Projekt: Celica GT4 z mrtvých vstání
- martin.matess
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
dobře spodek i s pístama nechám n/a a dál se musím tedy rozhodnout jak stím olejem to promyslím až to rozhodím a uvidím ten rozdíl na vlastní oči, a myslíš že do té litiny by šel říznout závit?? z toho mám clekem lufta, kdežto na tej alu hlavě si myslím by to šlo lépe ne?? idkyž zatím nevím kde to tam je těsnění tedy obědnat od lenky nebo přímo toyota?? a to lepidlo od lock... máš někde odkazabych se nemusel pídit jaký to přesně je?? vím sem jak děcko, ale chci se nejdřív pořádně připravit a poradit u znalejších abych něco zbytečně nepodělal...
http://www.martinmatess.estranky.cz/
Celica T20 3sge SSII blue
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 318 Is e36 97' M-packet
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Já nic neznám,jak jsem se dnes dozvěděl. Dodnes jsem si myslel,že reset ecu obd 2(třeba celica t23) lze udělat jen k tomu určeným sw a ono už to jde i odpojením baterie. jinak děkuji neznámému za copy odněkud(tuším odkud) docela dobře jsem se při čtení bavil. toyota používá ajusu takže tu Ti Lenka dodá také. Proč by jsi neměl vyříznout závit do litiny? Lepidlo od loctite seženes přímo u nich na webu,mají i eshop.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
- martin.matess
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
no psal si výš že u 3s n/a je ten kanál také ale zaslepený tudíš sem si vyvodil vrtání a řezání zívitu?? a jaké stránky?? jsem zmatenlibor12 píše:Já nic neznám,jak jsem se dnes dozvěděl. Dodnes jsem si myslel,že reset ecu obd 2(třeba celica t23) lze udělat jen k tomu určeným sw a ono už to jde i odpojením baterie. jinak děkuji neznámému za copy odněkud(tuším odkud) docela dobře jsem se při čtení bavil. toyota používá ajusu takže tu Ti Lenka dodá také. Proč by jsi neměl vyříznout závit do litiny? Lepidlo od loctite seženes přímo u nich na webu,mají i eshop.
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Do litiny se dá řezat závit tak jako do jiného materiálu. No jasné že budes muset vrtat. Zpředu i vzadu toho mazaciho kanálu jsou zaslepky,takže tam tudy to pak muzes vyčistit. Ale dnes mi někdo (intrikar@seznam.cz) poslal snad 5ti stránkový mail s příspěvky z nějakého fóra. Asi vím z kterého,ale ani jsem se nemusel registrovat a vím. dobře jsem se při čtení bavil. Z toho mailu jsem se dozvěděl že ještě musím sbírat zkušenosti.
- martin.matess
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
to myslíš ironicky nebo v čem je fígl?? sakra tak jak to teda mám vyřešít?? mám vymyslet nějaké rozbočení okolo toho čidla tlaku oleje?? ten t kus?? to čidlo mohu pak napojit na tu hadici taky stím přívodem k turbu nebo ne? trošku se mi to zamotává a hádám že vany prohodím protože n/a nebude mít "lapací trubku" prot odvod oleje z turba jak si psal že??
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
No to myslím tak že se budu muset ještě hodně učit. když někdo tvrdí že gt28rs je turbo s rychlým nástupem ale pak jeho výkon klesá a produkuje jen obrovské množství tepla tak asi neumím číst v kompresor mapách. Ale pokud používám sériovou ecu s nějakým "prase zpět" potom ano,nemůžu nikdy doladit správně díky jeho chování směs a to turbo se opravdu přehříva,ale úplně stejně jako každé jiné bez doladění afr a předzapalu A to že někdo řekne že při vybrusu na 87mm ztenčim blok natolik že může při vyšším výkonu prasknout,tak u toho jsem se válel smíchy. Existuje x analýz pevnosti bloku zpracovaných x různými lidmi. Já sám jsem nechal rozlámat 3s ojnice abych věděl co vydrží,a ty analýzy hovoří zcela jasné. 1 praskne šroub na ojnici,když je vyměnís za pevnostní třeba od arp tak praskne krk ojnice,potom když vyměnís ojnice za 1000hp jdou do háje main zámky kh,když i ty zpevnis tak praskne klika,a když i tu vyměnís tak při tlaku 60psi upadne hlava,ale blok stále drží. Důvod proč ten blok praská je jediný. 86.5 mi leží ve skříni. A takových podobných nesmyslů jsem se v tom mailu dočetl více a nejen o 3s.
Naposledy upravil(a) libor12 dne pon 30.08.2010, 03:47, celkem upraveno 3 x.
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Každopádně teď už třeba vím proč to tvoje 3sgte zaklepalo a proč do věčných lovišť odešly i jiné, ví to i elviiis,ale ten si to také nechá pro sebe. Jsou to draze nabyte zkušenosti. A pokud chce někdo s výkonem 3s nahoru dopracuje se k identickému výsledku. Ale pokud ty ten tvůj motor jen preskladás nemáš se čeho obávat a bude Ti ještě dlouho sloužit.
Naposledy upravil(a) libor12 dne pon 30.08.2010, 03:53, celkem upraveno 1 x.
- martin.matess
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
určitě ano jediné co bude nesérie bude asi Bow a hlavně na autě už je otevřený výfuk od vlnovce dozadu rovná odhaduji 70mm trubka... a ty cenné zkušenosti by se mi hodily , třeba někdy až budeš mít dobrou náladu tak mi je intimě (přez icq) prozradíš abych třeba jednoho dne taky nedojel ikdyž by se to nemělo stát protože výkon nahoru to je peněženka dolu a to nejde nejdřív musím jezdit a auto dát do dobrého stavu a až pak ladit
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Aby jsi ten motor mohl ladit i na tom na co bude mít mechanicky v sérii budes potřebovat vyměnit hodně věci okolo které ho řídí. Ale na to nepřijdes jinak než že to vyzkoušíš. Hlavně se nespoléhat na žádné fcd a různé plug in wired oblbovatka renomovaných firem (hks,apexi a dalších) modifikujíci signály čidel a spoléhání se že to co je v ecu má dostatečnou rezervu a zvládne to. Kecy kecy kecy. Nezvládne to vůbec nic. Jestli něco toyota na tom motoru totálně ale totálně odflákla je právě naladění motoru,potažmo ecu. A další vtip je v tom že tuhle nahovno napsanou mapu Ti dodá i výrobce programovatelné jednotky. s tím že to je hotová mapa pro daný účel. Teprve při problémech s ní príjdeš na to kde soudruzi udělali chybu. Já mám dobrou náladu neustále. Už jen to že Ti říkám aby jsi použil oem těsnění pod hlavu a ne cometic,který na své kvalitě ztratil přesunem výroby do Argentiny,a šizením jeho vrstev Ti ušetřilo spoustu problémů. Ale ty pro mne já pro tebe,ovšem ne veřejně.
- martin.matess
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
já právě nestojím o experimentování, já chci sestavit funkční motor aby auto jezdilo a tím zatím moje "ladění končí " tak to prostě je vylepšování může přijít aleto je až hudba budoucnosti
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
- micron
- Fantom fóra
- Kontaktovat uživatele:
Tak držim palce! a sem rád, že bude zase brumlat... i když sem byl přesvědčenej, že její osud je zpečetěn, a bude dárkyně, tuhle krásnou budoucnost si zaslouží!
Ta zničená klika na dveřích, to je skoro jako symbolický, když je špatná klika v motoru No stála moc moc moc dlouho na 1 místě, ale fakt nechápu, co tim ta fetka chtěla jako docílit... podle mě se stejně dveře neotevřely spíš tam asi něco leželo v interieru, co chtěla zpeněžit, furt ale lepší než jít oknem... nacházet 3 roky střepy všude možně, to je humus... stejně je ale výhoda, že tyhle auta nikdo neočeše...to je bomba... aha takže to radio!!!!! to zpropadený radio toyota!!! to je co chtěla!!! doporučuju vyndat... zkurvený originální radia bez odnímatelných panelů! to je láká, kurvy... taky sem měl tohle radio... a taky mi auto vymlátili... jojo fuck that!
Ta zničená klika na dveřích, to je skoro jako symbolický, když je špatná klika v motoru No stála moc moc moc dlouho na 1 místě, ale fakt nechápu, co tim ta fetka chtěla jako docílit... podle mě se stejně dveře neotevřely spíš tam asi něco leželo v interieru, co chtěla zpeněžit, furt ale lepší než jít oknem... nacházet 3 roky střepy všude možně, to je humus... stejně je ale výhoda, že tyhle auta nikdo neočeše...to je bomba... aha takže to radio!!!!! to zpropadený radio toyota!!! to je co chtěla!!! doporučuju vyndat... zkurvený originální radia bez odnímatelných panelů! to je láká, kurvy... taky sem měl tohle radio... a taky mi auto vymlátili... jojo fuck that!
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
- martin.matess
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
tak já budu prakovat v garáži tudíš pokud bude funkční tak si ho tam z originalistických a retro důvodů nechám, pokud nepujde cd tak jde nahrradit to je jasné a na orgány ne to je GT4 s nebouranou nádhernou kastlí to by byl hřích proti mému vyznání ji rozebrat, to prostě nééééé ta bude jezdit a ještě se z "růžovky" stane "rudoška"
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
- micron
- Fantom fóra
- Kontaktovat uživatele:
jj kastle vypadala velmi slušně, interier taky... jen lak a hlavně motor potřebuje investice a velmi nadstandardní znalosti ... jak tak tu čtu, tak těm technickým co píše libor12 vůbec, vůbec ale absolutně vůbec nerozumim to je jak čínština
Jo ještě mě zajímá... sem si všimnul že měla vyfouklý gumy... ty byly píchlý .nebo se jen vyfoukly "steskem"? Vždycky když vidim nepojízdný auta, tak je strašně zajímavý, že se jim vždycky vyfouknou pneu... skoro jakoby ty auta měly duši a ta trpěla, tak se urazej a vyfouknou se
Jo ještě mě zajímá... sem si všimnul že měla vyfouklý gumy... ty byly píchlý .nebo se jen vyfoukly "steskem"? Vždycky když vidim nepojízdný auta, tak je strašně zajímavý, že se jim vždycky vyfouknou pneu... skoro jakoby ty auta měly duši a ta trpěla, tak se urazej a vyfouknou se
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++