TOYOTA AUTO MOTO STYL OPAVA - KOMAROV

využíváte je? Jaké máte zkušenosti?
Odpovědět
vibam
Řidič
Příspěvky: 276
Registrován: úte 25.11.2008, 12:11

TOYOTA AUTO MOTO STYL OPAVA - KOMAROV

Příspěvek od vibam »

Pred cca mesicem jsem nechal servisovat sve zihadlo v toyota servisu, no nejprve jsem to tady nechtel psat, ale povazuji za vice nez nutne se s vami podelit o tyto zkusenosti... byl jsem na 4(velké)prohlidce - takze olej, filtr, brzdova kapalina, svicky, vzduchovy a pylovy filtr. Posledni 3 veci jsem uz mel udelane (sam) takze jsme se domluvili jen na tom zbytku + jeste mi bylo nabidnuto, abych nechal promazat brzdove trmeny a desticky, aby nezatvrdly, tak jsem souhlasil. Mimo jine jsem jeste upozornil (v servisu byly velike personalni zmeny) na mnozstvi oleje, ze se mi nelibi, ze si uctuji vice oleje, nez tam ma byt a ze mi minule prelili o 0,5l oleje nad horni risku olejove merky. Nacez se spustila brutalni prednaska o tom, jak se menily olejove vany, a ze se mnozstvi oleje zvysilo a ze kdyz se mnozstvi prelije, tak to nicemu nevadi...bla bla bla..nakonec rikam, dobre - jsem ochoten tedy zaplatit 4,2l, ale auto mi nezere ani dcl, a chci ten olej mit cca 0,5cm pod horni riskou. Kdyz jsem si pro auto prisel, zalpatil jsem fakturu podekoval a odjel domu.. Druhy den kontroluji olej - cca 1cm na hornim okrajem risky - odsal jsem 800ml nez jsem se dostal na horni hranici risky (kurvy jen litaly) pak jsem zjistil, ze si uctovali 4,5l oleje, servisni prace 2,4 hodiny, coz je doba vcetne vymeny svicek a obou filtru, ale rikal jsem si, ze asi nejakej cas venovali brzdam...tak jsem to nechal byt. Ale dnes jsem zjistil, ze brzdy vubec neudelali!! na prednich trmenech byla nejaka mastnota - asi WDecko, desky rezave, tedy stycne plochy ktere se dotykaji trmenu.. no proste sila.., takze jsem dnes krasne zabil odpoledne tim, ze jsem si to udelal sam:-D Nechci hazet spinu na vsechny toyota servisy, ale ja uz nikomu neverim! Takze zaverem chci rici, ze seru na servisni intervaly v toyote, ale budu si to resit sam a co nepujde, tak si domluvim jiny servis a budu vzdy chtit byt u vseho, co se kde vymeni nebo udela!!
Toyota Avenis 1,8 VVTi, 2007
Toyota Corolla 2017 1,6 MT Trend+
Toyota Starlet 1,3i, 1997
Toyota Verso 1,8 VVTi, 2010
Toyota Corolla E12, 1.6 VVTi, 3HB, 2005
Toyota Corolla E10, 1,6 LXi, SD, 1995
Toyota Starlet 1,3i, 1993
j a p o n e c n a k o n e c
meryz.07
Věčnej rejpal
Příspěvky: 943
Registrován: pon 11.01.2010, 01:28

Příspěvek od meryz.07 »

Prostě servisy...myslím,že nebudu mluvit uplně z cesty,když napíšu,že v KAŽDÝM servise platíš navíc...i za to,co nemáš... :?
Uživatelský avatar
m5t
Věčnej rejpal
Příspěvky: 2711
Registrován: pát 27.02.2009, 03:12
Bydliště: Miro z Havířova

Příspěvek od m5t »

... a dodal bych, být u všeho co páchají,protože jeden vykuk naslibuje horydoly a druhý vykuk to pak splichtí po svém. A třetí naůčtuje co se mu hodí :mad:
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
wrc50
Manager Týmu
Příspěvky: 331
Registrován: čtv 14.06.2007, 14:44

Příspěvek od wrc50 »

Ano, ano bohužel musím jen a jen souhlasit, ale to se neděje jen v servise Toyota, ale mám služební Fabii a něco podobného se děje i tam oleje vždy účtují víc nežli je psáno v manuálu, chápu, že si mechanik musí ušetřit pro své auto, řezník taky nekupuje maso, neřeším to platí to firma, ale svoji Toyotu dávám tam kde u toho mohu být, jinak co zvládnu sám si dělám v garáži.
Uživatelský avatar
Bobešek
Manager Týmu
Příspěvky: 312
Registrován: sob 22.09.2007, 22:06
Bydliště: Humpolecko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bobešek »

Hele tak to se mi v Opavě stalo s Yarisem taky. Dali mi tam o 0,5litru oleje víc. Prý je to podle tabulek ale už si nevšimli že mi tam dali množství oleje do staršího typu yarise. Tak jsem volal do Ostravy pod ně totiž Opava spadá a tam mi řekli že to nevadí ale ať co nejdřív přijedu na odsátí. Tak nevím jestli to nevadí. :evil:
Nemám rád TMCZ :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Obrázek
Uživatelský avatar
Dragon
Navigátor
Příspěvky: 95
Registrován: čtv 25.10.2007, 08:15
Bydliště: Nový Jičín

Příspěvek od Dragon »

tak, tak chlapi,
taky mám pár nemilých zkušeností ve značk. servisech a některé mě i dost stály. podle mě výměny olejů, brzdových kotoučů, destiček... je nejlépe dělat někde jinde než ve značkovém servise. je to drahé a odupané (holt ještě není doba na zodpovědnou péči o zákazníka). myslím, že se vždycky dá najít nějakého známého který to dělá a můžem být u toho a hlavně vynaložené peníze jsou adekvátní k dodané hodnotě vozu.
Toyota Avensis sedan 2.0 16V / 128 HP r.v.: 1998
Odpovědět

Zpět na „Značkové servisy Toyota“