Projekt: Celica GT4 z mrtvých vstání

vše ohledně modelové řady Celica
Odpovědět
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Stačí nahlédnout na stránky výrobce vyměníku voda vzduch třeba www.laminova.com je tam pár moc pěkných grafů. Nebo poprosit pana google :)
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
martin.matess
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin.matess »

mara.mww píše:mohl bys mi prosimte vyfotit bok jak je sani sem koukal ze tamtudy vede nejak ta origo trubka tak abych vedel chtel bych si udelat svoje sani vedeny primo od narazniku predem moc dik :)
myslíš normálně jak vedou z podběhu ty plastový tubusy až do airboxu?? klidně blejsknu

jinak mám otázku na libora, myslíš že mohu nechat tedy hlavu na bloku prostě n/a blok i shlavou pohromadě nepůlit a přeházet jen ty vačky?? říkám si aby třeba nebyla pak nějaká vůle nebo tak něco??prostě když sundám překlady, prohodím vačky a naházím překlady tak to bude ok?? ještě jsem to nikdy nedělal tak se ptám... jinak se ještě zeptám orientačně kdybych třeba se rozhod že udělám ten spodek( vyměnit šály) dají se vůbec ty šály na tento motor sehnat?? a kolik tak stojí? a musí se brousit klika?strýs mi furt rve klíny do hlavy jak na tom nic není ale já to tak jednoduše nevidím udělat ten spodek??

jinak dnes jsem pokročil (viz mé stránky) a stav je že je vše odpojeno a čeká na odpojení kardanky a "shození" motoru na zem, takže kočka s kozama bude mít práci B-)

Obrázek
Obrázek

jinak děkuji opět liborovi a sotatním za rady tipy a připomínky 8)
http://www.martinmatess.estranky.cz/
Celica T20 3sge SSII blue
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 318 Is e36 97' M-packet
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

http://shop.ebay.com/?_from=R40&_trksid ... Categories

tady jsou nejake , brousit se to musi urcite co jsem pochytil
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Muzes vyměnit jen vačky v tom problem není. S klikou těžká věc. Nekdy rozhodís motor a uložení je jak nové a nekdy nestačí ani druhý brus. Každopádně když ji vyndás tak už dej nové šaly,ale raději bych ji odnesl na kontrolu do brusirny,když už chces být důkladný. Jinak to už muzes rovnou dat alespoň i kroužky nebo rovnou brus. :)
martin.matess
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

libor12 píše:Muzes vyměnit jen vačky v tom problem není. S klikou těžká věc. Nekdy rozhodís motor a uložení je jak nové a nekdy nestačí ani druhý brus. Každopádně když ji vyndás tak už dej nové šaly,ale raději bych ji odnesl na kontrolu do brusirny,když už chces být důkladný. Jinak to už muzes rovnou dat alespoň i kroužky nebo rovnou brus. :)
no tak to na to asi raději prdím, ono kdyby se daly koupit tu v cz tak možná bych to prubnul ale takhle vidím jistější tu zástavbu/přestavbu n/a čkovýho 3s, jsem rád že mohu ty vačky "jen" prohodit, jinak když budu pak skládat rozvody tak dám vačky na značky a mělo by být časování ok ne?? nebo je tam nějaké složité nastavování?? když o tom přemýšlím tak vačka je daná tudíš dám značky a mělo by být hotovo, nebo sem trubkoň ?? :)

jinak jsem se tedy rozhodl nerozdělávat zbytečně ten n/a motor a nebduu měnit něsnění pod hlavou když je ok, ale asi riskuji že foukne jak do něj pošlu turbo ne?? nebo by to mělo býti ok?
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Samozřejmě že se dají koupit i tady. Ale cena je jinde. :) vačky na značky tam se nic nemění. Nevidím důvod proč by těsnění mělo odejít,pokud doteď bylo ok. Jen po instalaci vacek zkontroluj ventilové vůle,nic víc.
martin.matess
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

libor12 píše:Samozřejmě že se dají koupit i tady. Ale cena je jinde. :) vačky na značky tam se nic nemění. Nevidím důvod proč by těsnění mělo odejít,pokud doteď bylo ok. Jen po instalaci vacek zkontroluj ventilové vůle,nic víc.
jj na tamtom motoru je ok, prý nikdy nevařil co ho borec 10let měl a já sem auto prosjel sice jen asi 10-15km ale teplota byla naplno v normálu sahara spíná takže myslím si ok a hadice nenatlakované :) ventil vuli přeběhnu jak to tam usadím, takže mne aktuálně budou čekat jen rozvody na kterých mne dosti štve ten drahý hydro dopínák ale budu mít dva a když bude jeden dobrý tak tam asi půjde :) zbytek pujde komplet nový, jenže zase si říkám když už to budu skládat a dám i ten napínák novej tak vím že mám 80-100tis klid :?

jo a jen pro legraci kolik tu ty šály stojí??
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Rozvodový řemen pokud už chces mít klid dej kevlar třeba od gredy,hks,power enterprice. Obyč sadu rozvodu vč vodní pumpy tu mám za 3800,pokud chces. Šály jsou k mání zde za "pouhých" 4800 bez dph :)
martin.matess
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

libor12 píše:Rozvodový řemen pokud už chces mít klid dej kevlar třeba od gredy,hks,power enterprice. Obyč sadu rozvodu vč vodní pumpy tu mám za 3800,pokud chces. Šály jsou k mání zde za "pouhých" 4800 bez dph :)
no jelikož nepůjdu s výkonem motoru nahoru a najezdím stím autem odhaduji do 10tis ročně myslíš že se mi ten kevlarový vyplatá?? já vím že je supr ale cna bude taky jinde a "obyč rozvody" by mohly stačit ne?? a na ten napínák se pravděpodobně zatím vykašlu jestli jeden znich bude ok, jinak ty máš jakou značku těhc rozvodů obyč?? a jak si s nimi spokojen kdyžtak?? můžeš klidně sz 8)
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
elviiis
Manager Týmu

Příspěvek od elviiis »

zakladni info ohledne aftercooleru... vyhoda je vyssi efektivita odvodu tepla pomoci vody... cesta vzduchu tak muze bejt kratka aftercooler malej malej obsah vzduchu apd... no a v narzniku mas vodni chladic s el cerpadlem kterej ti ochladi vdou resp emulzi v okruhu... problem toho systemu je v tom ze aftercooler mas v motorovem prosotru a sam se tak ohriva... V soucasne odbe pracuji na novem aftercooleru kterej bude schvoanej v obalu s aerogelu navic chci najit vhodne jadro aby se vzduch co nejvice rozpostrel a a ochaldil a take co nejsnadneji proletel... az celej system vymyslim vratim ho zpet... nic mene finalni ochlaznei vzduchu bude na urovni jao s fmic ale za mnohem vyssi cenu :D
Carlos Sainz limited 2468/5000
Keeek
Věčnej rejpal

Příspěvek od Keeek »

Pozor na to,pokud klika ještě nebyla broušená.Pokud je to origo,tak ty šály nejspíš nebudou mít stejný rozměr.A cena v Toy jak píše Libor kolem 6000... :D :D :D
TA40,1UZF(G)E
ST185,3SGTE
LS400,1UZFE
LS400,1UZFE
Ducati Monster S4R
Ducati 900 SS
Spondon Yamaha 1200 turbo
"Nejsem už tak malý,abych si kupoval obyčejná auta..."
scruupp
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od scruupp »

nevím jak je to s kvalitou, ale ACL RACE serie tak ojniční šály 1650,- s DPH a hlavní šály 2600,- s DPH v Szakal Metal. Mám na ně dobré reference, ale nikdy jsem je nemontoval
TOYOTA CELICA 4g 2.0 GTi + BMW 325i Touring (2.5->170k + špéra->radost z jízdy dveřma napřed)
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

O kvalitě acl race netřeba diskutovat. :) 150usd z usa je však levnější za komplet sadu. ;)
scruupp
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od scruupp »

to jsem zamozřejmě uváděl pultový ceny, takže kvalita dobrá? mám je v plánu dávat na N/A verzi
TOYOTA CELICA 4g 2.0 GTi + BMW 325i Touring (2.5->170k + špéra->radost z jízdy dveřma napřed)
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

kvalita bych rekl vyhlasena , no proste znama :wink:
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Odpovědět

Zpět na „Celica“