Projekt: Celica GT4 z mrtvých vstání

vše ohledně modelové řady Celica
Odpovědět
Mattyno
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mattyno »

elviiis píše:panove pokud chcete funkcni a spolehlivej motor bez laboraci nechte jej seriovej... to jest fakt... mne uz muj motor stal obrovskou spoustu penez :D
nejsi sám :roll:
RX7 FD single GT35R, street port, RA super seals, cca 450 HP
RX8 stock 238 HP
RX8 RHD JDM 238 HP, in progress
Celica ST185, CP, EAGLE, now in progress, cca 0 HP
A6 Allroad stock 180 HP
Bravo 1.4 electric windows, cca 40 HP
martin.matess
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin.matess »

micron píše::bigups: jj kastle vypadala velmi slušně, interier taky... jen lak a hlavně motor potřebuje investice a velmi nadstandardní znalosti ... jak tak tu čtu, tak těm technickým co píše libor12 vůbec, vůbec ale absolutně vůbec nerozumim :lol: to je jak čínština :lol:

Jo ještě mě zajímá... sem si všimnul že měla vyfouklý gumy... ty byly píchlý .nebo se jen vyfoukly "steskem"? Vždycky když vidim nepojízdný auta, tak je strašně zajímavý, že se jim vždycky vyfouknou pneu... skoro jakoby ty auta měly duši a ta trpěla, tak se urazej a vyfouknou se :lol:

byla vyfouklá pravá přední asi tím steskem :) ale ono auto když stojí a guma je namáhaná na jednom místě tak uchází rychleji než když se jezdí takže máš v podstatě pravdu :) jinak ostatní tři"nožky" měly ca 1,5bar :)

jinak motor opravdu chci čistě sériový jen si dopřát trochu radosti s bowem a tím to končí celé ladění :)
http://www.martinmatess.estranky.cz/
Celica T20 3sge SSII blue
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 318 Is e36 97' M-packet
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

S výběrem bov buď také obezřetný. :) pokud netrvás na hlasitém tssss odved ho zpět mezi klapku a váhu aby již jednou změřený vzduch nešel do atmo ale zpět do motoru,ušetřís nejen palivo ale i motor. Vyjma cs verze která už nemá tak archaicke řízení motoru jako obyč 185 verze. Procesor ecu nestačí reagovat na náhlé změny,které otevřený bov způsobí. Směs je bohatá predstih na hranici detonace. Místo fmic sežeň to co má v autě elviiis tedy vyměník voda-vzduch. Pro sériovou ecu s mizerným naladěním je daleko pozitivnější přínos vzduch o stálé teplotě třeba 90st než v jednu chvíli 20 a 150st podle toho jak jedeš rychle. V žádném případě nerus omezení plnícího tlaku na 1a 2ku. To si může dovolit majitel cs verze ne ty. Toyota moc dobře zná kvalitu svých rozvodovek a bez toho omezení máš před sebou 1500 až 2000 ostrých přeřazení. Určitě investuj do spojky a pořiď tvrdý minerál s silným přítlakem nebo keramiku.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
martin.matess
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

ok místo bowu raději dám kloudnou spojku :) ono když bude dobrá spojka která přenese výkon je to lepší než tssss... já jen že mám hks bow doma tak jsem ho chtěl použít ale když to je k prdu tak na to prdím :) nechám si ho na parádu :) díky za rady, potřebuji je 8)
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
elviiis
Manager Týmu

Příspěvek od elviiis »

hks k prdu neni setri turbo je jeho vypust preved zpet do sani mezi turbo a klapku...dela se na hks kit na profi (je to jen jinej odfuk) v klido si ho muzes prdelat doma sam...
Carlos Sainz limited 2468/5000
Mattyno
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mattyno »

Taky jsem přemýšlel, že to z HKSka hodím zpět do sání. Tu přírubu na to mám. Ten zvuk už mě celkem štve. Toho co popisuje Libor jsem si ale nevšiml. Bohaté to je i tak. Elviiis už tam má FMIC, ten water to air má přeci pryč. Ale k němu bude potřebovat i CS ecu. Bez zrušení omezení plnícího tlaku na 1, 2 to bude líné :lol: Nevím, kolik ti to natlačí na pružinu, ale pokud do 0,6 B. tak bych to omezení zrušil.
Spojku mám exedy racing stage 1. Organická lamela, 50% tvrdší přítlačák. Pár sprintů už si užila. Pustí všechny 4 kola do průhrabu i na suchu ( 225/45/17 ) Tu samou má i Elviiis.
RX7 FD single GT35R, street port, RA super seals, cca 450 HP
RX8 stock 238 HP
RX8 RHD JDM 238 HP, in progress
Celica ST185, CP, EAGLE, now in progress, cca 0 HP
A6 Allroad stock 180 HP
Bravo 1.4 electric windows, cca 40 HP
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Nemyslel jsem ať tam bov nedáva ale ať ho odvede zpět do sani. Elviiis má sice fmic ale přemýšlí že by vodní vrátil zpět. :) To omezení rozhodně nechat nebo mu lehce přidat buď pomocí bc apexi nebo malou úpravou původního ventilu. Ale nepouštět to tam od začátku co to dá. I když se Ti to zda line tak cena dílů trakce to vyváží. :) pokud tedy nemáš další 3 v garáži. :)
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
martin.matess
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

No podle mě taky celica není moc dělaná na sprinty, ikdyž neříkám že občas si něaký ndám to bych lhal 8) ale ten bow co mám já je původně dělalaný na s13 a je k tomu i ssqv na s13 což bylo supr a na s13 fungoval relativně dobře, i akcelerece se mi zdála o něco lepší protože to nezastavovalo turbo, jinže ten bow mám z JPN a no a celníci když ho šetrně rozbalovali, tak tak trošku urazili regulační článek :( tak proto ho asi nechám na tu výstavu, protože jaxi nevím jak jej opravut, zkoušel jsem tam udělat závit a štelovat ale nikdy jsem nic nedošeteloval úspěšně :( jinak to omezení jak jej zde stále řešíte chlapi vůbec netuším kde se nachází, tudíš ho zatím řešit nebudu :) to spíš opravdu až auto bdue jezdit tak pak možná něco takovýho přijde v úvahu :) jinak o fmicu jsem přemýšel dost vážně ale ta myšlenka a když ce člověk amylí tak i pravda co říkal libor o té teplotě co bude mraky střídavá tak nevím zda-li to má cenu?jediné co mi zatím vychází jako 100pro tak kvalitní spojka protože už u mej ss2 když je otevřená na doraz ve vyšší rychlosti a rychle přeředím tak už tam je trošku ztráta jakoby to nepřenese nebo nevím jak to popsat, ale už 6tis to je stejné takže spojce asi nic moc nebude.No tedy otázkou do pranice je furt ten bow, a když ano tak jestli má cenu ten můj nebo shánět jiný?a nebo se na to vykašlat a prachy investovat do d§ležitějších věcí
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
martin.matess
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

no tak jsem dneska šáhnul na celicu a trošku mi ujela ruka 8) , myslel jsem si že takhle se stím zatím srát nebudu jenže mi to nedalo a bylo mi líto dát šancikorozi :) a dopadlo to viz foto :) zbytek a více foto opět na mých stránkách

Obrázek
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
ja_ma
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ja_ma »

na BOV se vyser.... ja ho z tama taky asi budu davat do pryc, uz me ten zvuk sere :lol: spojku urcite lepsi, 1,2 normalne na 1bar, vubec se s tim neparat, jezdim s tim uz tak 15tis km a v pohode. a vsichni vi jak jezdim, akorad spojka to nejak nedava :lol:
zamer se, aby jel motor, nezral olej, foukni tam cca 0.9-1bar a pak se zamer aby jsi mel OK podvozek, pak je to parada 8) :wink:
Obrázek
sold..TOYOTA CELICA turbo4wd
sold..SUBARU IMPREZA WRX
GOLF V TDI no smoke no power...
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

klimu si tam nechas ? :D potrebuju chladic :D
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
martin.matess
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

no jelikož tam budu dávat ten spodek z N/A tak asi nechám seriových 0,6 nebo kolik to fouká... raději aby mi to vydrželo :), kdyby jednou byl gold tak bych koupil střelenou gt4 s rhd a šel by tam motor z toho...

jinak co se týče klimi tak rozhodně ji tam nechám nejen proto že všechny trubky atd jsou jak nové ale dokonce vní je ještě tlak, tudíš pujde bez oproblému naplnit a měla by chodit :) a je to taky jedna z věcí která mě u toho auta udrží, protože sem si na tu u 6gen zvykl :oops: :lol:
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
elviiis
Manager Týmu

Příspěvek od elviiis »

jjj jak psal libor uvazuji ze tam ten system vratim zpet ale po upravach tzn ze origo chladic emulze vymenim za velkej hlinikovej a celkove to predelam aby to drzelo konstatni teplotu nizsi nez origo system resp rpizpusobim jej vysokemu tlaku... ten system ma neco do sebe... ale samorejmne ochlazeni za jizdy ma Fmic vetsi otazka je jestli chces max vykon a nebo clekouv lepsi pruznost motoru a jeh odezvu... BOV bych dal ale zpaojil ho do sani... jinak celej ten sytem nei problem vyrobit... staci ti na to udelat "malemu" icecku hlinikovej domecek s vyvodama pro prutok emulze jeden vodni chladi kteremu zmesni vstup a vystup a vrznes tam el cerpadlo a je to... muzes si tam dat teplotni cidlo at ti to udrzuje stalou teplotu...
Carlos Sainz limited 2468/5000
Salceer
Navigátor

Příspěvek od Salceer »

Ty New fotky GT4 co máš na webu vypadají mooc dobře, taky na tom bude hodně roboty... já dneska už dodělám ten zadek a uvidíme jak to bude vypadat.
mara.mww
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mara.mww »

mohl bys mi prosimte vyfotit bok jak je sani sem koukal ze tamtudy vede nejak ta origo trubka tak abych vedel chtel bych si udelat svoje sani vedeny primo od narazniku predem moc dik :)
Odpovědět

Zpět na „Celica“