Toyota Avensis 200tkm - má cenu kupovat?
Toyota Avensis 200tkm - má cenu kupovat?
Ahojte,
Přemýšlím o koupi ojetiny, v testech TÜV vychází celkem obstojně Avensis, ale v mé cenové hladině okolo 50k to vypadá více méně na následující:
http://www.autoscout24.de/Details.aspx? ... l_s_detail
Je to combi, to bych rád, první majitel, se serviskou a snad i nějakým tím servisem, ve 170tkm prý výměna rozvodů. Co si o tom myslíte? Nemám nějak přesně představu, jak často se to bude srát, jestli má cenu kupovat něco takhle jetýho - tadyto konkrétně alespoň snad neni přetočený...
Víc než 50 (až 60, když někdo pumpne leasing nebo co já vim) do toho asi tak dalších 5 let dát nemůžu.
Přemýšlím o koupi ojetiny, v testech TÜV vychází celkem obstojně Avensis, ale v mé cenové hladině okolo 50k to vypadá více méně na následující:
http://www.autoscout24.de/Details.aspx? ... l_s_detail
Je to combi, to bych rád, první majitel, se serviskou a snad i nějakým tím servisem, ve 170tkm prý výměna rozvodů. Co si o tom myslíte? Nemám nějak přesně představu, jak často se to bude srát, jestli má cenu kupovat něco takhle jetýho - tadyto konkrétně alespoň snad neni přetočený...
Víc než 50 (až 60, když někdo pumpne leasing nebo co já vim) do toho asi tak dalších 5 let dát nemůžu.
Je to loterka,za 50k nečekej zázrak. Skušební jízda ti moc neřekne, známý koupil o rok starší Opel Vectra za 60k a už měnil lambdu a pak zjistil,že to žere olej a čeká ho výměna kroužků. Na první pohled je to prostorné výkonné auto slušně vypadající, co bude dál poznáš až po 10tKm. Možná bude v poho,možná se posere támhleto tuhleto - prostě loterka. Ve prospěch toyot hovoří statistika poruchovosti víceletých vozů,sám jsem kupoval takto svůj, ale náhoda je ...... Tady ti nikdo nic nezaručí.
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html

jasny, ja prave koukal do tech statistik ze to vychazi proste pomerne dobre oproti konkurenci. porche 911 ktery vychazi enjlepe v planu nemam
.
jinak co bych mel asi u takovyho auta pocitat ze se vysere prvni a kolik takovydle srandy stoji? prste dily co se casteji meni a priblizne ceny.
zatim sem se akorat tak staral ammce o Fabii, ma 60tkm, takze vlastne zatim jenom servisky a provozni naklady, s timde nemam zkusenost.

jinak co bych mel asi u takovyho auta pocitat ze se vysere prvni a kolik takovydle srandy stoji? prste dily co se casteji meni a priblizne ceny.
zatim sem se akorat tak staral ammce o Fabii, ma 60tkm, takze vlastne zatim jenom servisky a provozni naklady, s timde nemam zkusenost.
Pokud se Ti auto ve skutečnosti bude jevit stejně jako na fotkách, tak by se Ti za dobrý peníz mohlo do ruky dostat velice solidního auta. Já osobně jsem kupoval Avensise s 217 t. km(dnes 278) a jsou tu i tací, co najezdili mnohem mnohem více(třeba Acsaza). Asi nejnáchylnější jsou stabilizační tyčky, což je ale investice v řádu stokorun (tuším na předek obě do 800,-). Jinak mě osobně teď nic nenapadá. Kdyby napadlo, napíšu. Přeji Ti šťastnou ruku při nákupu Ave. 

Toyota Avensis 1.6 + LPG 81 kw 4A-FE '98
V tomhle stáří spoustu věcí vyřeší druhovýroba,vrakáč nebo allegro. Kupovat origo v Toy ti auto navýší i o polovinu ceny. Pokud jsi zručný spoustu věcí vyřešíš samodomo, s novějšími modely je už problém. První předpoklad je všeobecná spolehlivost značky a pak už jen trocha štěstí,že minulý majitel tomu dal troha péče.
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/

takze by se dalo rict, ze sem na spravny ceste: Toyota tu spolehlivost ma, je to starsi model: tudiz by neco melo jit samodomo (ja auta nikdy neopravoval, ale kamos se rypal ve sve 12O, formanovi a ted Opel Omega I tak by mi asi s leccim pichnul...)
jenomm prostge vyresit jak se nenechat ojebat: abych nekoupil neco co je fakt na rozpadnuti, to ale asi holt nikdo nepomuze.
jenomm prostge vyresit jak se nenechat ojebat: abych nekoupil neco co je fakt na rozpadnuti, to ale asi holt nikdo nepomuze.
Já jsem koupil ve 190000, teď mám 250000 a kromě oleje, filtrů a brzdových destiček jsem nemusel měnit zatím nic. Auto nemělo během mého vlastnictví vůbec žádnou poruchu. Podobných případů bude myslím většina. Nebál bych se toho. Co tak čtu, tak za novější Avensisy už se tak lehce ruka do ohně nedává...
Toyota Avensis 1,6 T22 (2000)
Matik: kdyz sis ten Avensis kupoval, znal jsi aspon trochu historii vozidla? jako treba co se tyka vymeny rozvodu, cetl sem o tom ze je to slabina tohodle auta. v tom odkazu v prvnim prispevku je odkaz na toho co sem ted narazil a vypada v pohode, je k tomu dobra historie, ale i ta kniha muze lhat...
ND
a ajk je to vubec s nahradnimi dily na Avensis cenove?
Re: ND
Jestli Tě zajímají např. ty rozvody, tak sada na tenhle motor stojí okolo 3.000,- bez vodní pumpy. To je celkem dobrý, alespoň si to myslím. Vodní pumpa mi stála něco málo přes 1.500,-. Jinak si nemyslím, že by ceny ND nějak výrazněji vybočovaly..skuhra píše:a ajk je to vubec s nahradnimi dily na Avensis cenove?
Toyota Avensis 1.6 + LPG 81 kw 4A-FE '98
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Re: ND
rozvody na 7AFE jsou otázkou max 1600,- ( prvovýroba ), vodní pumpa cca 900-1100kč ( taktéž prvovýroba ). Výměna ( práce ) do 1500,- .Smith píše:Jestli Tě zajímají např. ty rozvody, tak sada na tenhle motor stojí okolo 3.000,- bez vodní pumpy. To je celkem dobrý, alespoň si to myslím. Vodní pumpa mi stála něco málo přes 1.500,-. Jinak si nemyslím, že by ceny ND nějak výrazněji vybočovaly..skuhra píše:a ajk je to vubec s nahradnimi dily na Avensis cenove?
U 4AFE je to cca 1350,- za rozvody, +-950kč vodní pumpa, a práce taktéž.
Celkove je motpor 7AFE držák, který pokud slape a dobře ho prohlédneš a poslechneš tak by te nemel ničím nemile překvapit. Je to jednoduchý motor který si prosel carinou, avíkem celdou, takže v dobe T22tek už byl na konci sve kariéry, což sice neznamenalo vrchol technického zázraku ale zase vychytané mouchy ( narozdíl od prvních 1,8 vvti co se do toho dávali v téže dobe a nahradili 7AFE ).
prolez, dej si pozor na zadní ramena ( i to se sice dá řešit repasí ale na podvozku je to ta nejdražší komponenta ).
Statistika TUV je naprosto irelevantni, takze tu vubec neres. Myslenka, ze pet let nevrazis zadne dalsi penize do auta je usmevna, protoze minimalne tam zahucis jednou tolik na spotrebnich materialech a dalsich nakladech spojenych s provozem auta.skuhra píše:jasny, ja prave koukal do tech statistik ze to vychazi proste pomerne dobre oproti konkurenci. porche 911 ktery vychazi enjlepe v planu nemam.
Co se tyce ceny dilu, tak ja mam novejsi T25, takze nemuzu konkretne. Nicmene obecne jsou dily na vsechny japonske vozy pomerne krvave, bezne dily sezenes z druhovyroby, ale vzdycky narazis na nejakou plastovou picovinu, ktera se nekde ulomi, koupit se z levnejsich zdroju neda a Toyota zaspiva za kousek plastu tri tisice. V tomhle jsou lepsi nemecke znacky vcetne premiovek, kde sice nektere veci stoji batoh penez, ale pokud je to picovina tak je za par stovek.
Ja mam napriklad ted prasklou mrizku na masce. Jenom vnitrek, plastova srandicka, jednoduchy vylisek. Ceska Toyota za nej chce pres tri litry, v Nemecku pres Ebay se da sehnat kolem dvou litru, u nas v druhovyrobe 2600Kc s dani. Ten samy dil na Forda Mondeo vyjde v druhovyrobe na sest stovek, bratru vice nez ctyrikrat levneji.
Na druhou stranu u stareho atmosferickeho benzinu mas alespon slusnou sanci, ze tam nezahucis nejak extremne. U novejsich dieselovych Toyot nejsou vyjimkou opravy v cene auta, ktere kupujes.
Toyota Avensis 2.0VVT-i T25
kuze + velka navi + xenony = zakladni vybava nenarocneho ridice
kuze + velka navi + xenony = zakladni vybava nenarocneho ridice
avensis 200t km
Tak podle mě je to cena minimálně k zamyšlení. Časté problémy: chvění volantu (to je brnkačka, nasadit 16kový hliníkáče, horní uložení tlumičů, zadní horní uložení ramen, tyčky stabíku, možná ložiska, čepy řízení). Při těch km asi pomalu spojka, určitě rozvody, možná brzdový desky a kotouče.... Jinak to auto je schopné jezdit poměrně dlouho. Měl jsem jednu Aven z 98mýho v 1.6 a ten motor 4A-FE byl dokonalost sama. Prodal jsem to auto předloni za 10.000 s 590 000 km.
Back in Czech.
Duchy: Co se ti nezdá na statistice TUV? Měla by znázorňovat procento závažnejch poruch danýho auta, danýho stáří. Na tom neni moc co posrat, ne ? Resp. každá statistika jde do jistý míry upravit tak, aby ti vyšlo co chceš, ale tak jako orientační pomůcka by to mělo bejt dobrý, ne? Corolla, Avensis a Auris prostě vycházejí dobře: Toyoty sou asi holt lepší než Fordy, Škodovky, VW, což?