosim trapny a neopakuj se. Porad jsem nepochopil proc mas avensie, kdyz je tak spatny a vubec cela toyota je spatna a draha ?
A ted k tematu. Kazda ojetina je riziko a tak je potreba k tomu pristoupit. Kazda ojetina je individualni a skoro uz nezalezi co je to za znacku. minimalizovat servisni naklady lze pouze dukladnou prohlidkou auta, ale opravdu dukladnou - nejlepsi cele rozebrat :D
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
ToyDrive
Manager Týmu

Příspěvek od ToyDrive »

Presne tak Duchy. Prodej Avensis a kup si Mondeo.
Kde jsou ty casy kdy na Japonce dily nebyly, a kdyz byly, tak drahy.
Pocitam oproti Mondeu cena dilu max. 20% navrch.

Avensis po 200tis. muze byt zcela v poho. Zvlaste z Nemecka kde tim vetsina lidi jezdi do prace po dalnici. Zalezi na individualnim kusu. Nicmene motor, karoserie, loziska apod. budou pocitam OK. A s mensimi opravami jako vymena brzd ci spojky holt za ty penize musis pocitat.

Good luck! :wink:
CarinaE Sedan '97 1,6 16V (78kW) prvni laska
Avensis Combi '07 1,8 16V (95kW) + MR2 '03 (103kW) soucasnost
CommonUser
Věčnej rejpal

2 majitel

Příspěvek od CommonUser »

Pozor je to 2. majitel, prvy bol ovsem Autohaus - bol to asi nejaky Tageszulassung. To len tak pre spravnost. A vyzera to, ze je to nejaky maly lokalny "dealer", co ma svoje +/-. Zaruku ti musi dat - na skryte vady, ale realne ... eeee. Aj tak to nevyzera zle, to by mohol byt este slusny drziak. Rozvody su menene.

Duchy, by radsej menil castejsie ale lacnejsie, no. Proste TTT mu nesadla. Nudi sa, tak by menil. :)
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

a spotrebni zbozi vyssi hodnoty se da sehnat v Polsku za velmi zajimave ceny , spojkova sada Aisin za 2200 ,- a podobne :wink:
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
ToyDrive
Manager Týmu

Příspěvek od ToyDrive »

Je to auto za 50tis. Za ty penize jestli jezdi a vse funguje je to zazrak.
CarinaE Sedan '97 1,6 16V (78kW) prvni laska
Avensis Combi '07 1,8 16V (95kW) + MR2 '03 (103kW) soucasnost
wrc50
Manager Týmu

Příspěvek od wrc50 »

Za 50 tisíc nemůžeš čekat zázraky, ale já jsem kupoval Avensise 1,6 před 2,5 roku za částku jednou takovou a měl najeto v té době - na tachometru 172000km dnes mám najeto 215000km a jediné co jsem zatím měnil byl termostat, olej+filtr+vzd.filtr+pylový filtr jinak jen jezdím, na voze byli měněny rozvody před.majitelem, jsem až na malé vyjímky spokojen a věřím, že ještě alespoň 5 let budu , to jsou mé poznatky
RP
Řidič

Příspěvek od RP »

Problem TUV je, ze zahrnuje jenom malou cast zavad a to jeste povetsinou ty, ktere te jakozto majitele ojetiny prilis nezajimaji, protoze jsou levne. Vetsina zasadnich (cti drahych) problemu je takoveho razu, ze ta auta na TUV ani nedojedou. To jsou ty zavady, ktere te zajimaji.
Ano ale při tak velkém souboru dat jakým je německá stk bezesporu je tam existuje jistá korelace když to hodně zjednoduším značka auta které má opětovně problémy s "drobnostma" na stk má prostě problém s kvalitou celkově a vyší procento závad nebo si snad někdo myslí že napr. francouzi kteří jsou na chvostu statistik jsou spolehliví???
Jinak ten Ave jako by z oka vypad tomu mému při koupi 196 kkm nyní 226, vyměnil jsem akorát brzdové destičky a pakny, nyní mě čekají silent bloky na ramenech vpředu a vzadu hold české cesty
cena od Idaha silent bloky vpředu 575 kč/ks vzadu 275 kč/ks
z opravdovou poruchu můžu označit akorát vysypání řemenice na klice o co se postarla odborník co midělal rozvody, který se neobtěžoval použít stahovák
Ale pokud někoho baví se vrtat v autě nebo poznat nové lidi ze servisní branže ať jde klidně do Forda mám ve svém okolí dva focusy a hoši furt něco řeší ale hlavně že mají ty levné ND ... (FORD- Fix Or Repair Daily) :D
Avensis kombi 1,8 linea terra 98´
Corolla 1,3 E11 HB 97´social edition
Subaru Legacy kombi 2,5 GX 01´ 115 KW/223 Nm
Gabo
Řidič

Re: avensis 200t km

Příspěvek od Gabo »

aczasa píše:Tak podle mě je to cena minimálně k zamyšlení. Časté problémy: chvění volantu (to je brnkačka, nasadit 16kový hliníkáče, horní uložení tlumičů, zadní horní uložení ramen, tyčky stabíku, možná ložiska, čepy řízení). Při těch km asi pomalu spojka, určitě rozvody, možná brzdový desky a kotouče.... Jinak to auto je schopné jezdit poměrně dlouho. Měl jsem jednu Aven z 98mýho v 1.6 a ten motor 4A-FE byl dokonalost sama. Prodal jsem to auto předloni za 10.000 s 590 000 km.
Možno už odvtedy bola ponukana na AAA auto so 145.000km, prvym majitelom a serviskou za 45 tisic :D
Toyota Auris TS Hybrid 2016
aczasa
Věčnej rejpal

naštěstí ne...

Příspěvek od aczasa »

Naštěstí ne. Leda po tom, co jí jeden dal trochu dohromady a dál prodal už s cca 610 000km a ten jí prohnal na dálnici v německu tak, že mu vypadla převodovka :-) Takže potom teprve to mohla dostat AAAčka. .-)
Back in Czech.
Xicht
Člen Týmu

kupoval jsem na 160.000 v r.2005

Příspěvek od Xicht »

Dnes 213.000 km a v poho! Pokud to má 200.000, nevidím v tom problém ( lepší 200 jistých než 120 teoretických u 10 letého vozu ). Každá ojetina ale vyžaduje, nebo dříve či pozdějí bude vyžadovat investice. Výhodou Toyoty je, že na ní měníš jen spotřební věci. Já měnil na 180 spojku, 200 rozvody + vodní pumpu, v r.2009 akumulátor a brzdy... Každou zimu jsem čekal že umře výfuk, zatím drží a má 11 let za sebou...
po 19ti letech prvně bez Toyoty...
ondrej
Navigátor

Příspěvek od ondrej »

Nedávno jsem koupil Avensis Combi 1.8 dovezený z německa za cenu 56000,-Kč. Na tom autě není co měnit, vyměnil jsem pouze olej a filtr a po zimě nechám udělat rozvody, vše je naprosto funkční, koroze žádná a ješte k tomu byly v kufru komplet zimní kola. Je to můj druhý avensis. Je to ješte poctivé auto, elektrika není od boshe a nemá to fatální závady. To auto jsem prohlížel asi 5 minut a projel tak 5km, než jsem ho koupil. Myslím že u benzínových avensisů se není čeho bát.
Dacan
Manager Týmu

Příspěvek od Dacan »

ydravim,abych zytečně nespamoval,asi budu pořizovat avíka a v hledáčku mám tyto
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=16460
http://otomoto.cz/toyota-avensis-2-0-16 ... 55421.html
http://sauto.cz/detail-inzeratu/osobni/ ... is/8007777

dík za rady a tipy :lol:
ex 1,6 sti 1992
corolla e11 1,6 gt (81kw)
Gabo
Řidič

Příspěvek od Gabo »

Dacan píše:ydravim,abych zytečně nespamoval,asi budu pořizovat avíka a v hledáčku mám tyto
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=16460
http://otomoto.cz/toyota-avensis-2-0-16 ... 55421.html
http://sauto.cz/detail-inzeratu/osobni/ ... is/8007777

dík za rady a tipy :lol:
Ja by som si vybral tu prvu, od clena. Aj ked ma najviac km, podla mna ma najmenej :)
Toyota Auris TS Hybrid 2016
Dacan
Manager Týmu

Příspěvek od Dacan »

taky po ní nejvíc pokukuju :lol:
ex 1,6 sti 1992
corolla e11 1,6 gt (81kw)
Odpovědět

Zpět na „Avensis“