Brzdové desky - originál vs. ostatní
Brzdové desky - originál vs. ostatní
Tak jsem byl nedávno ve značkovém servisu a tam mi oznámili, že bych už potřeboval trochu vyspravit brzdy - srovnat kotouče a vyměnit desky na všech kolech. Dalo se to i čekat, protože ačkoliv to brzdí ještě relativně dobře, tak vizuálně ty brzdy vypadají už dost hrozně (zvlášť kotouče).
Samozřejmě, že mi hned nabídli značkové desky - přední za cca 1600Kč, zadní za cca 900Kč. Po mém dotazu mi nabídli i neoriginální desky za 750 Kč resp. 800Kč, s tím, že podle nich si není radno z brzdami zahrávat a velmi doporučují použití originálních dílů.
Jak jste na tom s deskama vy? Používáte originální výrobky, či raději nějaké jiné? Jakou značku preferujete? Má smysl investovat do originálních dílů?
Samozřejmě, že mi hned nabídli značkové desky - přední za cca 1600Kč, zadní za cca 900Kč. Po mém dotazu mi nabídli i neoriginální desky za 750 Kč resp. 800Kč, s tím, že podle nich si není radno z brzdami zahrávat a velmi doporučují použití originálních dílů.
Jak jste na tom s deskama vy? Používáte originální výrobky, či raději nějaké jiné? Jakou značku preferujete? Má smysl investovat do originálních dílů?
Toyota Corolla Verso 1.8
- Ahold
- Věčnej rejpal
Já jsem o víkendu koupil zadní desky i kotouče od TRW a zatím 300km brzdí (kdo by to čekal). Ale cenově mě vyšli jak originální z Toyoty. Tak doufám že vydrží víc 
Podle mě hlavně záleží jak jezdíš, i když na gumách a brzdách bych moc nešetřil. Jen v dnešní době člověk neví kdy mu dobře radí a kdy ho chcou oškubat...
Podle mě hlavně záleží jak jezdíš, i když na gumách a brzdách bych moc nešetřil. Jen v dnešní době člověk neví kdy mu dobře radí a kdy ho chcou oškubat...
Jsem Zoofilní plyšomil a nestydím se za to.
Vrrrrrm Toyota Vrrrrrm Corolla Vrrrrrm TS Vrrrrrm
Vrrrrrm Toyota Vrrrrrm Corolla Vrrrrrm TS Vrrrrrm
Nehanil, jenom konstatoval, že třeba destičky pískají a nejde s tím nic dělat, osobně mám taky destičky Ate a sem spokojenej, nešpiní tolik kola a brzdí dobře, ale je fakt, že pískají 
Corolla E10 1.3 16V 3D 97
4E-FE 55Kw
Ronal 6Jx16 ET38
195/45 R16
Trocha úprav ještě nikomu neublížila
http://database.mangacars.fr/data/media ... llae10.PNG
4E-FE 55Kw
Ronal 6Jx16 ET38
195/45 R16
Trocha úprav ještě nikomu neublížila
http://database.mangacars.fr/data/media ... llae10.PNG
Mam na predku kotouce a brzdovy desticky taky od TRW jiz pres 2 roky a jsem maximalne spokojenej, najeto pres 15 tis. km a desticky jsou skoro jako novy a kotouce maji na kraji jen nepatrnej rantlik. kotouce me vysli cca. na 1500 kc oba kusy a desticky na 1000 kcAhold píše:Já jsem o víkendu koupil zadní desky i kotouče od TRW a zatím 300km brzdí (kdo by to čekal). Ale cenově mě vyšli jak originální z Toyoty. Tak doufám že vydrží víc
EX:Toyota Corolla E 11 1.3 Compact 63 KW/120 Nm
mě se zase docela osvědčily NK jak kotouče tak destičky,zatím nikdo ze zpětných referencí neříkal žádná negativa a to jak na japoncích tak i evropa....A cenově jsou jedny z těch levnějších.....
Na odtahovku sem dával nyní na zoušku úplný nounejmy za cenu 650.- oba kotouče tak uvidim co vydrží....
Na odtahovku sem dával nyní na zoušku úplný nounejmy za cenu 650.- oba kotouče tak uvidim co vydrží....
specializovaný servis Toyot tel 777193983
dotazy? ktmotorsport@mujmail.cz
dotazy? ktmotorsport@mujmail.cz
koupil jsem TRW, pac tam byly origo toyota TRW
, jsem max. spokojen!!!
Toyota Avenis 1,8 VVTi, 2007
Toyota Corolla 2017 1,6 MT Trend+
Toyota Starlet 1,3i, 1997
Toyota Verso 1,8 VVTi, 2010
Toyota Corolla E12, 1.6 VVTi, 3HB, 2005
Toyota Corolla E10, 1,6 LXi, SD, 1995
Toyota Starlet 1,3i, 1993
j a p o n e c n a k o n e c
Toyota Corolla 2017 1,6 MT Trend+
Toyota Starlet 1,3i, 1997
Toyota Verso 1,8 VVTi, 2010
Toyota Corolla E12, 1.6 VVTi, 3HB, 2005
Toyota Corolla E10, 1,6 LXi, SD, 1995
Toyota Starlet 1,3i, 1993
j a p o n e c n a k o n e c
- stefancelicaT20
- Manager Týmu
A já si doteď myslel, že pískání způsobuje tření kotouče o deskuJimmi píše:Jak se to vezme. Já mám přímo od Ate takovou speciální vazelínu, kterou doporučují podmazat destičky zezadu (jak jsou takové ty plíšky a podobné příslušenství) a to právě z důvodu zamezení pískání. A nepíská.
Teď vážně...myslím si že za většinu pískání může směs desek...
Camry XV30 3,0 V6 automat - na prodej
Corolla Verso 2005 1,8 beňo
Yarda Verso 1,3 po FL - prodáno
Corolla Verso 2005 1,8 beňo
Yarda Verso 1,3 po FL - prodáno